Това, дето Станишев го взел, го дал на ДАНС

Разпитаха екс-премиера, а той разплете пътя на Доклада
28 окт 2009 13:03,
101
Това, дето Станишев го взел, го дал на ДАНС
Снимка: Булфото

"Справката на ДАНС, излязла от Министерския съвет, е върната от мен в ДАНС и там е направена комисия за проверка на информацията. И след това не се е връщала при мен".

Това каза бившият премиер Сергей Станишев на пресконференция в централата на БСП, след разпита му в прокуратурата заради случая с доклада на ДАНС, цъфнал в интернет пространството.

По думите му по справката, която циркулира из медиите, вече била разпоредена проверка на ДАНС, правена била и самостоятелна проверка в прокуратурата, която обаче приключила с отрицателно становище за образуване на дело.

"Би трябвало да се провери дали тази справка е предадена от Алексей Петров на г-н Борисов. Трябва да се изясни как тя е стигнала до премиера", категоричен е червеният лидер.

Още по темата

Цялата история с доклада на ДАНС според него е доказателство за управлението на страната, за характера на управление на държавата, което става все по-авторитарно.

Според него кабинетът върви целенасочено към ликвидирането на ДАНС.

На въпрос кой според него е Стефан Гамизов, Станишев каза: "Очевидно някакъв бизнесмен с някаква сериозна информация, но кой е той, Бог знае".

"Съвестта ми е чиста, никога и никого не съм прикривал. Този доклад е предаден в ДАНС, а как е излязъл оттам, не знам", обясни отново бившият премиер.

"Прокуратурата ще си свърши работата независимо от натиска на Бойко Борисов, който се опита да дава указания на прокуратурата, което е безпрецедентно. Това дори и Тодор Живков не го е правил", каза той.

По думите му сегашният премиер и министрите му се държат като прокурори.

"Докато светът излиза от кризата, в България нищо не се прави", обясни той.

Затова се акцентирало и върху скандалите с ДАНС за отвличане на вниманието от реалните проблеми на българите, смята експремиерът.

"Нека да спрат да приказват за тежкото наследство на предишното правителство", призова още той.

Станишев обясни, че е оставен достатъчно голям резерв в държавата, който сега се търси как да се похарчи от управляващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Ave Caesar! преди 14 години
От "осана" до "разпни го" пътя е много кратък. Бат' ви Бойко е тръгнал по него и скоро тези фурнаджийски лопати, които го възхваляват ще го разкъсат със същата злоба, с която днес го бранят. Плебесът винаги е бил ненадежден съюзник. А иначе: "ВСИТЕ СА МАСКАРИ!!!"
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТАКА И НЕ РАЗБРАХТЕ ЧЕ НИТО СТАНИШЕВ,НИТО БОРИСОВ НИТО БИЛ КЛИНТЪНЩЕ ОПРАВИ КОРУПЦИЯТА И ПОРЕСТЪПНОСТТА............ТОВА Е ПРОБЛЕМ НА В С Е К И ОТ ВАС.ПРОМЕНЕТЕ СИ ПРОВИНЦИАЛНИЯТ/БАЛКАНСКИ/ МАНТАЛИТЕТ И СТАНЕТЕ ОТГОВОРНИ ЗА ПОСТЪПКИТЕ СИ!!!!ЕДВА ТОГАВА НЕЩО ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ.(И СЛЕД 100 ГОДИНИ НЕ ВЯРВАМ ДА СЕ СЛУЧИ).
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аре ве,стига с тези кьорфишеци,по -добре пуснете нещо за мъченицата Спаска.
30
0
 
1
 
! Отговори
Бенито преди 14 години
Ха ! Още един Бенито...само че Борисов....
29
0
 
1
 
! Отговори
BB за 19 и 15 преди 14 години
За великомученицата Спаска - утре ! Да не сме луди да си изгърмим патроните за един ден ! Ще е супер даже , ако успеем да вкараме и Сашка в някой секретен доклад !
28
0
 
1
 
! Отговори
Bivsh... преди 14 години
На такива политически инвалиди в България кой дава трибуна? Затворете им устатаааа с която лапахаааа тооолкова мноооого години!
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Станишев за премиер!!!
26
0
 
1
 
! Отговори
Да не спи ПСИХОТО преди 14 години
А дали това НЕДОРАЗУМЕНИЕ от Банкье, не се прави на Дон Кихот или просто си е такъв. Борбата му с химерните недоказани злоупотреби на бившето правителство, така точно съвпадат с борбата на прототипа му с вятърните мелници!!! Боже, Божеее, пази България!! Той не е виновен, ще му сложат престилката без ръкави рано или късно..... ЗАЩО СПИ ПСИХИАТРИЯТА!!!!!
25
0
 
1
 
! Отговори
Дарт Вейдър преди 14 години
Уморихме се от толкова политическо безсилие, фалшиви поведения, простолюден популизъм и ченгесарски произвол. Колкото и да е разсипана държавата България, тя все пак е член на Европейския съюз, а не просто територия за експериментите, активните мероприятия и всевластието на тайните служби, повече вчерашни и по-малко днешни. Стига вече.АВЕ ИМПЕРАТОР БАТ БОРИЙ
24
0
 
1
 
! Отговори
Дарт Вейдър преди 14 години
Безмилостните бойци на невидимия фронт разграбваха икономическия ресурс, създаваха борчески групировки, доразработваха и укрепваха контрабандните канали, заграбваха със замах цели стопански отрасли, дирижираха политиката и медиите, дърпаха конците на зависимост в съдебната система. Ченгесарската машина произведе и свръхпроизведе всички абстрактни и конкретни чудовища, които подчиниха страната на просташката си и варварска експлоатация.АВЕ ИМПЕРАТОР БАТ БОРИЙ
23
0
 
1
 
! Отговори
L. преди 14 години
Станишев да се готви да взема пак властта и то скоро. Явно на там отива работата. Премиера вече има славата на комедиант и скоро народа ще го прати в сатиричния театър.
22
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 14 години
Цецо, тоя фишек се изчерпа. Поръчай още нещо пикантно на Йовчев и ми намери още един съвестен гражданин, който да ми го даде...
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
търговците на секретна информация не живеят дълго, техният живот се обезмисля след момента на покупко-продажбата. дано Гамизов има добра охрана.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Опааа Биби ся кво ша прай?
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Искам пък за Спаска.
18
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдателен преди 14 години
Абе, кьорфишеци. Въпреки, че не съм фен на Станишката, за съжаление този път е прав. Да му имам съветниците на Бойко.
17
0
 
1
 
! Отговори
faian преди 14 години
"Съвестта ми е чиста, никога и никого не съм прикривал(ГЕЯ?)--Борисов ти си!
16
0
 
1
 
! Отговори
Дарт Вейдър преди 14 години
Обсъждай народе, ЗРЕЛИЩА ти трябват. Не мисли за кризата, престъпността, кражбите, порочните фирми, простотията и т н. ЗРЕЛИЩА дайте още. АВЕ ИМПЕРАТОР БАТ БОРИЙ
15
0
 
1
 
! Отговори
Искам за Спаска преди 14 години
Абе,редакцията,дайте нещо за Спаска.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Един от най-големите проблеми на БГ са именно кражбите, цоцането на държавата и отслабването и като институция. Така разграбиха държавата, политиците и мафията в едно,че парите за градинки и пенсии отидоха по сметките на политико-мафиотската шайка и докато не се спре раграбването и омаломощаването на държавата,никакъв друг проблем не може да се реши...трябва да се изрине всичко и да знаем че като плащаме данъци и др. парите ще отидат наистина за пенсии, а не в джобовете на шепа богоизбрани