Яне Янев скочи на Бойко Борисов

РЗС иска консултации с управляващите или става опозиция
15 ное 2009 23:04,
114
Яне Янев скочи на Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

РЗС рязко изостри тона срещу ГЕРБ и дори постави ултиматум на управляващите.

„Видяхме повече самодоволство в ГЕРБ, отколкото е нормално. Това не е добър знак“, заяви Яне Янев на пресконференцията на кандидата на партията за кмет на София.

„Пред РЗС има две възможности - да станем ясна опозиция отдясно, или да проведем консултации с ГЕРБ и след тях да решим“, обяви в прав текст Янев.

Можело да има и трета възможност, но това щяло да се разбере през януари.

Няколко пъти на пресконференцията Яне Янев направи доста директни намеци за превръщането на властта в авторитарна.

„Ако не бяхме издигнали наш кандидат, щеше да има една партия, един кандидат и една казионна опозиция. Това прилича на други времена“, заяви Янев.

И друг цитат: „Ако не бяхме участвали в изборите със собствен кандидат, щяхме да сме като Синята коалиция, които седяха на една маса с ГЕРБ, но бяха безмълвни като нощта. Това не е демокрация“.

„Водихме кампания в условия, в които имаше по-малко свобода на словото, отколкото е нормално в една демократична държава“, оплака се Янев.

Иначе лидерът на РЗС стреля напосоки и срещу другите участници във вота - СДС и ДСБ имали един кандидат в тези избори – в Разлог, и той се оказал от Държавна сигурност.

БСП пък били казионна и съглашателска опозиция и можело да торпилира демокрацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Как да ги спреш? Спри ги де!нали ние си ги създадохме?
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ей,аз бях 94,къде скрихте коментар 93,нека се види и другата страна на медала.
93
0
 
1
 
! Отговори
до 93 преди 14 години
Коментара ти показва колко е умствения ти багаж.По същия начин блееш след ББ,когато те води на заколение,но това не то виждаш.Или просто искаш да насочиш коментарите в друга,чалгаджийска посока.Винаги след някой разумен коментар,коментар,целящ да посъбуди заблудения народ,винаги ще се намери някоя *** да подаде сигнал за блеене.
92
0
 
1
 
! Отговори
некъв заблуден преди 14 години
хайде,нека всички проследим тези 2мката дето взеха джакпота и да си разделим паричките всички форумни бойци за справедливост..Кой е за да си казва!!!
91
0
 
1
 
! Отговори
Кой и да е преди 14 години
До некъв заблуден :Бая заблуден си ***!Щото нещата ако се решаваха само с бой,щяхме да се изпоколим!В една държава има много народ(различно мислещ) и ако всеки грабне сопата...???Въпросите винаги имат правилни отговори стига да бъдат добре обмислени!!!А така през глава на улицата,най-много в панделата *** такъв!!!
90
0
 
1
 
! Отговори
Кой и да е преди 14 години
Нека всички да проследим Фандъкова за колко сделки ще си затвори очите!Защото една жена в политиката може много по-лесно да бъде манипулирана -без да съм женомразец.Дано не се окажа прав!
89
0
 
1
 
! Отговори
некъв заблуден преди 14 години
ей ,цял живот,ще пишете коментари по форуми и статии и ще цъкате с език,но като трябва да излезете на улицата,се чудите със какво да се оправдаете и всеки път си казвате 'следващия път и аз ще съм там'..продължаваите с дебата...Успех !
88
0
 
1
 
! Отговори
Кой и да е преди 14 години
Българино *** ,застани на Цариградско шосе за 15 мин.Изброй колко джипа ще минат за това време и ги превърни в пари!Ето къде са милионите дето ги нема!Вместо да получаваме средно 1000-1200лв. Ние работим за 600-700лв.С останалите 400лв.- Ние всички плащаме лизинговите вноски на ''Шефа"-за да може Той безнаказано да се разхожда по улиците и да ми се Гъзарее.А стига вече безумие!-пускам го пак ,че не се подписах!
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Българино *** ,застани на Цариградско шосе за 15 мин.Изброй колко джипа ще минат за това време и ги превърни в пари!Ето къде са милионите дето ги нема!Вместо да получаваме средно 1000-1200лв. Ние работим за 600-700лв.С останалите 400лв.- Ние всички плащаме лизинговите вноски на ''Шефа"-за да може Той безнаказано да се разхожда по улиците и да ми се Гъзарее.А стига вече безумие!
86
0
 
1
 
! Отговори
Кой и да е преди 14 години
По улиците почти всяка трета кола която ме задминава е Джип на средна стойност между 40 и 70 хил.лева.А като отида на интервю за работа ми предлагат някви си пари за семки!И се оправдават с финансовата криза.Май нещо изпускаме нещата от контрол и е време да спрем тази Наглост(да ни мислят за ***)!
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много ти е грешна представата за държавата и управлението й. Държавата не е бостан, аналогията ти е много неуместна. Хората роптаят срещу популизма на ББ. Мургина и сие се утаиха. Приказки без ясни дела не струват нищо.
84
0
 
1
 
! Отговори
Кой и да е преди 14 години
Помогни си сам,за да ти помогне и Господ!Време е вече да се осъзнаем кои сме и какво можем ! А ние сме силен народ и можем много повече от останалите стига да искаме!Нека не се оставяме на разни дебилни бабаити да ни ръководят и стриктно да следим всичко случващо се около нас.Няма значение кой е на ръководния пост стига Той да върши работа.А за това трябва да сме отговорни Ние.Поляци ,Чехи как се осъзнаха?Време ни е и на Нас!
83
0
 
1
 
! Отговори
от" идиота" преди 14 години
Държавата не е бедна,щом има толкова милионери,държавата,разбирай управляващата върхушка,не иска да потърси сметка на милионерите по какъв начин направиха този капитал,който не успее да докаже ЗАКОНЕН капитал-конфискация и в държавния бюджет.Тогава ще видите колко богата е държавата.Но кой олигарх би направил ревизия сам на себе си?!А *** мълчат и се вайкат ,колко ни е бедничка държавата и си затягат ли затягат коланите.Докога?Докато спрат да дишат.Слузеста маса,създадена с наколенки!
82
0
 
1
 
! Отговори
Петрова преди 14 години
Никога не съм харесвала показността,но изборният резултате ясен.Разочарованието бавно ,но сигурно са връща.Жалко!
81
0
 
1
 
! Отговори
Кой и да е преди 14 години
Я да видиме сега Фандъкова дали ще им пусне фандък!Надявам се дълго време всички от вас да помните обещанията й че да можем да проследим дали ги спазва!Щото в противен случай тука до мен съм приготвил една Коса за косене на трева!И крайно време е Ние обикновените хора да поемем контрола в свои ръце!Ако за миг се разсее и хоп с косата през главата -светата инквизиция!-,,Лошият с ножа през глава,пък ще си викна песента".
80
0
 
1
 
! Отговори
до 78 преди 14 години
Г-н демократ, бихте ли казали относно "оглозганото", някои "демократи" откъде се сдобиха с милиони- примерно, ако знаете за тези на г-жа Цветелина Б.
79
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 14 години
мда - кратко и ясно. Обаче сега ще те убеждават, че очевидното не е вярно!
78
0
 
1
 
! Отговори
fu idiots преди 14 години
Абе анонимен, ти *** ли си или смяташ, че всички останали са такива? Върхушката на БКП окраде цялата държава, започвайки няколко години преди 10-ти, а след това доопоска или позволи да бъде доопоскано и малкото, което беше останало, защото за изпиране на част от откраднатото и трябваше мутренска държава. Това би трябвало да бъде ясно на всеки, даже и на *** като теб.
77
0
 
1
 
! Отговори
doc преди 14 години
Яне Янев е *** цифка, абсолютен ***!
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
оште колко ще тарпим тези вав парламента долу вси4ки до един