25 лева е максимумът на Борисов

1 милион и 100 хиляди пенсионери ще получат коледни премии
13 дек 2009 16:22, Петя Славова
948
 25 лева е максимумът на Борисов
Снимка: БГНЕС

Както обеща - на 13 декември Бойко Борисов обяви каква ще бъде коледната премия за пенсионерите.

Премиерът ще даде на 1 милион и 100 хиляди пенсионери по 25 лева бонус за празниците.

Средствата ще бъдат преведени на хората, които вземат най-ниски пенсии на 4 януари 2010 година.

„Буквално изцеждахме парите, предимно от администрацията”, допълни още той.

Тази сутрин Борисов и Дянков са решили, че никое министерство няма да даде на служителите си коледни бонуси.

Тези, които вече са получили премии по сметките си, ще им се удържи сумата от следващите заплати, пише БГНЕС.

Това са Министерството на земеделието и храните с министър Мирослав Найденов и Министерството на регионалното развитие и благоустройството на Росен Плевнелиев.

Премиерът посочи, че иска да спази традицията всяка година да се дават надбавки на пенсионерите. Той припомни, че миналата година бонусите са били в размер на 50 лева, но 25 лева за него са „максимумът, който може да даде”.

„Напомням, че с огромни усилия успяхме да влезем с 1 млрд. дефицит, което е успех. Ако човек е слушал вчерашния конгрес и изказванията на Станишев и Доган би трябвало всичко да е цветя, рози, мед и масло, но ние едва успяхме с минус половин млрд. да защитим бюджета”, коментира премиерът.

 Средства за бонусите на пенсионери ще бъдат взети от „всичко, което има”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


948
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
930
0
 
2
 
! Отговори
vlado преди 14 години
iskame novo pravitelstvo tozi covek eeee bil po ucasen mislihme ce nasata dircava ericetena vilka no izgresihme a sega sme dali na livaaaa dayte narodi sigracdani danedadem natezi civotni dayadat nasta dircava .da spasim naroda stiga ve ce da spim stavayte ili dasa opra i ili dastane voyna ??????
929
0
 
2
 
! Отговори
ина преди 14 години
Пенсионера с 150-200лв. трудно се справя- 25лв. няма да го оправят. А родителите на децата, за които държавата отделя 35лв. направо се чудят как да си ги изхарчат- ама както каза Бойко, който си има деца да му е мислил те децата не са гласоподаватели яяяяяяяяяяяя.
928
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мутрата с феса за матряла толкоз.
927
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 14 години
иска снайпер................
926
0
 
3
 
! Отговори
СОФАРМА преди 14 години
Фирмата е на печелба с 30 милиона само за тази година.Шефът и Донев е шести по богатство в България по не потвърдени данни .Спонсорираха и пързалката на Ариана ...но....работниците и служителите както ВСЯКА друга година НЯМА ДА ПОЛУЧАТ НИЩО!!!Няма коледни,няма бонуси няма 13 заплата НО част от работниците ги ПРИНУЖДАВАТ ДА ИЗЛЯЗАТ В НЕПЛАТЕН ОТПУСК - между 3 и 6 дни!!А гербаджиите идваха да агитират във фирмата преди изборите на място !!
925
0
 
2
 
! Отговори
Празното преди 14 години
Криза ли ? Да си видял някой да си е спрял автомобилочето за над 100 000 ?Кризата е за нормалноте хора - крадците си крадат ли крадат и всички им се радваме колко са умни.....
924
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ей големи финансисти и още по-големи икономисти имало в този форум! Няма значение, че е сме във финансово и икономическа криза, българина иска 13-та, защо не и 14-та заплата/пенсия, абе има ли някакви лесни пари, някаква далаверка, някакъв келепир българина е първи - виж за работа никой не се натиска. На българина винаги някой му е длъжен!
923
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
с тия 25 лв си вземете свещи баба каза
922
0
 
2
 
! Отговори
Томов преди 14 години
Няма демокрация, която да се е родила безкръвно - и във САЩ, и във Франция, Великобритания, Германия и т.н. Нашата фалшива демокрация е параван за малка клика бивши *** да крадат и точат кръвта на народа, а балъците да им пляскат и да им викат Горе и Долу по митинги. Властта в България служи само за собствено облагодетелстване, а не за решаване на проблеми и управление на страната. Изходът е само един създаване на силно гражданско общество, което да е нетърпимо към утайката политици.
921
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
da da
920
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
То и кмет като стана - пак бостана му беше"обран"!! С гладния архитутманик Диков - ОБРАХА София!! Сега наред е България ...
919
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Месец преди изборите Ви написах тук как Бойко ще кже на българския народ че е станал министър председател на обран бустан и така и стана гербаджиоо свиньоо
918
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Насъскват ги оправляващите
917
0
 
2
 
! Отговори
пенсия преди 14 години
Браво Бочо ,това е поредния ти гаф. Сякаш не знаеше ,че предишните ще ти оставят празна хазната. И на фона на този недоклецан Фин. министър ,направо ти пада рейда. Ти колкото си мъжкар,толкова си се обградил с разни пицарийчета.Май на Бочо Много му подхожда приказката за стълбата.
916
0
 
2
 
! Отговори
az преди 14 години
А 13 и 14 заплата на отличниците от магистратурата от къде дойдоха? Май ако им ги бяха спестили щеше да има още някои и друг лев я за пенсионери, я за учители.
915
0
 
2
 
! Отговори
люляк преди 14 години
тея дет насъскват българин срещу българин са много вредни елементи
914
0
 
2
 
! Отговори
++ преди 14 години
МАМА ЩЕ ЗАБОГАТЕЕ!!!
913
0
 
2
 
! Отговори
Малката рица преди 14 години
Еридан : Хайде стига глупости, комунистите оставиха разруха-РАЗРУХА!....и 8 милиарда резерв!
912
0
 
2
 
! Отговори
neshastnik преди 14 години
тебе тъпо *** трябва пенсионерите да те замерват с яйца по дебелата ти празна пожарникарска лейка че кофата ти да цъфне повече от тази на берлускони *** долен
911
0
 
2
 
! Отговори
TapaTapaTop преди 14 години
hahahaha :) Boko napravo razcepi mraka na tazi snimka :) mnogo me radva tova mom4e - "dadoh po 25 leva na vseki pensioner" :)) darjavnite pari sa negovi pari - taka razsajdava 4oveka :) i vsi4ki trebe da sa mu blagodarni,4e vidi6 li toi nameril pari i se setil za starite horica ... napravo mi e jal,4e tezi hora za 40 godini postroiha Bulgaria ot ni6toto,a za 20 godini politicite q okradoha ... ami az ne iskam da se pensioniram v BG,ne iskam nqkakav palq4o da mi dava podaqniq ...