25 лева е максимумът на Борисов

1 милион и 100 хиляди пенсионери ще получат коледни премии
13 дек 2009 16:22, Петя Славова
948
 25 лева е максимумът на Борисов
Снимка: БГНЕС

Както обеща - на 13 декември Бойко Борисов обяви каква ще бъде коледната премия за пенсионерите.

Премиерът ще даде на 1 милион и 100 хиляди пенсионери по 25 лева бонус за празниците.

Средствата ще бъдат преведени на хората, които вземат най-ниски пенсии на 4 януари 2010 година.

„Буквално изцеждахме парите, предимно от администрацията”, допълни още той.

Тази сутрин Борисов и Дянков са решили, че никое министерство няма да даде на служителите си коледни бонуси.

Тези, които вече са получили премии по сметките си, ще им се удържи сумата от следващите заплати, пише БГНЕС.

Това са Министерството на земеделието и храните с министър Мирослав Найденов и Министерството на регионалното развитие и благоустройството на Росен Плевнелиев.

Премиерът посочи, че иска да спази традицията всяка година да се дават надбавки на пенсионерите. Той припомни, че миналата година бонусите са били в размер на 50 лева, но 25 лева за него са „максимумът, който може да даде”.

„Напомням, че с огромни усилия успяхме да влезем с 1 млрд. дефицит, което е успех. Ако човек е слушал вчерашния конгрес и изказванията на Станишев и Доган би трябвало всичко да е цветя, рози, мед и масло, но ние едва успяхме с минус половин млрд. да защитим бюджета”, коментира премиерът.

 Средства за бонусите на пенсионери ще бъдат взети от „всичко, което има”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


948
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
830
0
 
2
 
! Отговори
zlika преди 14 години
Ей, пенсионери, да не се задавите... :-/\m///
829
0
 
2
 
! Отговори
Нереалист преди 14 години
Бате Бойко, да престане да се *** пред камерите а да свъши нещо, защото тези пари не стигат и за тоалетната хартия на пенсионерите! А и тая имитация на "кръстника" дето постоянно развява пред камерата, ще трябва да разбере, че не е Марлон Брандо. Българите сме се наслушали на приказки и скоро надявам се да се усетим, че и неговите са бошлав работа. Бойко няма да оправи България самите ние трябва да го направим! Надявам се това правителство да не просъществува дълго, защото са истински клоуни.
828
0
 
2
 
! Отговори
blqblq преди 14 години
Е, вие да не мислите, че Бойко ще направи държавата просперираща и всички ще са доволни, и пенсионерите ще зимат хиляди евро, и работа ще има, и пътищата ще се оправят и там за каквото още си мечтаем.. И ТО САМО ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА..
827
0
 
2
 
! Отговори
ценител преди 14 години
Снимката е трепач!
826
0
 
2
 
! Отговори
US преди 14 години
Е да ви е 4естит др. Борисов. Сами си го избрахте. Аз за баша си ще се грижа от САЩ а вие му мислете. Миналата седмица бях в Бон. Ве4еряхме в приятен рестеронат в който др. Борисов с още 30 българи празнуваше??? - но това са други пари, нали?
825
0
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 14 години
Да са ни живи и здрави емигрантите/имигрантите
824
0
 
2
 
! Отговори
и аз искам преди 14 години
ха ха ха върнете ги ,че инече трябват чорапи а няма пари :)
823
0
 
2
 
! Отговори
силата преди 14 години
Скъпа аз ще купя лявата обувка а ти дясната....и ще си ги обуваме на смени....25 лв за нищо нестигат..ако ли не....да ги върнем на Бойко...а мила да ги варнем а....да не го ощетяваме човека нали трудно ги намери и тези 25
822
0
 
2
 
! Отговори
анонимка преди 14 години
какво са 25 лв?Амии......една обувка....и то от неясен производител....а ще има ли и за едно чорапче поне..пък другата обувка догодина....СРАМОТА....Гн.Борисов.....Гн.Борисов как ще ходя с една обувка -нестава...ще си купя един килограм месо...хммм ама то коледа е на 25.12......и това нестава БОЖЕ ....БОЖЕ КАК ЩЕ ПОХАРЧА ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ...НЕЗНАМ...ЗАТРУДНИХ СЕ...а сам само на 34г и съм пенсионер по болест с 120 лв пенсия.От 6г чакам донор(бъбрек)Е поне фонд създаде...дано има полза от него..
821
0
 
2
 
! Отговори
Мира преди 14 години
Люляк ние и така СМЕ!!!!!! далеч над златната среда:При всяко годишно изследване на ООН за качеството на живот от общо средно около 200 изследвани държави България е на около 50-60-то място.Е?
820
0
 
2
 
! Отговори
Kaiser Soze преди 14 години
НОМЕР 805 ТИ СИ УЖАСНО ПРАВ ЗА МОЕ ОГРОМНО СЪЖАЛЕНИЕ!!!ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ ОТДАВНА СА ВЕЧЕ ТЕЗ 4РИ МЛН.ОСТАНАЛАТА *** СИ Я ЗНАЕМ!!!АКО НЕ СЕ ОСЪЗНАЕМ,*** ЩЕ БЪДАТ НАДГРОБНИЯ КАМЪК НА БЪЛГАРИЯ;-/П.С. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!
819
0
 
2
 
! Отговори
az преди 14 години
do 811a ipotekite na bezrabotnite pla6tat li? a za kolko vreme e tazi pomo6t - dojivotna??a kato po4ne6 rabota posle, kolko te obrasvat s danaci??
818
0
 
2
 
! Отговори
sweden преди 14 години
hehehehe xaxaxaa
817
0
 
2
 
! Отговори
kostov преди 14 години
kostov e vinoven za vsichko
816
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
в Германия,на един безработен му плащат жилището, здравната застраховкаиму дават 350 евро за ежедневни разходи TI CHUVASH LI SE KAKVI GI GOVORISH ILI SI PROSTO LUD ILI LYJEC
815
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ОТ ДОСТОВЕРЕН ИЗТОЧНИК. ХАХ
814
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
812 НЕ ЗНАМ ОТ КЪДЕ ИМАШ ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ
813
0
 
2
 
! Отговори
люляк преди 14 години
споко ... кадето е текло пак ще те4е България е била и по зле и по малко сме били и по бедни и по гладни и в по диви времена и пак сме оцеляли ... но не е въпроса ве4но да оцеляваме а да се борим да сме сред първите или поне в златната среда
812
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
АЗ ЗНАМ САМО ЕДНО - БОЙКО Е НАЙ-ЧЕСТНИЯ И ИСКРЕН ПОЛИТИК (ДА НЕ ГОВОРИМ ПРЕМИЕР) ОТ ЦЕЛИЯ ПРЕХОД.
811
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Братле, в Германия, на един безработен му плащат жилището, здравната застраховка и му дават 350 евро за ежедневни разходи при цени на хранителните продукти в магазина по-ниски от България.Това е социална услуга на стойност от около 1000 евро.Не търси проблемът някъде на майната си,той е при теб, в България.пред вратата ти!