Европа се чуди какво да я прави. Тя не знае къде е Аденският залив?

Отлагат окончателното решение за Желева
13 яну 2010 23:11,
526
Европа се чуди какво да я прави. Тя не знае къде е Аденският залив?
Снимка: БГНЕС

Ройтерс съобщава, че българската кандидатка за еврокомисар Румяна Желева е изправена пред заплахата да бъде отхвърлена от Европейския парламент заради съмнения в нейната компетентност и конфликт на интереси.

Комисията по развитието на ЕП оцени представянето на Желева във вторник като слабо.

В Комисията по развитието дори предполагат, че външният ни министър не знае къде се намира Аденският залив.

Барозу e на ход

Според източници на седмичния вестник "Ню Юръп" окончателното решение по кандидатурата на Румяна Желева за еврокомисар може да бъде отложено за понеделник (18 януари) в Страсбург.

Сега на ход е председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.

В сряда не е имало среща на Барозу с председателите на групите в Европейския парламент на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол и на социалистите и демократите Мартин Шулц.

Мога да потвърдя, че такава среща не имало, заяви говорител на Европейската комисия.

Спор около българския кандидат за еврокомисар предизвика разделения в Европейския парламент (ЕП), тъй като има неяснота около подкрепата за целия нов екип на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. В центъра на спора стои Румяна Желева, коментира Франс прес.

ЕНП брани Желева

Групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент изрази подкрепа за Румяна Желева след вчерашното й изслушване като кандидат-комисар в Комисията по развитието на парламента – това заяви Йожеф Сайер, заместник-председател на парламентарната Група на ЕНП и координатор по изслушването на кандидат-комисарите, членове на тази група.

Още по темата

Междувременно ЕНП отвърна на удара по Желева. Партията обяви, че номинираният от Словакия Марос Шефкович от Партията на европейските социалисти не може да стане заместник-председател на Европейската комисия.

От Европейската народна партия са открили негово изказване отпреди четири години, което  представлявало „проява на расизъм спрямо ромското малцинство“, съобщава БНР.

Желева нямаше конкретни идеи за Афганистан, Газа, Конго и Судан. Изглежда, че тя не знаеше къде географски се намират някои конфликтни зони, например Аденският залив. Това пишат в оценката си за представянето на кандидатката ни депутатите от Комисията по развитието на ЕП, съобщава БНТ.

Борисов се закани на червените и жълтите

Бил съм БСП и НДСВ пет пъти и заради този срам, който нанесоха на България, им обещавам да ги бия още пет пъти, закани се пред bTV премиерът Борисов.

Много добър сценарий. Много добър капан. БСП нямат равни по подривна дейност. Изиграха ни. Никога не са мислили доброто на България, каза още премиерът.

Как действах аз, когато Ирина Бокова беше кандидат за шеф на ЮНЕСКО?  Пратих двама министри в Париж да я подкрепят. Радо Точев поддържаше непрекъснато връзка с нея. Когато тя се върна, дойде в кабинета ми да ми благодари, прегърнахме се, пожелахме си успех. Ако исках да действам като БСП и НДСВ, щях да извадя колко пъти като главен секретар на МВР съм арестувал племенника й и да кажа: къде е тръгнала леля му да става шеф?! – подчерта Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
434
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не може да казваш на хора,които не познаваш "неуки"
433
0
 
1
 
! Отговори
тори преди 14 години
И как сега да ни хареса европа, ми никак няма да стане това с тия хора начело!!!
432
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А всичките дето я обиждате знаете ли къде е Аденският залив? Престанете да злобеете срещу собствения си народ. Барозу хубаво го е казал на тия дето я нападат, че вече не вижеем в комунизъм и не се доказва не винност, а вина. То вас утре могат да ви спрат да улицата и да ви обият с камъни, само защото някой е казал, че имате еди каква си фирма.
431
0
 
1
 
! Отговори
рени преди 14 години
Таня можеш да го кажеш това на детето си.Вече ми е късно да ме обучаваш -ок.Това се учи в началните класове,а аз явно малко съм писал,Но старая се понякога от бързина не проверявам и после ме е яд.На тая възраст е малко трудно да се учи правопис ...но да не влизаме в други теми. Ако забелешката не е злобарска я приемам
430
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това за Първанова, Рени, ми звучи като онзи виц: "А вие защо биете ***?"Има ли значение, кой казва истината, след като най-важното нещо е самата истина?
429
0
 
1
 
! Отговори
tania преди 14 години
До Рени и всички неуки:"ценизъм" се пише с " и" -цинизъм ;"пресмивам"...... присмивам ;"маниполация"....... манипулация.Това беше бонус от мен.За останалите-четете повече книги или речници,за да ви тежи мнението..
428
0
 
1
 
! Отговори
рени преди 14 години
ОК обаче колко още лъжи има в тоя парламент?Ако е излъгала тя сама ще си понесе последствията,а не отвсякъде да я мачкат и обругават достойнството.Много е противно,когато някой е уязвен да се възползваш и да го мачкаш всячески-като Първанова.Нека изкарат и нейните кирливи ризи да видим дали ще е честна
427
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 14 години
ми на това ни научи цоциализъма баце! серго да не е беше по-достоен :) си4ки са такива в управлението, да знаеш!
426
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Рени,правилно е да се пише "цИнизъм" и "манипУлация". Къде си учила граматика, момиче? И кой ти е позволил да запишеш 4-то отделение? :(
425
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 14 години
надали не знае - секи знае че е на пътя на търговските кораби. въпросът е дали знае че там има едни игри, в които пиратите очевидно са само изпълнители... но това е друг въпрос. Големият проблем е че ЦЕЛИЯТ ЕВРОПАРЛАМЕНТ е сбирщина от некадърници и лапачи(все по-често срещащо се мнение)
424
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Рени, тя не е подсъдима, но това не е и наказателно дело.Тук тя е излъгала за нещо, което е важно и с основание е била нападната. Освен това слушах по радиото коментари, че когато един кандидат от лейбъристите във Великобритания например бива предложен на отговорен пост в ЕС, най-яростни критики се правят... от кого?.. от консервативната партия в Лондон. Така че - каква изненада, а?От друга страна слушах половин час глупостите на Желева. Няма по-общи приказки. Резил, резил!
423
0
 
1
 
! Отговори
рени преди 14 години
Кво да я защитавам -тя да не е подсъдима.Кво са я нападнали и още малко ще я заръфат.Ами злобно е заглавиетопоказва ценизъм и елементарно уважение.То да се пресмиваме всички можем и да унижаваме когато човек е притиснат не е достойна позиция Ама българите това го умеем
422
0
 
1
 
! Отговори
с. преди 14 години
Истината боли,баце!
421
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Защо пък да е злобно?Така ви се струва на вас - тези, които я защитавате. Но иначе заглавието си е много добро и достатъчно оригинално.Не мислите ли, че Европа наистина се чуди, какво да я прави. И не мислите ли, че тя наистина не знае, къде е Аденският залив?
420
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
сМЕШНИ,ЗЛОБНИ ДРАСКАЧИ
419
0
 
1
 
! Отговори
БГ преди 14 години
вЕРНО МНОГО ЗЛОБНО ЗАГЛАВИЕ
418
0
 
1
 
! Отговори
с. преди 14 години
Абе аз не съм много наясно с биографията на тая кифла,обаче според мене ситуацията е стандартна!Поредната нагла ***!Довтасала в София,счупила безчет п.шки и накрая хванала някой с някакви позиции и кинти и оттам с лакти,нокти и храчки само напред!Без никакви скрупули,срам и колебания!Сега се излага жестоко обаче не и дреме!И България излага жестоко и пак не и дреме!Да покаже малко достойнство и да се откаже!Никога!
417
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Рени, научи се да пишеш грамотно, а след това защитавай мутресите, които Бойко порбутва във властта, за да ни орезили през цяла Европа.
416
0
 
1
 
! Отговори
рени преди 14 години
НЕ ВИЖДАМ НИЩО НЕЦЕНЗУРНО,ЧЕ ДА МИ КРИЕТЕ КОМЕНТАРА.Е ГАТИ *** ЗАГЛАВИЕ.-това е мое мнение и аз си го изказвам имам право,както и вие да лепнете такова МАЛОУМНО заглавие.НЯКОЙ ДА РАЗСЛЕДВА ПЪРВАНОВА,ЙОТОВА и КУНЕВА.СТИГА МАНИПОЛАЦИИ
415
0
 
1
 
! Отговори
до 410 преди 14 години
приятелю не си прав за гажето на любо мозъка .страхотно компетентна е .идинственият и проблем е че не може да отказва милата .за справка попитаите д-р илия баташки д-р руменов хр.димчев от нзок -пловдив и моя милост .много си пада по пичове които могат да я издигнат в ерархията .а лъчо мозъка си беше тъпо парче още от казармата в разград кадето беше фелдшер .голям комсомолец и натегач ..бенито ще го разкара когато си отиде от власта .дано не я целува по устата ........