Резил! Желева виси на косъм

Против българската кандидатура за еврокомисар са либералите, зелените и социалистите в ЕП
12 яну 2010 23:19,
320
Резил! Желева виси на косъм
Снимка: БГНЕС

Европейският парламент (ЕП) ще проучва бизнес връзките на Румяна Желева – българския кандидат за поста комисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи.

Заради проучването Комисията по развитието на ЕП отлага с 24 часа окончателното си решение за Румяна Желева.

В Европейския парламент има съмнения към кандидатката за еврокомисар от България Румяна Желева. Ще бъдат поискани разяснения от юридическата служба на европарламента и от Европейската комисия за обвиненията срещу Желева в нередности, съобщиха евродепутати, цитирани от Франс прес.

Евродепутати обвиниха Желева, че е укрила финансови интереси.

Ключът към решението на казуса в момента най-вече е в ръцете на шефа на ЕК Жозе Мануел Барозу – той трябва да реши дали наистина има конфликт на интереси и дали Желева е подготвена за поста.

Тежък удар срещу българската кандидатура е предстоящата процедура по анализиране на  всички документи за бизнес интересите на Желева от междупартийна група, коментира ДПА.

По време на изслушването пред Европарламента най-неприятните моменти за българския външен министър бяха провокирани от нападките на българския евродепутат Антония Първанова.

Още по темата

Вероятно това е една от причините, но не и единствената, за неубедителното представяне на Желева.

Представянето й поражда съмнения за недостатъчна компетентност за проблемите на ресора, за който е номинирана.

Против българската кандидатура са либералите, зелените и социалистите в Европарламента, отбелязва в репортажите си Euronews.

Популярният новинарски канал не пропуска да отбележи, че според публикации в българския и немския печат съпругът на Желева е свързан с организираната престъпност.

Парламентарният лидер на Европейската народна партия Жозеф Дол обаче остава категоричен в подкрепата си за Желева.

Той смята, че българската външна министърка е била нападната несправедливо.

Има слухове около г-жа Желева, отнасящи се до нейните финансови интереси в България. И аз наистина бих желала да изчистим тези слухове, коментира Ребека Хармс от групата на Зелените.

Надявам се, че тя е предоставила на г-н Барозу всички необходими данни за изясняване на това дали слуховете за финансовите й интереси се основават на реалността или само на идеите на някого, който не подкрепя г-жа Желева – каза още Хармс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
0
 
0
 
! Отговори
АЗ СЪМ преди 11 години
До Анонимен ПЪРВАНОВ Е СЛЕДВАЩИЯ ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ ! НАЛИ ТОВА ИСКАТЕ ДА ЧУЕТЕ ,БРАТЯ БЪЛГАРИ ! ПЪК , КАКВОТО ИСКАТДА ПРАВЯТ С ДЕМАГОГА БОРИСОВ !
304
0
 
0
 
! Отговори
golemia hui преди 12 години
KATO VISI NA KOSAM MAKAR I PI4I PODLOJETE I *** OTDOLO DA IA KREPI
303
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Довиждане Г/жо Желева !
302
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Kosama se skasa.
301
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 14 години
Не може да подкрепяме един некомпетентен човек във европейска институция само защото е българин или т.нар. "наш човек". Това е Европа, не е България ! Хората не ги интересува кой си, какъв си или на кой си човек, а какво знаеш и какво можеш да направиш. Когато и в България стане така - ще се оправим.
300
0
 
1
 
! Отговори
до Янка преди 14 години
А сега и крадливи и неграмотни.На българите им дай чалга,ракия и простотия-това ги прави беэкрайно щастливи.Както е тръгнало ще пребъдем.На следващите иэбори ще са още по неграмотни и прости.Какъвто народа-такива и управниците!
299
0
 
0
 
! Отговори
gng преди 14 години
totalitarna partiq,s prosti hora
298
0
 
0
 
! Отговори
Дядо ви поп преди 14 години
Румяна, ще е комисар. При това най-успешния. Слушайте дядо поп какво ви казва. А Симеон се опозори.
297
0
 
0
 
! Отговори
Казано от: преди 14 години
Бойко Борисов:"Много добре скалъпен сценарий, много добър капан. За пореден път българската поговорка, че на българския казан в ада няма дяволи да пазят, сработи. Искам да кажа, че в подривната дейност БСП нямат равни, изиграха ни. Лошо е, че това вреди на имиджа на България и на всички нас. Но те никога не са мислили за доброто на България и го казвам, защото още вчера следобяд те направиха пресконференция и всъщност заявиха какво ще направят от Брюксел.Мога само да дам пример как действах аз когато Ирина Бокова от БСП кандидатства за шеф на ЮНЕСКО. Изпратих двама министри в Париж, политическият ми съветник по международните въпроси Ради Точев поддържаше ежечасова връзка с нея. С президента Първанов разговаряхме с премиери и президенти на други държави, за да я подкрепят. Когато тя се върна дойде лично в кабинета ми да ми благодари, целунахме се, пожелахме си успех, че българка е станала шеф на ЮНЕСКО. Ако бях като БСП и НДСВ, които са срам за нас, щях просто да извадя като главен секретар колко пъти съм арестувал племенника й и щях да кажа: "Ето лелята на един крадец на коли в България къде е тръгнала".Премиерът каза, че е разговарял с депутатите от ЕНП. "Ще оставим юристите да преценят има ли пропуски или не. Вътрешнобългарската атака въобще не ме интересува. Тези, които днес се изказваха, докараха България до просешка тояга. Това беше един перфектен удар на БСП срещу нас, тенденциозен и те успяха. Няма вариант "Б", ние сме дали наши кандидат и стоим зад него". Във връзка с оценката на Комисията по развитие, че Желева не е била добре подготвена, Борисов заяви: "Разбира се, че ще е слабо. Когато една крехка жена, когато един интелигентен човек го атакуваш така подло, естествено, че той не може да развие своите качества".
296
0
 
0
 
! Отговори
Янка преди 14 години
То до сега все компетентни ни управляваха ,лустросани добре подготвени ,надути ,красиви ,крадливи .Файда никаква.
295
0
 
0
 
! Отговори
turkinq преди 14 години
ama kak vi se kefq na vischki otnovo se pokazahte s rezila si
294
2
 
0
 
! Отговори
избирател преди 14 години
През 2001 хората избраха НДСВ и икономическата обстановка се постабилизира. Кой каквото ще да ми казва работническата класа живееше най-добре при управлението на НДСВ Но се появиха разни провокатори и се захванаха да убеждават хората че царят си присвоил някакви гори в Рила и народът също се отказа от гласуване през 2005г и отново допусна БСП да спечели След 4 годишно управление на БСП народът пак потърси дясното и без много мислене гласува за обявилия се за десен ББ - ГЕРБ Е СРАМ И ПОЗОР!
293
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 14 години
ББ - биха ви.....хахахах
292
0
 
0
 
! Отговори
реалист преди 14 години
Тоя простия от снимката гледа като насрано дете майка си и търси капани, заговори и други извинения за некомпетентността си. Чудя се още как неговото вярно куче - табуретката Цецко още не се е изказал по въпроса и не е обвинил Слънцето за резила на тая зъбатата ***. Ако има малко ум и доблест, да прочете мненията на хората, да си обира некадърниците и да ходи някъде да пасе патки. П.П. Само да не изгуби някъде бедните добичета.
291
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
" Е, и какво направих сега? Едно голямо л...о направих, е това е! Хашек, "Храбрият войник Швейк"
290
1
 
0
 
! Отговори
Коба преди 14 години
Желев не е виновна, просто това са кадрите на г-н Борисов. С пожарникарското си мозъче сформира екип, който е леко казано некомпетентен. Като се започне от финансовият "гений" Симеон Дянков и се стигне до резилът на външният министър пред цяла Европа. Затова обаче сме виновни вички, тъй като тези 240 човека в Народното събрание са избрани не от геманците, французи или нигерийците, тези хора сме си ги избрали ние.
289
0
 
0
 
! Отговори
Гъбарко преди 14 години
ПАРТИНАТА ПРОПРАВИ еМЕЛ еТЕМ. сТАВА ЯСНО, ЧЕ ОБРАЗОВАНИЕТО НА ДЕТСКИ УЧИТЕЛКИ ВОДИ ДО НАЙ-ВАЖНИ ПОСТОВЕ В ДЪРЖАВАТА. нЯМА КАК ДА Е ПО ДРУГ НАЧИН-УПРАВЛЯВА НИ МУТРА С ЧАЛГАДЖИЙСКО МИСЛЕНЕ.Не съм съгласен с тези които искат да я подкрепим. Сега срамът ще бъде за ден два, ако я изберат за еврокомисар, срамът ще бъде няколко години. Проста и *** , неграмотна и нахална.
288
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И аз мисля,че трябва да я подкрепим.Жалко за изказалите се по-долу българи."Не сме народ,а..."Най-малко човек като Първанова може да я съди!
287
0
 
0
 
! Отговори
Krasimira преди 14 години
Трябва да я подкрепяме, все пак сме българи. Като нация сме много...........
286
0
 
0
 
! Отговори
amon преди 14 години
Глупава, абсолютно неинформирана, но нахална и със завидна доза самочувствие. Всъщност комбинацията отразява добре това, което представлява "българският елит" в последните години. Преди смятах, че заплатата на Кунева е прекалено голяма за работата, която върши, и за компетенциите, които притежава. Отрезвяването идва с все по-ясното осъзнаване за просмукването на неграмотността във всички ешелони на държавната власт и на нашето общество....