Ексшефове в ДАНС действали незаконно по случая с кмета на Гърмен

Това обяви Иван Костов пред журналисти
4 фев 2010 23:18,
21
Ексшефове в ДАНС действали незаконно по случая с кмета на Гърмен
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата и бившето ръководство на ДАНС са използвали агенцията незаконно по случая с кмета на Гърмен Ахмед Башев.

Това заяви председателят на парламентарната комисия за контрол на ДАНС Иван Костов.

Костов добави, че от комисията са изпратили становище до прокуратурата в бъдеще агенцията да не се използва за цели извън закона за ДАНС.

Още по темата

От комисията препоръчват на председателя на агенцията да се придържа към записаните в закона задачи на ДАНС.

Все пак проверка на комисията е установила нарушения на Башев, касаещи икономическата сфера, уточни Костов.

Никъде и по никакъв повод няма потвърждение на информация, касаеща разпалване на религиозна война и насаждане на ислямистки фундаментализъм, подчерта шефът на ДСБ.

Случаят с Башев не е от компетенциите на агенцията и тя е използвана в нарушение на закона, заяви Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
0
 
! Отговори
ЛИКТОР ДО аn преди 14 години
Искаш да ми кажеш ,че при Жан Виденов със заплатите от 7-8 долара и с пенсиите от 3-4 долара си живеехме като хората ли ?А стига глупости де ,много моля...Костов въведе валутния борд ,стабилизира банковата и финансовата ни система/колко банки фалираха при Жан и завлякоха парите на хората ,а ?/,подготви държавата за НАТО и ЕС ,при него паднаха визите и затова ,че не се редиш на опашки пред посолствата ,заслугата е НЕГОВА !!!
20
2
 
0
 
! Отговори
an. преди 14 години
za6titavago za6toto sa edin dol drenki.zaedno si vartqt dalaverite.tolkova e prosto za razbirane.
19
2
 
0
 
! Отговори
an. преди 14 години
vijdateligo tozi? tozi e nai golemiqt selski tarikat ot dragalevci.slaga v malkiqt si djob vsi4ki politici.tolko mnogo e otkradnal 4e vie bedna fantaziqta.vsi4ko koeto e uni6tojeno e ot nego i ot tezi deto glasuvaha za nego.kamak varhu kamak ne ostana sled negovoto upravlenie.dokara darjavata i naroda do prose6ka toqga.a sega imate o6te po hubavo upravlenie,sled koeto nqma da ima nito narod nito darjava.
18
2
 
0
 
! Отговори
ликтор преди 14 години
Костов е един от малкото свестни наши политици.Трябваше му още един мандат ,за да довърши реформите докрай .Царя уж щеше да ни оправи за 800 дни,но ....излъга !!!Затова се срути от политическата сцена и сега го няма в Парламента.А слуховете за преждевременната политическа смърт на Иван Костов са силно преувеличени.
17
2
 
0
 
! Отговори
Roko преди 14 години
тия седесари които сътвориха толкова поразии на тоя народ още ли им дават думата. Не ги ли е срам 5 човека са и да се изживяват като че ли са на власт
16
2
 
0
 
! Отговори
ганчо преди 14 години
Всички ухажват ДПС, да не би ГЕРБ да е техен проект?
15
2
 
0
 
! Отговори
Слона преди 14 години
Костов защитава Башев. Защо?
14
2
 
0
 
! Отговори
Do ld преди 14 години
Защо реши,че точно ти си нормален бе *** празноглав.Моли се три пъти на ден пред снимката на Гаргамел и му целувай крадливата муцуна сектант ниско интилигентен.Несвършват ***.
13
2
 
0
 
! Отговори
фют преди 14 години
В случая БАШЕВ нещата са много сложни.Наистина той е извършил купища престъпления в икономическата сфера и именно това е разковничето на случая. Но Башев е агент на ДС, съученик на Р. Петков, приятел на А.Доган и......, враг на бивши и настоящи велможи-деутати, а по време на атакати срещу нег и кандидат за деутат, така, че да не прибързваме с --ислямски фундаментализъм
12
2
 
0
 
! Отговори
AA преди 14 години
Аз ще ти кажа,че напрежение има макар и да не е етническо.Просто на хората им ври и кипи от тоя.А медиите продължавата да раздухват името му навсякъде,без да се предприемат никакви действия спрямо Башев.Това само нервира допълнително хората и не се знае накъде ще избие това напрежение.А това,че е икономически феодал е абсолютно вярно.
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
kostov-dartia *** za6to za6titava pomaka?*** nebalgarski sa i dvamcata
10
2
 
0
 
! Отговори
Иван преди 14 години
Влезте във Vbox7 и изгледайте 15-те кратки откъси от един преживян човешки живот в определен период от трагично време на България! Търсете следното"Невероятното свидетелство на Иван Бобулев за Господа Исуса Христа". Покъртителна история на един честен и достоен човек през онова срамно време от историята на България, а от друга страна достойна и смела за подражание постъпка от Иван.
9
2
 
0
 
! Отговори
ld преди 14 години
ma tuka ne moje polovin milion normallni vechno da otvarqme ochite na maloumnicite deto glasuvat -pyrvo za caro posle za boiko, za volen , za bsp i takiva nqkakvi ....:)
8
2
 
0
 
! Отговори
"Прокурор" преди 14 години
Говоренето на определени неща (особено такива, които изразяват неверни или тенденциозни заключения), особено в такова качество могат да доведат до наказателно преследване. Кога за последно четохте НК?!Разбира се, че не съм прокурор (шегувам се), но пък Вие се замислете за оценките, които давате и за последствията в обществените нагласи.
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
побелях и остарявам.. но в сърце те нося!
6
2
 
0
 
! Отговори
ld преди 14 години
samo ivan kostov -toi e nomer 1 :)
5
2
 
0
 
! Отговори
Георги Петров преди 14 години
Защо ли самата абвериатура на агенцията не говори.че точно тя трябва да е ангажирана с казуса?Кой друг в тази държава трябва да определи дали има или няма насаждане на ислямски фундаментализъм?
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
2 -- ставаше въпрос за етническо напрежение в с. Гърмен.
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Няма по интелигентен и обективен политик от Костов.
2
2
 
0
 
! Отговори
симо преди 14 години
А, бе, другарю Костов, СДС изнася данни, че милиони лева са наляти неправомерно в общината на Башев, ти бръмчиш че ДАНС не спазвала закона спрямо същия тоя Башев??? Ставаш смешен...