Подписката на ВМРО – Пловдив за нов конгрес била менте

Каракачанов ще се обърне към графолог
7 фев 2010 21:30,
19
Подписката на ВМРО – Пловдив за нов конгрес била менте
Славчо Атанасов и Красимир Каракачанов на конгреса през октомври. Снимка: БГНЕС

Поредната политическа драма разстресе ВМРО-БНД. След като на последния конгрес на партията за лидер бе преизбран Красимир Каракачанов, а другият основен претендент – пловдивският кмет Славчо Атанасов, напусна с половината делегати и събра подписка за свикване на нов конгрес и ново гласуване за лидер.

В четвъртък в централата на партията в София е внесена подписката с 2734 подписа.

Пред Dnes.bg Красимир Каракачанов каза, че списъкът с парафите е "пълен ташак". Според него около 80 подписа са фалшиви, а 90 имена изобщо не фигурирали като членове на ВМРО.

"С просто око се вижда, че подписката е менте, по тази причина ще потърся съдействието на графолог", заяви още лидерът на ВМРО.

Председателят на Пловдивския общински съвет и областен лидер на ВМРО-Пловдив Илко Илиев заяви за Dnes.bg, че местната структура на партията не признава решенията на това нелигитимно ръковоство на партията.

По повод изказването на Каракачанов, че ще изключи всеки член на партията от Пловдив, който му се опълчи, Илко Илиев заяви: "Господин Каракачанов може да ни изключва колкото си иска, но ние не го считаме за наш лидер".

Dnes.bg припомня, че преди няколко седмици Каракачаво поиска ВМРО-Пловдив да развали коалицията си с БСП, която управлява града.

Тогава лидерът на ВМРО- Пловдив Бойко Ватев коментира пред Dnes.bg, че няма подписан документ, който да свързва ВМРО и БСП в една коалиция в Пловдив.

Още по темата

Според Ватев прецедент в историята на партията е централното ръководство да се бърка в работата на местна структура.
Кметът Славчо Атанасов от своя страна каза пред Dnes.bg, че коалицията ВМРО–БСП е полезна за града и че тя с нищо не вреди на пловдивчани.

Dnes.bg припомня, че БСП влезе в управлението на Пловдив през септември 2008 година, след като беше извършен преврат на председателя на местния парламент Йордан Кюмюрджиев от ГЕРБ.
Идният вторник централното ръководство на ВМРО–БНД ще реши по какъв начин да накаже местната структура, която не е изпълнила заповедта да се „разведе” с БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
До доносника, който преди 14 години
вероятно е все още активен,Да, такива като теб са свикнали да лъжат и да манипулират всички, но за твое съжаление подписите са действителни. Ти познаваш част от тях, защото си писал доноси за тях.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
най-корумираните ***
11
0
 
0
 
! Отговори
Сталин преди 14 години
Взимайки предвид кариерата на водачите на тази партия, предлагам абревиатурата и да се промени на МВРО. Тия нито са македонци, нито са воеводи! Пълен *** и порнография!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
О' Боже, скъвсвате се да цензурирате коментарите а какво виждам -"Красимир Каракачанов каза, че списъкът с парафите е "пълен ***". ????верно сте пълен Т-А-Ш-А-К!
9
0
 
0
 
! Отговори
Ванчо Михайлов преди 14 години
Тия *** от омо още са живи бре?!?! Аз мислех, че сръбските тайни служби са им спрели наркотиците, ама уви...като ги гледам пак са прекалили с дрогата!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
всичк са един дол дренки
7
0
 
0
 
! Отговори
ОМО ИЛИНДЕН преди 14 години
*** 1990 - 2010 *** 20 години ОМО ИЛИНДЕН *** ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ И ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА СИТЕ МАКЕДОНЦИ И МАКЕДОНКИ ОТ ПИРИНСКА МАКЕДОНИЯ И ОТ БЪЛГАРИЯ ***
6
0
 
0
 
! Отговори
lele male преди 14 години
Тоя *** е време да се махне от българската политика...охранен прасок, точно тоя ***,на кого ли не облиза ташаците...долу Каракачанов - искаме Вальо Китанов - лидер
5
0
 
0
 
! Отговори
i.k. преди 14 години
za nisto ne stavame.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
не се оядоха с властта в Пловдив и комунисти и воеводи
3
0
 
0
 
! Отговори
много смях преди 14 години
подписката е "пълен ***" - лелееее, какво определение
2
0
 
0
 
! Отговори
препоръка преди 14 години
А може би да се обърне към дебелариум- тоя човек е болен от преяждане, препиване и кофти амбиции!
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Едвам си удържа шкембето вече Каракачанов /През турско ,турците са наричали магаретата си така - каракачан/