ВМРО се разпада. Две нови партии се пръкват в Пловдив

Вътрешната опозиция готова с нов план срещу Каракачанов
15 яну 2010 11:16,
17
ВМРО се разпада. Две нови партии се пръкват в Пловдив
Славчо Атанасов и Красимир Каракачанов на конгреса през октомври. Снимка: БГНЕС

Разделението във ВМРО продължава с пълна сила. След като преди седмица Националният щаб на войводите обяви, че е събрал над 3500 подписа за свикването на нов извънреден конгрес на партията, сега пловдивските войводи са напът да създадат две нови партии.

Местните лидери, които не успяха на националния конгрес през октомври да сменят лидера Красимир Каракачанов с пловдивския кмет Славчо Атанасов, подготвят учредяването им. Имената на двете партии са копирани от абревиатурата на ВМРО и ще се наричат „Вяра и морал” и Родолюбие и отговорност”.

Те ще бъдат регистрирани и като коалиция и по този начин ще е заобиколена законовата забрана за дублаж на името на ВМРО.

Въпреки че градоначалникът Славчо Атанасов категорично отрече в Града под тепетата да има совалки за събирането на подписи за учредяването на новите партии, председателят на Общинския съвет в Пловдив – Илко Илиев, призна, че в структурите на ВМРО наистина има настроения и натиск за създаването на две нови формации.

Заместник-кметът Петко Атанасов, който е един от лидерите на вътрешната опозиция при войводите, и общинският съветник Слави Георгиев са най- активните събирачи на подписи за учредяването на новите партии.

Още по темата

Новината пред Dnes.bg потвърди и Красимир Каракачанов.

“Действията на пловдивските членове на партията са противозаконни. Кметът да се примири, аз съм избран на конгреса през октомври за председател. В противен случай в момента в който подадат документи за регистрация, те вече ще бъдат извън редиците на партията”, закани се Каракачанов.

Той бе категоричен, че абревиатурата на ВМРО вече е заета.

“Да не използват дребни хитрини и да не я дублират”, допълни още Каракачанов.

Според войводи от местната структура на партията до два месеца документите за новите две партии ще бъдат внесени в съда за регистрация.

Целта е да има време да се направи след това коалиция преди следващия вот за местни избори.

На него кметът Славчо Атанасов ще се бори за втори мандат вече като партиен лидер на войводите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
МАКЕНЗИ преди 14 години
ВМРО партия от доносници
16
0
 
0
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
А няма ли да направите партия "Дупе давам, кокал не давам!"? Май все натам въртите тези партийни регистрации. Я вземете се хващайте на полезна работа, вместо да кучите партийки! Не можем ви изхрани, само по изборите, от толкова партии. Ами кога ще живеем? дядовците ви не създаваха партии, ами хващаха струговете и лопатите и правеха чудеса. А вие - партии, събрания, коалиции. Тогава и аз ще създам партия: "Днеска тука, утре в друга". Пък каквото падне. Абе вие наистина сте европейци, а не българи
15
0
 
0
 
! Отговори
pipe преди 14 години
ВМРО в Пловдив отдавна е бита карта. В момента града се управлява от БСП в лицето на зам.кмета А. Константинов и общинските съветници от БСП. Славчо Атанасов е абсолютно безгръбначен и стигна до там да "целуне пръстена" и да благодари на БСП,че са му дали най-добрия си кадър за зам. кмет! Какво да чакаме от този човек. Освен това лидера на ВМРО в Пловдив-Бойко Ватев е бившо ченге. В Пловдив има не ВМРО а МВРО.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И какъв е проблемът, кой от къде е, при положение,че всички сме българи, както и македонците, разбира се?!?
13
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 14 години
ХОМО Илинден! Платени сръбски ***!
12
0
 
0
 
! Отговори
1990 - 2010 преди 14 години
*** 20 години ОМО ИЛИНДЕН *** 20 години ОМО ИЛИНДЕН *** 20 години ОМО ИЛИНДЕН *** ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ И ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА СИТЕ МАКЕДОНЦИ В БЪЛГАРИЯ ***
11
0
 
0
 
! Отговори
маке от София преди 14 години
Не разбирам само с какво допринесе тая партия за развитието на България?!И как може шефа на ВМРО да е от Русие?! Егати македонеца!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ииииииииии за наденицата ли, за свобОдата лииииии, ама избхнА въстанието?....
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Баш ваеводи, баш серсеми .....Дай им гювеч и шъ рахатясът.
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Славчо, НИКОГА няма да станеш отново кмет на Пловдив, осъзнай се!
7
0
 
0
 
! Отговори
Тракийски конник преди 14 години
да се забрани тази партия и паметника на филип македонски в Пловдив да се демонтира !нашият народ най-после трябва да научи историята си !
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Долу ДПС!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
голям праз !!!
4
0
 
0
 
! Отговори
газка преди 14 години
не ме занимавайте с мераците на ченгето Каракачанов, баси войводата
3
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Воеводи, толкова ли не можахте да ги разделите тия баници и македонски наденици?
2
0
 
0
 
! Отговори
морен сокол преди 14 години
нищо чудно - още от създаването си в типично македонски (югозападнобългарски) стил дейците на ВМРО са започнали вражди и братоубийства - най - много членове на организацията са избити от техни другари , а не от турци , гръцки и гръкомански андарти и сърбомани взети общо
1
1
 
0
 
! Отговори
пушкакаймаклийка преди 14 години
Хубаво, хубаво! Да се разцепят тези доностници! Хич да ги няма! А за Пловдив- слаФчооо - *** такъв - пловдивчани те плюят , ти мислиш , че дъжд те вали! Никой пловдивчанин няма да ти прости предателството, че замени вота ни! Подложи се на комунистите, *** такава! Предател, вън от Пловдив!