Страсбург ни препоръча искрен диалог с македонците у нас

Комисарят по правата на човека на СЕ публикува доклад за България
9 фев 2010 20:35,
429
Страсбург ни препоръча искрен диалог с македонците у нас
Томас Хамарберг. Снимка: БГНЕС

Томас Хамарберг, комисарят по правата на човека на Съвета на Европа, публикува във вторник доклад за своята визита в България през ноември 2009 година.

Защитата на малцинствата от дискриминация, расизъм и нетолерантност трябва да бъдe завишенa, отбелязва Хамарберг.

Комисарят препоръчва открит, искрен и системен диалог с всички малцинства в България, включително и македонското, в съответствие със стандартите на Съвета на Европа.

По време на посещението си в страната ни Томас Хамарберг се е срещнал с „представители на българи от македонски произход“.

Комисарят препоръчва законодателна поправка на Конституцията, свързана с по-добрата защита на правото на малцинствата да се сдружават и събират и за пълното присъединяване към стандартите на Съвета на Европа.

Комисарят препоръчва и законодателна поправка, която да постави расистката мотивация като отежняващи вината обстоятелства при всички престъпления.

Комисарят се обърна към българските власти да предоставят обезщетения и бързо да намерят решение на нерешените пенсионни искове на жертвите от т.нар. “Възродителен процес”, съобщават от Информационния офис на Съвета на Европа в София.

На ромите с отнети жилища трябва да бъдат предложени достойни алтернативни възможности. Нещо повече, достъпът до адекватно жилище, образование и социални права остава проблематичен и твърде често те са жертви на расистки мотивирана дискриминация и насилие. Властите трябва спешно да променят тази ситуация – отбелязват от Съвета на Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 14 години
Не можеш да правиш диалог с нещо, което го няма!
257
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хора,успокойте се ,този улав дядка всяка година говори едни и същи глупости,А МЕЖДУВРЕМЕННО ДЕЛОТО "ОМО-ПИРИН'против България е ЗАКРИТО!!!ЗАКРИТО,значи Стразбург ПРИЗНА,ЧЕ "ЕТНИЧКИ"МАКЕДОНЦИ У НАС НЯМА!!!Ате "етничките" да се "вземат в ръце" ЗАЩОТО ДИРЕКТНО ИМ СЕ КАЗА ПО ЕДНА ОТ НАЙ-ГЛЕДАНИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ ВЧЕРА,че е възможна ВОЙНА и границата между КОСОВО И АЛБАНИЯ ще падне за една нощ!!Предупреждават ги и всички официални представители на ЕС И САЩ за същото,но казано по-дипломатично!
256
0
 
0
 
! Отговори
бам преди 14 години
боклукега бял камък сянка ти прави
255
0
 
0
 
! Отговори
писна ни преди 14 години
Немецо,а Страсбург ще препоръча ли същото да направят "МАКЕДОНЦИТЕ" с БЪЛГАРИТЕ живеещи там!?Или на тебе ти е препоръчано да си вреш швабския *** в чужди работи.Оди се плачи на портите на АУШВИЦ,за геноцида извършен от дадо ти ,чичо ти,и въобще от цялата ви АРИЙСКА раса!С каква съвест ми казваш на мен БЪЛГАРИНА,какво да правя с македонеца,та нали ние БЪЛГАРИТЕ 1ви ги признахме,или и това незнаеш шваба есесосовски?!Много акъл имате и все се правите на знаещи,но на нас вече ни писна!
254
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нека първо да не дисриминират те Турците и Югославяните в Германия, да си върнат Западните Земи на Франция, Южна Германия да я върнат на Швейцария, да признаят Австрийското малцинство в Германия, и по точно в Бавария даже да им дадат автономия и равни европейски права и чак тогава да тръгнат на другите да говорят и акъл да дават!
253
0
 
0
 
! Отговори
колко жалко преди 14 години
някои хора така си умират и се разболяват всеки ден от тормоз и няма кой няма кой да ги защити и ако си жена пиши се умрял това е истината лош народ *** народ зависливо и крадливо племе ако ще да мината още 200 години все ще си едно и също нито крачка напред хората ще умират от несправедливо отношение и от болести защото болестите са от ядове ядовете са от гадове.една шепа народ брат брат се избиват за една шепа пръст.Жалки същества смее ни света.
252
0
 
0
 
! Отговори
ЗИГ ХАИЛ преди 14 години
Този Хамбургер ли е Хамстер ли е,..да си го начука!Нека се оправя с последсвията на неговия идол ХИТЛЕР а не да дава акъл на нас.Някакъв умопомрачен немец,седнал до *** кюмбе,с куче пасляр а другар,измислил какво да правим,...Ай сиктер ве,..... шваба.Както казва сърбина за немеца,-СТУДЕН КАО КАМЕН,пичка му матери!
251
0
 
0
 
! Отговори
. преди 14 години
tiq evropeici ne razbirat ,4e vsu6tnost nie bulgarite sme diskriminirani v taq durjava ....
250
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
МАСОНСКА РАБОТА !!! ИДВА ДИКТАТУРАТА НА МАЛЦИНСТВАТА . ПРЕДЛАГАМ И НИЕ ПРАВОСЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ ДА СЕ РЕГИСТРИРАМЕ КАТО МАЛЦИНСТВО И ДА СИ ТЪРСИМ ПО - ЛЕСНО ПРАВАТА
249
1
 
0
 
! Отговори
възмущение преди 14 години
От къде, тази омраза у вас, е насадена, спрямо другите хора с различен език от вашия с това съзнание ,тази злоба и ненавист, това презриталено отношение, доникаде няма да стигнете?Срамувам се, да се нарека ,Българка.
248
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Заради тази толерантност ,затова в Лондон най-срещаното име е Ахмед.Затова във Франция,арабската *** като се вдигне и после духат супата франчулята.Тоталната толерантност ще ни погуби,помнете ми думата!
247
0
 
0
 
! Отговори
Гец преди 14 години
Този ненормален, неграмотен европеец Хамарберг не е добре. Явно "доста добре" се е запознал със ситуацията щом мисли, че има ***, които притежават законни жилища. Може би трябва да поживее поне година сред тях и след това да си каже "компетентното" мнение. За Македонците - за какъв откровен диалог господинчо говориш след като ни крадат и история и традиции и всичко, което им е угодно. Откровено уважаеми господинчо ще кажа - вие сте абсолютен невежа. От коя дупка на Европа те измъкнаха.
246
0
 
0
 
! Отговори
коста преди 14 години
населени места,където живеят "мнозинството".Откъде накъде някои си ще се месят във вътр.ни работи.Може би е по-добре и ние от "българското мнозинство"да имигрираме в старите евро-държави и да искаме там да не ни дискриминират,да ползваме безплатен ток и да имаме представители на нашето тамошно "малцинство"в техните държавни органи.Я сиктир на всички евро-***.
245
1
 
0
 
! Отговори
толкова ли умееш преди 14 години
Разбираме, колко си богат на епитети и беден на истинските неща в ежедневието, време е да се научиш да приемеш истината, такава каквато е колкото и непрятна да е тя, обидите няма да ти помогнат, само ще ти засилят презирителното отношение към хора, които защитават интересите и правата на други хора с право за това.
244
0
 
0
 
! Отговори
коста преди 14 години
време е да преосмислим членството си в ЕС.Всичките тези "репресирани" са най-превилигировани в милата ни татковина.Пример:социалните помощи отиват основно при "безработните" ***,на тях единствено е разрешено да ползват безплатен ток като се закачат към стълбовете,на мургавелите в *** махала в Петрич не могат да им се вземат пари за водата която харчат безконтролно,докато на др.места водата е на режим.....Селата и градовете на ДПС цъфтят,а никой не се сеща за разкопаните улиципо другите
243
0
 
0
 
! Отговори
до човека нечервен преди 14 години
Така е, за жалост. И оттатъкр в Македония е така. Двете части на един народ са заложници на няколко стотин хиляди червени.
242
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 14 години
И в неговата държава имат проблеми с образователната система. Не е само при нас.
241
0
 
0
 
! Отговори
до Анонимен преди 14 години
Откога се обяви за православно, бе *** червено? Как няма да са малцинство православните като "пастирите" им са все от ДС като теб, ***!
240
0
 
0
 
! Отговори
77 преди 14 години
Комунистите нанесоха страшен удар на България и българската история , Продадоха на коминтерна целия български народ в Македония. Виж до къде стигнахме , до какво унижение , да се базикат с историята ни , някави си ***.
239
0
 
0
 
! Отговори
Ангел преди 14 години
Докога подобни неграмотни Европейци ще получават такава висока трибуна за да покажат некомпетентност. Явно този господин е имал много ниска оценка по история.