Как така кризисните мерки са публични?, изненадаха се в МФ

Министерството на Дянков ще ги коментира, но едва в петък
17 мар 2010 13:04,
325
Как така кризисните мерки са публични?, изненадаха се в МФ
Снимка: БГНЕС

Министерството на финансите опроверга появилите се в медиите информации за антикризисните мерки, предложени от Симеон Дянков.

„Документът”, който медиите цитират, не съществува и не е бил обсъждан. Това е опит да се създаде допълнително напрежение в условията на криза и да се провокират различни обществени слоеве, които са най-чувствителните от обществото."

Това се казва в официално съобщение от пресцентъра на МФ.

Преди два дни министърът на финансите Симеон Дянков съобщи, че в момента се довършва изработването на около 30 мерки за подпомагане на икономиката. Днес обаче голяма част от идеите, заляха медиите.

Част от мерките:

- облагане с 10% на доходите от пенсии, като има необлагаем минимум на минималната пенсия от 136 лева;

- работещите пенсионери да не получава пенсия или да получават само до половината от размера й;

- данъкът върху доходите на физическите лица да се начислява върху брутен доход (без приспадане на осигурителните вноски);

- намаляване срока за получаване на обезщетение за бременност и раждане – от 410 календарни дни, на 225 дни.

Какво още предлагат от министерството на Симеон Дянков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
3
 
0
 
! Отговори
strinka преди 14 години
Bravo Hasane,to mai ne samo ot dogan triabva da se vzemat 20 %, a ot vsichki,zashtot vsichki sa ot 20 godini depotati .
259
2
 
5
 
! Отговори
Хасан преди 14 години
Третия списък - на чиновниците, в министерства и агенции, пак според стажа, щото основните корупционни похвати се родиха и виреят там. Само от правосъдието и митниците колко пари могат се съберат, ами от Външно министерство. И чак като съберат тези пари да погледнат към гол Асан, и ако има какво да му земат, нека посегнат, щото сезала вече е на врата му май. А замайките ко да кажем - най святото нещо не трябва да се пипа. Една майка да си храни децата сама ще тръгне на работа няма да чака помощи
258
2
 
4
 
! Отговори
Хасан преди 14 години
Благодаря за доверието - явно не съм от тези. Първата мярка която предлагам и е приложима - да се вземе списъка на богаташите в България и всеки, според оценката на състоянието да даде на бюджета 10 процента - само от Черепа ще влязат 80 милиона. Втория списък на политиците, пропорционално на годините стаж в политиката по 1 % от състоянието на година - само от Доган ще вземем 20 %, а явно няма малко. Всички тези които не могат в брой да им се отнеме имущество според оценките.
257
4
 
4
 
! Отговори
JD преди 14 години
Не мога да разбера ние сме Гърция или сме България? Ей, някой се опитва да ни издокарва бюджетно по-зле и от гърците! Стига вече, приказката за лъжливо овчарче я знаем... Паниката е голямо шубе!
256
2
 
0
 
! Отговори
strinka преди 14 години
" da ostanat samo milionri, pensioneri,*** i nenormalni..."a vie Hasan ot koi ste? Kato ste tolkova ymen zashto ne predlojite merki za izlizane ot krizata?
255
2
 
1
 
! Отговори
Лед Зепелин преди 14 години
Браво Хасане, ко са занимаваме с тез ***. Я да спрем да плащаме и ние данъци, такси и тям подобни. И да ги избираме - резултата е същия. Да го ду.ат.
254
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И.К. е доказал как се краде при криза и след криза и без криза и нищо друго не е доказал.
253
3
 
1
 
! Отговори
Хасан преди 14 години
Народът е казал : Дето сите турци, там и гол Асан. Тези които крадоха от нас 20 години, като разбраха че някой може да им търси сметка, се ***. Че кой е попадал в такава криза, да му е ясно какви мерки да вземе, нали от многознайковци стигнахме дотук. Сега застанали от страни и викат дръжте крадеца, ама хак им е да останат само милионери, пенсионери и *** тука, и да си кръстят държавата както си искат. Пропуснах и ненормалните, на тях им е все едно кой ще е финансов министър.
252
8
 
1
 
! Отговори
чук преди 14 години
Господа управляващи,поне този път послушайте Ив.Костов,може да го мразите колкото си искате но човека разбира от криза и от начините за излизане от нея,доказал го е.Време е да се използат умните,пък който не помни 1997г вместо да пише глупости, да чете и се просвещава.
251
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
х.е.е.е.р флик, х.е.е.е.р флик.
250
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТОЙ ДЯНКОВ МОЖЕ ДА КАЖЕ ВСИЧКО, НО НЕ МУ ВЯРВАМ. НИКАКВА СПЕКУЛАЦИЯ НЕ Е. ТОВА МОЖЕ ДА РОДИ ТЪПАТА МУ КРАТУНА. И ОТ ВСИЧКИТЕ 28 ЩЕ ПРИЕМАТ ДЕСЕТИНА. ДА ЯК ГЪРБА НА НАРОДА.
249
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
АБЕ *** ДЯНКОВ АКО ПРОЧЕТЕТЕ СТАТИЯТА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ Е КАЗАЛ ЧЕ ТОВА Е СПЕКУЛАЦИЯ И ТАКИВА НЕЩА ВЪОБЩЕ НЕ Е ИМАЛО ИДЕЯ ДА СЕ ПРАВЯТ КВО САМО ХРАНИТЕ КАТО ДОРИ НЕ ЧЕТЕТЕ ЗА КВО СТАВА ВЪПРОС!!!!!!!!
248
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЕВАЛА НАЙ-НАКРАЯ СМИСЛЕН КОМЕНТАР.БЯХ СЕ ПРИТЕСНИЛ ЧЕ ТУКА СА 90% *** ЯВНО ОБАЧЕ ИМА И ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА .
247
2
 
3
 
! Отговори
strinka преди 14 години
Ako vsichki depotati i ministri si namalat zaplatite i da polychava kolkoto polychava edin pensioner smiatam,che haznata shte se napalni.
246
2
 
13
 
! Отговори
НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН преди 14 години
"намаляване срока за получаване на обезщетение за бременност и раждане от 410 календарни дни, на 225 дни." Дето се вика оня ден го увеличиха този срок, а сега ще го намаляват пак. Така ли ще се стимулира раждаемостта? Да не се плаща майчинство на непълнолетните, които раждат! Дори и детски да не им се плащат. Да видим тогава ще я "огрее ли слънцето ромката още на 11 годишна възраст"
245
2
 
8
 
! Отговори
ЬЪ преди 14 години
ТОВА НОРМАЛЕН ЧОВЕК НЕ МЖЕ ДА ГО ИЗМИСЛИ!!! ПРИ ВСЕ СИМОАТИИ КЪМ ДЯНКОВ ПО ДОБРЕ ДА СИ ХОДИ, А ЗАюО НИщО НЕ КАЗВАТ ЗА ЧЕРНАТА КАСА В ПАРЛАМЕНТА . ТА ОТ ТАМ ВСЕИ МЕСЕЦ ИЗТИЧАТ ОКОЛО 300 000 ЛЕВАРОБСКИ ПАРИ???
244
2
 
18
 
! Отговори
СТАН преди 14 години
ДЯНКОВ ЛЪЖЕ БЕЗОГЛЕДНО. 28 - те КРИЗИСНИ МЕРКИ СА БИЛИ РАЗГЛЕЖДАНИ ВЧЕРА НА КОНФЕДЕРАТИВЕН СЪВЕТ НА КТ "ПОДКРЕПА". ТАКА ЧЕ ВСИЧКО, КОЕТО ИЗТЕЧЕ В МЕДИЙНОТО ПРОСТРАНСТВО Е В Я Р Н О!
243
3
 
4
 
! Отговори
до мамето преди 14 години
Нали се сещаш, че не визирам така наречените хора с трайни увреждания. Те няма как да ходят и на работа. Е, би трябвало, държавата да им предоставя тази възможност , но от такива връзкари с инвалидни пенсии и с право на работа, няма как да се уредят. Просто не им отварят вратите учрежденията, където ръководителите са си "пенсионери по болест"! Аз наистина се моля БОГ ДА МЕ ПАЗИ, щото нито държавата, нито шибаното й здравеопазване ще ми помогнат!
242
3
 
15
 
! Отговори
Ь преди 14 години
Тези мерки са абсолютно безумни и неадекватни. Излиза, че от пенсионерите и от обикновените хора ще взимат пари, за да оправят бюджета. Ако вземат дължимите данъци от измамниците, които се осигуряват на 300 лв. месечно, а имат няколко коли за по 200 000 лв. всяка и живеят в къщи за по 5-10 милиона евро могат да вкарат няколко милиарда в бюджета. Отделен въпрос е, че реално НЯМА бюджетен дефицит. Това са кьорфишеци, които се пускат в публичното пространство, за да служат като оправдание за умишлено намаляване на доходите на средната класа и на най- бедните. Хора, крайната цел е тоталния психически и социален срив на обикновения човек, който трябва буквално да бъде поробен и до живот да служи на банките, като му се оставят някакви дребни пари, с които да си купува храна. Не забравяйте, че Дянков все пак е агент на МВФ и СБ, и това са техните любими номера- да вземат всичко от тези, които имат най- малко.
241
3
 
15
 
! Отговори
секретарицата преди 14 години
Не е лошо Симеон Дянков да излезе в неплатен отпуск до края на мандата си.