Как така кризисните мерки са публични?, изненадаха се в МФ

Министерството на Дянков ще ги коментира, но едва в петък
17 мар 2010 13:04,
325
Как така кризисните мерки са публични?, изненадаха се в МФ
Снимка: БГНЕС

Министерството на финансите опроверга появилите се в медиите информации за антикризисните мерки, предложени от Симеон Дянков.

„Документът”, който медиите цитират, не съществува и не е бил обсъждан. Това е опит да се създаде допълнително напрежение в условията на криза и да се провокират различни обществени слоеве, които са най-чувствителните от обществото."

Това се казва в официално съобщение от пресцентъра на МФ.

Преди два дни министърът на финансите Симеон Дянков съобщи, че в момента се довършва изработването на около 30 мерки за подпомагане на икономиката. Днес обаче голяма част от идеите, заляха медиите.

Част от мерките:

- облагане с 10% на доходите от пенсии, като има необлагаем минимум на минималната пенсия от 136 лева;

- работещите пенсионери да не получава пенсия или да получават само до половината от размера й;

- данъкът върху доходите на физическите лица да се начислява върху брутен доход (без приспадане на осигурителните вноски);

- намаляване срока за получаване на обезщетение за бременност и раждане – от 410 календарни дни, на 225 дни.

Какво още предлагат от министерството на Симеон Дянков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
3
 
12
 
! Отговори
мамето преди 14 години
Стой си зад гърба на Дянков и ББ, само гледай някой от тях да не застане зад твоя, че нали се сещаш какво може да стене
239
2
 
10
 
! Отговори
НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН преди 14 години
" облагане с 10% на доходите от пенсии, като има необлагаем минимум на минималната пенсия от 136 лева;" НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН, ЗАЩОТО ТОВА СА ПОРА, КОИТО ЦЯЛ ЖИВОТ СА РАБОТИЛИ КАКВОТО ИМ ПАДНЕ, А НЕ СА СПАЛИ, КАТО ТЕЗИ С ПЕНСИИ ДО 136 ЛВ., Т.Е. СОЦИАЛНИ ПЕНСИИ . ПОБОЛЯЛИ ОТ РАБОТА. СЕГА ПЕНСИИТЕ ИМ НЕ СТИГАТ ДА СИ ПЛАТЯТ ЛЕКАРСТВАТА. ЗАЩОТО ЕДИН ТРАКТОРИСТ С 40 ГОД. ТР.СТАЖ ВЗЕМА ПЕНСИЯ 250 ЛВ. КАТО МУ СЛОЖИШ ДАНЪК, ЩЕ МУ ОСТАНЕ ЛИ ЗА ИЗДРЪЖКА ИЛИ ПОНЕ ДА СИ КУПУВА МАЗИЛАТА ЗА ДИСКОПАТИЯТА?
238
2
 
4
 
! Отговори
мамето преди 14 години
Моли се да не ти се наложи да се "уреждаш" с инвалидна пенсия.
237
3
 
11
 
! Отговори
мамето преди 14 години
Каква криза бе, човек. Не можа ли да вденеш, че тази криза я направи сегашния премиер, дето ще ни свали кожите, а *** да го чисти фандъкова, дето след последния сняг не смее да излезне на телевизора пред хората. ти не можеш ли да мислеш с твоята глава?
236
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"работещите пенсионери да не получава пенсия или да получават само до половината от размера й;" СЪГЛАСЕН, ЗАЩОТО 90% ОТ ТЯХ СА ВРЪЗКАРИ, КОИТО ХЕМ СА СЕ УРЕДИЛИ С ИНВАЛИДНА ПЕНСИЯ, ХЕМ СА СЕ УРЕДИЛИ НА РАБОТА!
235
2
 
0
 
! Отговори
MAMETO преди 14 години
МИРКО, МНОГО ПРОВОПИСНИ ГРАШКИ ПРАВИШ. ТЕКУЩИ А НЕ ТЕКУШТИ И ДР. КАК ТОГАВА ГОВОРИШ ЗА РАЗХОДИ И ПРИХОДИ
234
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Като имаш приходи 800 лева, а разходи за 1200 лева и не знаеш как ще ги покриваш, правиш две неща - или ограничаваш разходите, или повишаваш приходите. На всеки човек с коефициент на интелигентност около 60 точки (иначе казано ***) му е ясно, че като вземе кредит трябва да го връща. Нещо подобно прави сега и Дянков, иначе е най-лесно да поиска заем или да пусне държавни облигации
233
2
 
15
 
! Отговори
чичо преди 14 години
Дянков ти пак ли не си в час бе чичовото? Вас сутрин като пристигнете на работа не Ви ли проверяват за употреба на алкохол?
232
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами , коментарите са излишни ...... освен да кажа.......народе бягайте колкото се може по далече от тази държава, тук няма оправия .....
231
3
 
10
 
! Отговори
Mirko преди 14 години
В ПЕРИОДА 2005 - 2008 г. 70 % ОТ КРЕДИТИТЕ ОТПУСНАТИ В БЪЛГАРИЯ, СА ЗА ПОКРИВАНЕ НА ТЕКУШТИ НУЖДИ. РАЗБИРАТЕ ЛИ ? ХОРАТА РАЗПОЛАГАТ С 800 ЛЕВА НА МЕСЕЦ, А ИМАТ СЕМЕЙНИ РАЗХОДИ 1 200 ЛЕВА. ЗА ТОВА ХОРАТА ТЕГЛЯТ КРЕДИТИ. ЗА РАЗПЛАЩАНЕ НА ТЕКУЩИ РАЗХОДИ. БАНКИТЕ КАТО СМОГ СА СЕ УВИЛИ ОКОЛО БАЛГАРСКИЯ НАРОД И ИКОНОМИКА. СЛЕД ВСЯКО ВДИШВАНЕ БАНКИТЕ СТЯГАТ ОКОЛО ЖЕРТВАТА. ТАКА ЩЕ БЪДЕ ДОКАТО ДЪРЖАВАТА НЕ СЕ НАМЕСИ ДА НИ ЗАЩИТИ. БАНКИТЕ СА СИ АЛЧНИ ПО ПРИНЦИП, НО ВЪВ ВСЯКА РАЗЛИЧНА ДЪРЖАВА РАЗИГРАВАТ Р
230
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това правителство би световните рекорди по загуба на доверие. Платените социолози все още не го споменават, но и това ще се разбере до месец-два. Като отличници в мероприятието се отличиха финансовия и здравния министър.
229
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз също мисля, че тия във министерство на финансите искат народа да ги избие със тояги на площада, това не са антикризисни мерки, това е геноцид над българския народ, не стига че хората мизерстват и едвам свързват двата края със мизерните си доходи, *** искат още да ни орежат, но народа няма да търпи вечно ......
228
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това е ПАРТЕНКА!
227
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Сто процента съм сигурен, че е поредната провокация на Позитано 20. След "кризата" с *** всичко може да с очаква от тая слуз дет се точи там!
226
8
 
8
 
! Отговори
able преди 14 години
Надявам се Синята коалиция да предложи адекватни антикризисни мерки.. Тези са неадекватни и безумни!
225
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
има ли подписта за сваляне на правителството
224
4
 
8
 
! Отговори
Мдрс преди 14 години
Облагане на пенсиите ще бъде пълна нелепица, но каква социална политика може да се очаква от бедна страна...Трябваше големият глад да се случи преди 20 години и след това нещата да се нормализират. А вместо това-20 години (айде, за някои слава богу по-малко) глад и положителни последствия никакви.Колкото до Дянкофф, мисля, че ще се отметне от поредната бляскава идея под натиска-както стана с предложе ието му за държавните пари в търговски банки (помните ли?).
223
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз продължавам да си стоя зад герб и Дянков. Да га духат червените подривничета!
222
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Поздравявам Ви за блестящия анализ и коментар!Едва ли само липсата на "пипе и смелост" са причина да не се провеждат реформи, които да "натоварят" богатите, а не да се взима и последното останало на бедните. Жалко за оскотелия българин и за мизерна България!
221
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДЯНКОВ ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО ААААААА ОТ 8 МЕСЕЦА В БЪЛГАРИЯ И ТОЙ РАЗБИ ВСИЧКО А НЕ БОЙКО КРАДЕЦА И ТАКИВА ВЕЛИКИ БИЗНЕСМЕНИ ,ПОЛИТИЦИ,СЪДИИ,ПРОКУРОРИ ,БАНКЕРИ КАТО И ЦВЕТЕЛИНКА