Как така кризисните мерки са публични?, изненадаха се в МФ

Министерството на Дянков ще ги коментира, но едва в петък
17 мар 2010 13:04,
325
Как така кризисните мерки са публични?, изненадаха се в МФ
Снимка: БГНЕС

Министерството на финансите опроверга появилите се в медиите информации за антикризисните мерки, предложени от Симеон Дянков.

„Документът”, който медиите цитират, не съществува и не е бил обсъждан. Това е опит да се създаде допълнително напрежение в условията на криза и да се провокират различни обществени слоеве, които са най-чувствителните от обществото."

Това се казва в официално съобщение от пресцентъра на МФ.

Преди два дни министърът на финансите Симеон Дянков съобщи, че в момента се довършва изработването на около 30 мерки за подпомагане на икономиката. Днес обаче голяма част от идеите, заляха медиите.

Част от мерките:

- облагане с 10% на доходите от пенсии, като има необлагаем минимум на минималната пенсия от 136 лева;

- работещите пенсионери да не получава пенсия или да получават само до половината от размера й;

- данъкът върху доходите на физическите лица да се начислява върху брутен доход (без приспадане на осигурителните вноски);

- намаляване срока за получаване на обезщетение за бременност и раждане – от 410 календарни дни, на 225 дни.

Какво още предлагат от министерството на Симеон Дянков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
2
 
3
 
! Отговори
ilia преди 14 години
Do TaniaAbe krizata vyobshte ne e provokirana ot tova koi kolko e harchil predi, da si chuvala za fundamentalni faktori !!!!
279
5
 
4
 
! Отговори
Simo преди 14 години
Тия комунисти не разбраха че с орязването на пенсиите хазната няма да се напълни. Премахнете първа категория труд на някои привилегировани тунеядци, и свалете тавана на пенсията за да се осигуряват гражданите реално, а не да бъдат дискриминирани
278
2
 
14
 
! Отговори
На дали преди 14 години
А така!Я да ги видим тогава депутатите ,колко време ще останат в парламента???Или ще се разбягат като ***!Как изобщо им идва на ум да вземат парите на майките и на работещите пенсионери,ами ако даден пенсионер работи за да може да си изплати жилището ,да си издържа децата ако учат,откъде ще вземе пари за това?Та нали за това по-вечето работят!?Ако им бяха достойни пенсиите ,надали някой щеше да работи на стари години!!!!
277
6
 
4
 
! Отговори
над 55 преди 14 години
аз предлагам ,на всички военни пенсионирани преди 5,10,15 години,пенсията да им се намали наполовина.Тези хора война не са водили,та те са били чиновници.
276
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ето още една конкретна мярка. Всички депутати, министерства, президенство да получават една година минимална работна заплата(без добавки и привилегии).Нали работят за благото на народа.Сега е момента.
275
3
 
0
 
! Отговори
tanja преди 14 години
kato 4eta nqkoi komentari mi se povdiga. kak moje da ima tolkova tapi hora da vqrvat na presata ot4asti, i na tova koeto se govori ot"sozialistite" ne gerb i dqnkov dovedoha krisata, a tq be6e ve4e fakt. 4e trqbva da se pravqt ikonomii trqbva. ako v semeistvoto mi ima po-malko pari na razpolojenie zastoto v minalo vreme sme pohar4ili pove4e otkolkoto e nujno zna4i 4e sega ste spestqvame. po celiqt svqt se vzimat merki protiv krizata, ama v BG-yok ne trqbva.
274
6
 
2
 
! Отговори
ооо преди 14 години
Р.S.И идея си е нямал какво го очаква тук.Той е млад ,живял и учил навън-това оказва влияние на човека-той е направо неподготвен за подлите номера ,които тепърва ще му кроят тук нашите паднали от власт другари.Лично на мен ми е симпатичен и знам,че може да се справи,но трябва да го оставим на мира,за бога:)Стига сме го отвличали с глупости-да дава обяснения за несъществуващи проблеми.Оставете го да работи спокойно.
273
3
 
15
 
! Отговори
от 9 на 1 преди 14 години
Поредната мярка на Дянков е, да се намали времетраенето на бременността от 9 месеца на един месец.
272
7
 
2
 
! Отговори
oooo преди 14 години
За съжаление червените пак си изиграха ходовете добре.Само техните верни кадри могат да измислят този ход.Вадят се най-неприемливите мерки от поне 100 предложени и се подават на обществото-хей така -да го подведем и да го настроим срещу правителството.Защото човек като ги прочете си казва -ей тия наистина са решили да ни довършат,кожодери такива ..:)А съм сигурна ,че истината далеч не е такава.Просто това са методи на старата червена номенклатура/наследство от СССР:)/Дянков е умно момче
271
4
 
11
 
! Отговори
безплатен бонус преди 14 години
Американците ни навлякоха световната финансова криза. А Дянков получихме от тях като безплатен бонус към нея!
270
6
 
1
 
! Отговори
ivan преди 14 години
Червените господа от "социалната" партия пак са изфабрикували някоя глупост.
269
4
 
6
 
! Отговори
дяни, преди 14 години
Да си *** и грозен едновременно е божа карма, но бидейки такъв, да си вярваш, че всички останали хора са наивни балъци е начеващо самоубийство.
268
6
 
1
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Някой знае ли какви ги е вършил Дянков в Грузия?Много ми е любопитно.А някой сигурен ли е, че Дянков е от ГЕРБ, защото според мен се явява най-добрия агитатор на БСП с танцовата стъпка "танго", която прозира във всичките му действия?А иначе-разузнаването с бой е отдавна измислено и прилагано от векове.Днес е модифицирано в *** стратегия и тактика"Ако мине-мине!".
267
5
 
6
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Двадесет години излизаме от ситуации в което сами се намъквама. Закрепваме се за момент благодарение на соц сланината която *** от себе, си гълтаме малко въздух и пак се потапяме във фекалиите. Какво направил Костов-продаваше на безценица и се отърва от активи които не можеше да управлява. Създаде олигарси срещу които сега пищи. Сега ще продадем каквото ни е останало и после само трус като в хаити ни остава. Впрочем май не е лоша идея:((((
266
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз помня 1977 и помня Костов как излизаше от кризата!! Той и тайфата около него излязоха много добре от кризата!! Общи приказки...пълна демагогия!!Без нищо конкретно! Говори същите неща като Гоце!! Общи бла-бла...
265
3
 
5
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Засрами се!!! Кълне ли се дете несретнико??? *** само може да направи това. Ако мислиш, че Дянков ми е симпатичен лъжеш се, не малко съм питсал в мрежата против него но ти си лош човек!
264
3
 
6
 
! Отговори
майка преди 14 години
Аз нямам нищо против да се намали срока на изплащане на обезщетение за бременост и раждане, ако има места по детските заведения. Детето ми е на 1,6 год. и шанса ни за приемане на ясла е сравним с шанса да спечелим от тотото, а нямаме баба пенсионерка, която да го гледа. В момента получавам 240 лв., които ще получавам още 6 мес. и след това - нищо, а трябва да продължа да си гледам детето. Какво ли ще ме посъветва министър Дянков?! На мен и в момента ми се струва абсурдна цялата ситуация.
263
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Слушай бе ***! дали ще е явно или тайно...аз пак си те псувам...тоест с темпото с което изтупваш българина като брашнян чувал за да напълниш продънения си бюджет който мен изобщо не ме засяга...псувнята ти е в кърпа вързана....
262
5
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
от малка височина падна детето ти направи си вита стълба 10 метра да се претрепят следващия път
261
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тия ще ни разкажат играта! Това е живо обирджийство, насила да ти вземат хляба от устата, как така ще вземат на мизерните пенсионери парите, нали цял живот са со ги изплатили 100 пъти тези жалки пенсии? А майките какво - да мизерстват с 260 лв? И от къде на къде ще ми облагат брутния доход с данък доход - да плащам данък върху пари, които реално не получавам? Долу Бойко, долу Дянков! Това е геноцид, не ви искаме!