Доган готов да ни покаже как се изкарват 1.5 млн. лева

Зависело обаче от "Минстрой холдинг"
23 мар 2010 17:09,
122
Доган готов да ни покаже как се изкарват 1.5 млн. лева
Снимка: БГНЕС

Ахмед Доган няма нищо против цялото общество да научи каква работа е свършил като консултант по проекта „Цанков камък”, за да вземе 1 милион и 500 хиляди лева.

Само дето поръчителят на услугата „Минстрой холдинг” притежава собствеността върху интелектуалния труд на Сокола.

Ако възложителят няма нищо против, цялото общество ще разбере как се изкарват милион и половина от консултации, стана ясно от изказването на говорителя на ДПС Камен Костадинов след днешното заседание на ръководството на партията.

След като дълги години в декларацията на председателя на ДПС пред Сметната декларация не пишеше друго, освен „няма промяна на имущественото състояние“, през 2009-та е имало сериозна промяна – там би трябвало да фигурира авансовото плащане от огромния хонорар.

Останалата част Доган е получил през 2009-та и ще бъде записана в тазгодишната декларация.

Договорите с „Минстрой холдинг” са декларирани и пред НАП, защото лидерът на ДПС се е регистрирал по ДДС (правят го хората, чиито доходи са над 50 000 лева годишно).

„Каква е цената на хонорара определя този, който дава услугата и плаща. Там, където се срещнат предлагането и търсенето, в икономиката се нарича сделка. Каква е цената зависи от това какво се предлага”, обясни казуса от морална гледна точка Камен Костадинов.

Що се отнася до формалната – за конфликт на интереси, такъв категорично няма, по думите на говорителя на ДПС.

Още по темата

„Конфликт на интереси би имало, ако парите са платени от държавния бюджет или някакви публични разходи, които са направени от държавата. В случая имаме сделка, при която едната страна е частна корпорация, а другата – лице, което макар и политик, има право по действащото законодателство да извършва такъв тип дейност, стига да си плати данъка. Ние не намираме наличие на конфликт на интереси”.

Костадинов препоръча отношението на разследващите органи да се формира на базата на съществуващите данни, факти и обстоятелства, а не на база на политическото поведение на „определени политически формации“.

ДПС атакува ГЕРБ и за антикризисните мерки. Лютви Местан припомни думите на премиера Бойко Борисов при посещението му в Израел. Тогава министър-председателят заяви, че като ДДС ще се намалява постепенно, за да се стимулира потреблението.

Тогава намаляването на ДДС беше представено като антикризисна мярка. По думите на Местан идеята за увеличаване на същия данък с 2% противоречи на посланието от визитата в Израел.

В стила на ГЕРБ ДПС попитаха, къде са парите. Става въпрос за 2 милиарда лева, които са изчезнали от фискалния резерв. Според Местан политиката на правителството е да „харчи готови пари, отколкото да има адекватна политика за генериране на приходи”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
64 не се заблуждаваи по времето на комунизма имаше по голяма свобода насловото.Как да имаме журналисти като всеки си има телевизия и цял отряд журналсити ,а и те с толкова наплашени ,че лесно избират да служат на някои.
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много трудолюбив бил доган бея. Хем депутат хем консултант. Кога успява да работи и на двете места. И като повдигнах темата за присътствието на доган в парламента някой знае ли дали изобщо ходи там. Питах официално "леля Цецка" в сайта на НС (в сайта всеки гражданин може да задава въпроси), Нямам отговор и до ден днешен.
51
0
 
5
 
! Отговори
ОЗ преди 14 години
продавам билети ......за презентацията на " показването : как се изкарват 1.5 млн. лева"ако има голямо търсене-ако се съберат 1.5 милиона желаещи цената ще е 1 лев..ако дойдат по-малко ще е по-скъп.......личен маг на сокола....
50
2
 
7
 
! Отговори
vas преди 14 години
Защо само тия тутманици знаят как се изкарват 1.5 млн.лв.Защо аз не мога.У тая партия сите ли са извънземни.
49
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
значи наш Ахмедчо се оказал професор и академик Архимедчобрей!
48
4
 
8
 
! Отговори
Ники преди 14 години
Ахааа, значи Меди Доганов забравил да декларира 1 500 000 лева ... ама той просто забравил човека бе , защото е много расеян, просто парите са били прекалено малко, а той прекалено разсеян за да ги декларира... Сега трябва да го вкарат в затвора и да забравят да го пуснат ! Аман от мошенници !
47
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а аз на Доган съм готов да му покажа как се хвърля паве по турска тиква - нов олимпийски спорт,че зема златен медал,батенца
46
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
омразата между българи и турци е защото турците не се имат за българитрябваше още навремето да им сменят имената,който се чувства турчин и иска да говори на турски - без паспорт
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Slushame
44
1
 
5
 
! Отговори
x преди 14 години
shte dokaje che e nai dobria konsultant v balgaria,i razbira i ot vodni centrali .biznesmen nomer edno .politik i injiner bez vishe za kakvo govorim ...a istinata chee edin kradec....
43
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТОЯ Е СИМВОЛА НА РАЗДЕЛЕНИЕТО МЕЖДУ БЪЛГАРИ И ТУРЦИ ,ДОРИ ТОДОР ЖИВКОВ НЕ СИ ПОЗВОЛИ ДА СЕЕ ТОЛКОВА ОМРАЗА ПОМЕЖДУ НИ ,ТА ЧАК ДА МРАЗИМ ОБИКНОВЕНИТЕ ТУРЦИ ,КОЛКОТО ЗА ТОВА ДОПРИНЕСЕ ТОЯ И ПЛЪХОВЕТЕ МУ
42
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Човека си заслужава кинтите и вече ще се казва Архимед Доган.Разбира ги нещата мъдреца
41
8
 
9
 
! Отговори
доверието преди 14 години
ако няма преврат,пак идват избори--тогава ще гласувам за аамед:ясно е, че българите сме едно татарско-азиатско племе.
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хе, той раздавал баницата за много повече милиони....та сега за 1 милион
39
9
 
6
 
Отговори
Анонимен преди 14 години
Не мога да разбера как така не се възмущавате като Бойко прибра 50 милиона от винетките през Цветелина и още 50 милиона от метрото през фирмата но Стенли , тук ревете за 1,5 милиона.И ако някой разбирач каже ,че при Бойко всичко е законно това е така ,но и при Доган е законно.Какво точно ви боде тогава та пищите.А и да добавя-цяла България е олепена с лепенки на" Ипон"-също законно разбира се .
38
4
 
3
 
! Отговори
bebo преди 14 години
Tozi gospodin oshte li ne e v zatvora....tova e edna ot mnogoto nezakinni zdelki oshtetila darjavata.
37
4
 
18
 
! Отговори
ввв преди 14 години
айде бойко,нали си много ербап,тоя го искаме за конфликт на интереси в пандиза,повелавам му да стане гадже на най-мазния *** там
36
3
 
12
 
! Отговори
60 преди 14 години
спомен от приватизацията май нямаш пиле младо.Костов така ни оправи че все оправени ходим досега
35
1
 
3
 
! Отговори
bizona преди 14 години
mai shte ni pokaje kak se kradat ...
34
7
 
9
 
! Отговори
az преди 14 години
САМО КОСТОВ ЩЕ ГИ ОПРАВИ И ЗА ТОВА РЕВАТ НА УМРЯЛО ОТ СТРАХ ЧЕРВЕНИТЕ КРАДЦИ