Доган готов да ни покаже как се изкарват 1.5 млн. лева

Зависело обаче от "Минстрой холдинг"
23 мар 2010 17:09,
122
Доган готов да ни покаже как се изкарват 1.5 млн. лева
Снимка: БГНЕС

Ахмед Доган няма нищо против цялото общество да научи каква работа е свършил като консултант по проекта „Цанков камък”, за да вземе 1 милион и 500 хиляди лева.

Само дето поръчителят на услугата „Минстрой холдинг” притежава собствеността върху интелектуалния труд на Сокола.

Ако възложителят няма нищо против, цялото общество ще разбере как се изкарват милион и половина от консултации, стана ясно от изказването на говорителя на ДПС Камен Костадинов след днешното заседание на ръководството на партията.

След като дълги години в декларацията на председателя на ДПС пред Сметната декларация не пишеше друго, освен „няма промяна на имущественото състояние“, през 2009-та е имало сериозна промяна – там би трябвало да фигурира авансовото плащане от огромния хонорар.

Останалата част Доган е получил през 2009-та и ще бъде записана в тазгодишната декларация.

Договорите с „Минстрой холдинг” са декларирани и пред НАП, защото лидерът на ДПС се е регистрирал по ДДС (правят го хората, чиито доходи са над 50 000 лева годишно).

„Каква е цената на хонорара определя този, който дава услугата и плаща. Там, където се срещнат предлагането и търсенето, в икономиката се нарича сделка. Каква е цената зависи от това какво се предлага”, обясни казуса от морална гледна точка Камен Костадинов.

Що се отнася до формалната – за конфликт на интереси, такъв категорично няма, по думите на говорителя на ДПС.

Още по темата

„Конфликт на интереси би имало, ако парите са платени от държавния бюджет или някакви публични разходи, които са направени от държавата. В случая имаме сделка, при която едната страна е частна корпорация, а другата – лице, което макар и политик, има право по действащото законодателство да извършва такъв тип дейност, стига да си плати данъка. Ние не намираме наличие на конфликт на интереси”.

Костадинов препоръча отношението на разследващите органи да се формира на базата на съществуващите данни, факти и обстоятелства, а не на база на политическото поведение на „определени политически формации“.

ДПС атакува ГЕРБ и за антикризисните мерки. Лютви Местан припомни думите на премиера Бойко Борисов при посещението му в Израел. Тогава министър-председателят заяви, че като ДДС ще се намалява постепенно, за да се стимулира потреблението.

Тогава намаляването на ДДС беше представено като антикризисна мярка. По думите на Местан идеята за увеличаване на същия данък с 2% противоречи на посланието от визитата в Израел.

В стила на ГЕРБ ДПС попитаха, къде са парите. Става въпрос за 2 милиарда лева, които са изчезнали от фискалния резерв. Според Местан политиката на правителството е да „харчи готови пари, отколкото да има адекватна политика за генериране на приходи”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
де да бяха само тези 1,500,000 лв.
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ОПСССС ,ЕТО КЪДЕ СА ПАРИТЕ ... СЕГА МЕЖДУНАРОДЕН СЪД Д А ГО СЪДИ ТОЯ ,ЧЕ ТУК ВСИЧКИ СЪДИЙ КОРУМПИРАНИ
31
13
 
10
 
! Отговори
осман преди 14 години
Стига сте ревалииииии безнадеждни и отчаяни кухари, имате си ГЕРБ, имате си ББ, молете му се да ви оправи положението, нека до края на мандата му данъците да паднат наполовина, а заплататите да се вдигнат двойно, от сърце ви го желая, вижте какво прави пожарникаря, стига все гледате ДПС
30
2
 
13
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Кое е "ЧАСТНА КОРПОРАЦИЯ"? НАЦИОНАЛНАТА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КОМПАНИЯ ли?
29
2
 
21
 
! Отговори
СРАМ и ПОЗОР преди 14 години
"В случая имаме сделка, при която едната страна е частна корпорация, а другата лице, което макар и политик..." Егати таш-ака е тази държава значи политиците могат да бачкат за частни компании на които се възлагат супер скъпи проекти от държавата !!! и това не е конфликт на интереси ??? Абе явно тая страна няма да я бъде еи язък за децата дето се раждат в нея !
28
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
нали се сещаш, че доган ги е поискал по начин, по който да не му откажат
27
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами Иван Костов и проекта Арда? Кой докара турците и им хвърли маса пари? Кой беше тогава с Доган? А?
26
4
 
14
 
! Отговори
Иванчо преди 14 години
Само луд с промит акъл трябва да си,че да повярваш....а забравих,то избирателите му са такива.....
25
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
АБЕ СЛЕД ВСИЧКИ ТЕЯ МИЛИОНИ И МИЛИАРДИ,ТОЛКОВА ЛИ НЕ СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ ДА ПЛАТИ 10 БОНА НА КИЛЪР И ДА ГО ДУМНАТ ТОЯ МИРИЗЛИВ ФЕС ?АЗ ВИКАМ ТУКА ОТ САЙТА ДА СЪБЕРЕМ ПО 2 ЛЕВА НА ЧОВЕК,С ПАРИТЕ ЩЕ НАЕМЕМ НЯКОЙ ДА РАЗЧИСТИ.
24
5
 
26
 
! Отговори
Рънърса преди 14 години
Аз пък искам да ми покаже как се изкарват 20г. зад решетките....
23
5
 
18
 
! Отговори
mafuta преди 14 години
Няма ли кой да го утрепе тоя КЮНЛИЯ ?
22
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТЕЯ ФЕСОВЕ ТРЯБВАШЕ ОТДАВНА ДА БЪДАТ СРИТАНИ,АМА ЯВНО БОЙКО НЯМА КАК ДА ГО НАПРАВИ,ЗАЩОТО КОЙ ЗНАЕ КАКВИ ПАРИ СА ДАВАНИ ЗА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ НА ГЕРБ
21
8
 
9
 
! Отговори
Една българка преди 14 години
Това е сериозно предизвикателство пред правителството.Много ще е трудно да го поставят един път и завинаги на мястото му тоя, но не е невъзможно, ако имат воля и кураж. Много хора ще застанат зад тях и българинът ще повярва, че все пак има справедливост. Ако го направят, ще гласувам за тях!
20
4
 
4
 
! Отговори
SS преди 14 години
DA GO OBREJAT OSHTE VEDNASH
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе, какво ни занимавате с Доган. Той си е оплел кошничката. На него Борисов не смее да му събори барбекюто, като ли да му дири сметка за друго. Все пак, кой назначи Б. Б за главен секретар на МВР?! Спомняте си, нали?
18
3
 
19
 
! Отговори
някой преди 14 години
тоя гнусен фес ни са подиграва като на хора от третия свят
17
3
 
14
 
! Отговори
ritci преди 14 години
Не е виновен Доган ,че е взел толкова пари а този който му ги е дал.
16
3
 
8
 
! Отговори
ДО 8 преди 14 години
ДО 8 - ЦЕЛИЯ ПРОЕКТ СТРУВА НЕ 1500000 А 1 МИЛИАРД, БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОРУПЦИОННИ СХЕМИ. ЗАВИШЕНА Е 10 ПЪТИ ЦЕНАТА МУ.
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Доган нищо няма да обяснява, защото минстрой е негова фирма. Парите са дадени от минстрой, но калкулирани в проекта, т.е. затворен кръг. Доган си има консултанти по всички въпрооси. Доган е чист като кристална планинска вода близо до извора. Документално всичко е изрядно, така, че прокурорите само си губят времето и парите на данъкоплатците. ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО!
14
1
 
17
 
! Отговори
Сива мишка преди 14 години
Пичове, само да ви припомня нещо. На Доган не успяха да му съборят барбекюто, вие искате да го вкарат в затвора :)