ВМРО зове мюфтията да спре Юзеирови

Братята давали подаръци за учредяването на ОТОМАН
29 мар 2010 16:11, Красимир Ангелов
144
ВМРО зове мюфтията да спре Юзеирови
Снимка: Булфото

ВМРО поиска спешна среща с главния мюфтия Мустафа Алиш Хаджи.

В нея ще се настоява за намеса на главното мюфтийство срещу новия опит на братята Юзеирови да създадат партия ОТОМАН навръх Разпети петък.

"Ние, от ВМРО, смятаме, че мюфтийството трябва да попречи на скандалните братя да се възползват от събирането на хора за традиционната петъчна молитва в Томбул джамия в Шумен, за да сформират новата "партия".

Недопустимо е подобно смесване на религия и политика. Ако мюфтийството не успее да спре злоупотребата с религията, ВМРО ще организира протест в непосредствена близост", съобщават войводите в екларация до медиите.

Още по темата

Според тях Юзеирови са наели помещение в хотел в Шумен, в който ще бъде осигурена почерпка за всеки дошъл.

"Така, с напълно случайни и незапознати хора, както и с цигани, срещу подаръци, те ще се опитат да учредят партия", алармират от ВМРО.

Според тях шумната публичност на техните намерения е "хранителната среда за елементарните провокации на братята Юзеирови".

Dnes.bg припомня, че Али и Юзеир Юзеирови планират да създадат своята партия ОТОМАН навръх Разпети петък (2 април).

В началото на март, в интервю за Dnes.bg, Али Юзеиров обяви, че целта на новото движение не е конфронтация.

"Ние не търсим конфронтация. Ние започваме с думичката "обединение", ние не искаме конфронтация с никого, искаме да се обединяваме. И това е заложено в цялото наименование. Много журналисти ми звъняха: ама "отоман, отоман, отоман". Това е съвпадение. Кой както иска - така да го вижда", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
0
 
! Отговори
niki преди 13 години
darjavata e slaba premiera uj e silen maj pak nemoje dase spravi sas edni bratia yzeirovi IZPRA6ta im baretite te znaiat kakvo da praviat dvama bratia razigravat ziala darjava ai siktir be
124
0
 
0
 
! Отговори
666 преди 14 години
Един глас и от мен :)
123
0
 
1
 
! Отговори
Румбата преди 14 години
Тяхната думичка "обединение" означава възраждане на Османската Империя....Тези прекалиха вече...България трябва да вземе позиция-също и Гърция незабавно.
122
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
" ...Това е съвпадение.. "Dali shte moze da xvashtash putq kum granicata,po suvpadenie,razbirai go kakto si iskash. :D
121
1
 
2
 
! Отговори
Тошо преди 14 години
Ще гласувам за теб! :)
120
9
 
1
 
! Отговори
123 преди 14 години
Вас Българите не ви разбирам.Ако се подкрепи Отоман и се сформира нова партия,по този начин,ще се разцепят гласовете на Турците и на Доган естествено.Вместо да се радвате...
119
1
 
21
 
! Отговори
kre преди 14 години
Аз ще създам партия "ХИТЛЕР" . " Християнска Инициатива за Толерантност, Любов, Единство и Разум" ХИТЛЕР срещу ОТОМАН
118
1
 
7
 
! Отговори
Siz Oleceksiniz преди 14 години
ОТОМАН било съвпадение. Това на разпети петък също било съвпадение. Добре.После на тези съвпадения като почнат да отговарят други съвпадения, да не се чудите.
117
10
 
5
 
! Отговори
OTTO преди 14 години
Kato ima BMPO 6te ima i OTOMAN kvo hlen4ete tolkova ??* Nali se pravite na golemi demokrati??* Za6to vie strah tolkova ot OTOMANA aa?
116
1
 
1
 
! Отговори
ерко преди 14 години
кво сега мюфтийството да ги спре защо са глупост е това,държавата е по-силна тя трябва да не допусне тия момчета.Абе глупави момчета сте имате пари пък неможете да отворите една партия,защото се по**ахте с вашите идей и втората още от името се личи!АТАКА,РЗС и други *** и психопати отвориха партии,а вие неможахте защото прикалено се правите на умни.Поне дайте парите на другите вие като неможете да направите една прилична партия.Аре то прилични партии няма в България всичките гледат джоба
115
5
 
10
 
! Отговори
неккаф преди 14 години
Моята партия е "ДаЕба Отоман" значи "ДаЕба Отоман". Не е съвпадение.
114
1
 
1
 
! Отговори
engin преди 14 години
интересно с какви хора ще се учреди бе няма кои да ги прегледа и после ги прати в лудница тия в карлуково за там са аве маи така като вдигат шум помагат на боико да си поеме глътка виздух иначе отадавна да ги е спрял някои а мювтията как ще ги спре все едно владиката да спре боико
113
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Явно няма институции....
112
3
 
10
 
! Отговори
!?!?! преди 14 години
Кой знае кое крилце или перце на алкайда седи зад тия наглеци! 100% не е държавата Турция! За тези е важно да се създаде напрежение в България, да се дискредитира Турция пред ЕС и т.н. С една дума - ТЕРОРИСТИ, ЗА СЕГА БЕЗ БОМБИ! Нашата държава - ЯВНИ И ТАЙНИ служби, ПРОКУРАТУРА и СЪД - да не дремят! След година-две, не дай Боже, може да стане страшно......
111
1
 
9
 
! Отговори
Deso преди 14 години
Защо духовниците пряко да се замесват.Има си полиция,МВР,контраразузнаване и още куп служби.Спокойно могат да се справят с проблема по изпитания руски метод.Нет......................... праблема.
110
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
E KADE E SEGA R A S A T E.TOI STESHE DA GI IZLEKUVA.
109
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тези 2та неграмотни индянци да вървят на майка си в тъмницата защото никой няма нужда от тях а само създават напрежение и омраза и тези *** македонски войводи ли са пияници ли са алкохолици ли са и те да си гледат македонските работи че и от тях никой няма нужда сега народа има нужда от пари и работни места да се прехранва и да си плаща сметките на монополистите изнудвачи
108
1
 
6
 
! Отговори
Тервел преди 14 години
Външния министър на Турция каза, че "преследва нула проблем със съседи". Тези Юзеирови едва ли са подкрепени и от българските турци, които си работят и живеят повече от спокойно. Така, че колкото и да се правят на "ударени" тези братя - специалните служби могат много бързо, официално и обосновано да се справят с проблема. P.S. Дано нямат "доброжелателни" съветници отвън.
107
1
 
3
 
! Отговори
1111 преди 14 години
tova e rabota na DS a ne na imama.to e kato hodi6 s kuma lisa na lov za lisici...
106
3
 
8
 
! Отговори
... преди 14 години
Това си е чиста проба провокация срещу държавата. Явно братята усвояват нечии пари, и то много пари, за да са така настоятелно нагли и бескрупурни. Целта е ясна - пак ще викаме с цяло гърло, че няма демокрация...Но тук здраво намирисва на ислямистки външни внушения и тежнения. Да им се даде пътя...не са български граждани, работят срещу държавата, разединяват я, внасят напрежение Къде е власта?