ОТОМАН пропадна. Събраха се 100 тийнейджъра и Юзеиров с фес

Тотален цирк се разигра в Шумен
2 апр 2010 16:16, Екип на Dnes.bg
1203
ОТОМАН пропадна. Събраха се 100 тийнейджъра и Юзеиров с фес
Али Юзеиров се появи с фес. Снимка: БГНЕС

Навръх Разпети петък братя Юзеирови не успяха да учредят партия ОТОМАН в Шумен.

Необходимите за целта поне 500 души не успяха да се съберат.

В града дойдоха не повече от 100 човека, повечето от които – непълнолетни и малолетни, които обясняваха, че са там за концерт на Софи Маринова.

Попитани от журналисти за партията, събралите се „симпатизанти“ чистосърдечно признаха, че не знаят нищо за нея и че нямат представа, че Юзеирови стоят зад ОТОМАН.

Още по темата

Самите братя Юзеирови обявиха, че полиция е спирала автобуси в няколко шуменски села. По думите им, в автобусите имало поддръжници на "Обединение за толерантност, отговорност, морал и алтернативен напредък” /ОТОМАН/, приготвили се да дойдат за учредяването в Шумен.

Полицията обаче отрече обвинението и обясни, че няма правомощия да ги спира.
 
Братята заявиха, че до седмица все пак ще учредят партията, но на друго място, за което няма да казват на медиите.

Появата на Али Юзеиров с фес на главата разгневи появилите се на мероприятието активисти на ВМРО и „Атака“. Наложи се полицията да направи стена между активистите и двамата братя.

Напрежението продължи да расте и при поднасянето на венци на паметника на генерал Каварналиев, в което решиха да се включат и Юзеирови, съпровождани от двама техни чернокожи приятели – от Конго и Гвинея, които носеха венеца.
 
Процесията им предизвика гнева на „Атака“ и ВМРО, имаше и скандирания „Долу, фесовете“. Юзеирови все пак успяха да стигнат до паметника и да се помолят – по типично турски маниер, с вдигнати нагоре длани.

„След 20 години, колкото и да ви се струва невероятно, българи и малцинства ще бъдем 50 на 50 в държавата. И тогава ще искаме Търговище да си върне турското име, обяви Али Юзеиров.

На събирането прозвуча и турският химн „Чеддин деде“, както и „Джелем, джелем“.

Събралите се „поддръжници“ пък се оплакаха, че обещаният им пищен обяд всъщност се оказал сандвич с кренвирш и чаша безалкохолно.

Пред журналисти те обясниха още веднъж, че са дошли за обявения концерт на Софи Маринова, която също се появи на събитието с цел да „подкрепи двамата братя“.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1203
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
847
0
 
4
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 14 години
Напротив,гледаме шоу и се хилим.Двама луди не могат да провокират етническия мир.Тези двамата са срам за българското общество.Обществото вместо да ги хване и лекува в лудница,тръгва на антипротести.Пак казвам,този който обръща внимание на лудия е не по-малко луд.
846
2
 
2
 
! Отговори
Ник преди 14 години
ИНТЕРЕСНОТО е , че НЯМА РЕАКЦИЯ от етническите турци на провокацията!Означава ли това, че са съгласни с братята Юзеирови?Всички виждаме, че се провокира етническия мир, а "българските граждани" от турски произход НЯМАТ МНЕНИЕ!
845
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
главите им на колове забити мамицата им рязана
844
3
 
4
 
! Отговори
Баязит Светкавицата преди 14 години
Аз съм един от тези на които му е омръзнало да го псуват,затова почвам да ви дразня като братята.Явно и на тях им е омръзнало,за да ви дразнят така.Този,който обръща внимание на лудия е не по-малко луд.
843
1
 
6
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 14 години
Заблуждаваш се дълбоко.Няма дори един турчин ,който да ги подкрепя.Видяхте колко турци отидоха на учредяването-нито един.Отидоха само *** срещу пари.Това не е ли красноречиво доказателство?А,вие се убихте да псувате турците,вместо да псувате двамата луди.
842
3
 
2
 
! Отговори
ivan преди 14 години
Баязит Светкавицата е единия от братята Юзеирови!!!
841
0
 
0
 
! Отговори
Jolly Roger преди 14 години
До ДД:Колко сте такива братко? Ти и огледалото???
840
1
 
1
 
! Отговори
manuelche преди 14 години
Мисля, че братя Юзеирови нямат нищо общо с ДПС. Двамката са много показни, циркови, демонстративни. Имат някакви болни идеи в главата, на които даже и самите етнически турци не се връзват.Хората на Доган не залагат на шоуто. Те са много по-подмолни и тихи. Техният метод за настройване на масите е "по терлици".
839
2
 
11
 
! Отговори
ДД преди 14 години
Аз съм български гражданин от турски произход, тези двамата са платени провокатори на 100%. Абсолютно съм убеден че, нито един етнически турчин не желае такава партия. Поредната политическа провокация в опит да се задържи намаляващия електорат на заинтересованите субекти.
838
1
 
1
 
! Отговори
qqq преди 14 години
che hubava mishena e tozi fes za edin snaiper dragunov
837
4
 
4
 
! Отговори
Баязит Светкавицата преди 14 години
Абе,вие още ли лалате тука,мама ви мързелива.Аре отивайте да възраждате Ицо.
836
2
 
0
 
! Отговори
Jolly Roger преди 14 години
За дълбоко съжаление, срамът за човешката раса Хитлер е бил прав.
835
2
 
4
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
Интересно? В Турция всечки,с фесове ли ходят? Аз доколкото зная, доста хора там не носят тези неща? А този си е антибългарски провокатор. Да му се пресова феса на главата, с някоя пресса! Такива "муджахидини", срещу България, не трябва да се търпят. Или екстрадация или пандиза или разстрел, ако са особенно нагли, като тези. Това е правилното. Липсата на смъртно наказание, не означава, да си правят някои каквото си искат. Не бива липсата на строгост, да се разбира като път за свободия и анархия!
834
1
 
4
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
за ортганизиране на антибългарска кампания и движение, да се осъди на 15 години поправителен труд. да го изтърпи, като нещатен регулировчик, на кръстовище! Ще си има и шапка и палки - готина работа е. Да се моли, да няма колона, от Трабантчета, че ще си намрази живота. Ще забрави и "Отоманн" и всякакив дивотии, за които му плащат някъде си, някой си. Идеята е перфектна. Прокуратурата е на ход. Регулировчик ще му ходи, на този мъж - има фасон.
833
2
 
2
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
Я, какъв е хубав този, с феса? Как хубаво ще стои, на края на нивата, да ръководи няколко комбайни, като регулировчик? Или пък начело на трудова бригада "Отоманн", прекопаваща царевица? Готин е! Що все хукват да стават водачи на партии, а не хукнаха да копаят нивата? Ама си, тарикатите-дембили? Но е правилно, че не е учредена такава партия. Стига с тези антибългарски партии и агитки! Този е слуга на някои враждебни кръгове. Такива или екстрадация или пандиза! Кой ги пуска тука?
832
1
 
3
 
! Отговори
вънпомациирезняциотБ преди 14 години
Тези *** *** са следващите за " на колене, лягай долу и ръцете на тила..." !!!
831
6
 
1
 
! Отговори
Rezan K U R преди 14 години
Mrysen e tvoq kojest nerezan K U R, rezaniq e mn po-hubav i chist. Shte ti go nabutam otzad!
830
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да стартира операция "полумесец" придружена от операция "фес"... е тогажа вече ще повярвам, че някой прави реформи.
829
1
 
2
 
! Отговори
Кърджаали преди 14 години
Юзеирката не бърза ако не е днес то ще е утре.
828
2
 
6
 
! Отговори
Nikolay Kaloyanov преди 14 години
MRASNI REZANI KUROVE, VARVETE SI V TURCIA, NIAMA DA VI TARPIM TUKA!