ОТОМАН пропадна. Събраха се 100 тийнейджъра и Юзеиров с фес

Тотален цирк се разигра в Шумен
2 апр 2010 16:16, Екип на Dnes.bg
1203
ОТОМАН пропадна. Събраха се 100 тийнейджъра и Юзеиров с фес
Али Юзеиров се появи с фес. Снимка: БГНЕС

Навръх Разпети петък братя Юзеирови не успяха да учредят партия ОТОМАН в Шумен.

Необходимите за целта поне 500 души не успяха да се съберат.

В града дойдоха не повече от 100 човека, повечето от които – непълнолетни и малолетни, които обясняваха, че са там за концерт на Софи Маринова.

Попитани от журналисти за партията, събралите се „симпатизанти“ чистосърдечно признаха, че не знаят нищо за нея и че нямат представа, че Юзеирови стоят зад ОТОМАН.

Още по темата

Самите братя Юзеирови обявиха, че полиция е спирала автобуси в няколко шуменски села. По думите им, в автобусите имало поддръжници на "Обединение за толерантност, отговорност, морал и алтернативен напредък” /ОТОМАН/, приготвили се да дойдат за учредяването в Шумен.

Полицията обаче отрече обвинението и обясни, че няма правомощия да ги спира.
 
Братята заявиха, че до седмица все пак ще учредят партията, но на друго място, за което няма да казват на медиите.

Появата на Али Юзеиров с фес на главата разгневи появилите се на мероприятието активисти на ВМРО и „Атака“. Наложи се полицията да направи стена между активистите и двамата братя.

Напрежението продължи да расте и при поднасянето на венци на паметника на генерал Каварналиев, в което решиха да се включат и Юзеирови, съпровождани от двама техни чернокожи приятели – от Конго и Гвинея, които носеха венеца.
 
Процесията им предизвика гнева на „Атака“ и ВМРО, имаше и скандирания „Долу, фесовете“. Юзеирови все пак успяха да стигнат до паметника и да се помолят – по типично турски маниер, с вдигнати нагоре длани.

„След 20 години, колкото и да ви се струва невероятно, българи и малцинства ще бъдем 50 на 50 в държавата. И тогава ще искаме Търговище да си върне турското име, обяви Али Юзеиров.

На събирането прозвуча и турският химн „Чеддин деде“, както и „Джелем, джелем“.

Събралите се „поддръжници“ пък се оплакаха, че обещаният им пищен обяд всъщност се оказал сандвич с кренвирш и чаша безалкохолно.

Пред журналисти те обясниха още веднъж, че са дошли за обявения концерт на Софи Маринова, която също се появи на събитието с цел да „подкрепи двамата братя“.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1203
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
927
0
 
3
 
! Отговори
vasil levski преди 14 години
ei smazani fesove,vun ot Bulgariq ili 6te pi6tite
926
1
 
7
 
! Отговори
SS преди 14 години
абе тази *** *** ще се постави на местото и накрая. Всеки може да помогне - НЕ ДАВАЙТЕ РАБОТА на фесове и ***, и НЕ КУПУВАЙТЕ от тях, като за начало :)
925
0
 
6
 
! Отговори
weffe преди 14 години
Нямам думи порсто, това вече е простотия аз живея в БЪЛЛГАРИЯ и искам да слушам хубави работи на най-светия християнски празник а не група *** насабрали се с фесове, накрая ша трябва да им са тегли ножа.
924
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
mai triabva da im pratiat baretite
923
17
 
0
 
! Отговори
turk преди 14 години
q stiga s teq forumi. hodete ta si izqjte boqdisanite razvaleni qi4ica za da vi hvane razstroistvoto :)
922
2
 
4
 
! Отговори
l преди 14 години
Darvo bez koren i narod bez istoriya e kato bita karta-NYAMA BADESHTE!
921
1
 
8
 
! Отговори
l преди 14 години
Ne si pravete SHega s Istori4eskite fakti!Vie ste rodeni i jiveete TUK,ako ne vi haresva Napusnete Bulgaria-kakto drugi kato Nas po prinuda stanaha Gurbet4ii!Iskame SPOKOISTVIE I SIGURNOST za vseki,koito jivee i raboti TUK!Pisna ni NAPREJENIE I OMRAZA DA SE NOSI vav vsi4ki sferi na obshtestvoto!Pomnete,4e NIE sashto sme DALI NESHTO NA SVETA,A TO E 4ETMO I PISMO NA MNOGO NACII!Ne ni delete na etnosi,zashtoto nie nejelaem razedinenie na BULGARIA!Obi4aite se i se cenete po dostoinstvo!Neka ima MIR!
920
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тези братя Юзеирови до кога ще играят на тука има тука нема. Сега пък на друго място след седмица ще правят този цирк, като няма да казват къде.Превърнаха страната ни в циркова арена. Мисля, че е дошло времето да отидат там където им е мястото. От такива като тях България няма нужда точно сега.
919
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Или просто да го изпратим в Пирогов или на 4 километър . По-скоро на второто . Там приемат душевно болни , уруди .
918
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
когато Ататюрк създава съвременната Турска република сваля фесовете заедно с главите им ,преди 1 година в турция бе създаден закон,който забранява на момичетата да носят забрадки в университетите ,кой разреши на този да излезе в България,една светска и Европейска държава да излезе и да държи речи с ФЕС,заедно с него и тези,които му позволиха са за ЗАТВОРА
917
1
 
2
 
! Отговори
Аз съм Бълагарче преди 14 години
Дали Господин Юзеиров е чувал за почивен дом "Янчова Поляна"?Ще му дойде добре една седмица почивка там!
916
7
 
0
 
! Отговори
Айтен преди 14 години
България от 6 години е по турско робство
915
1
 
3
 
! Отговори
Турчин преди 14 години
В Турция фес носят само туристите...
914
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
кой в турция носи фес?!тези хора от къде изпадат и за какви се мислят и защо държавата и органите,които трябва да отговарят за това не се заемат с тях най-сетне.живеем в 21 век,в един глобален свят-стига с този национализъм,стига с тази омраза,стига с тези комплекси.има закони и те трябва да се спазват от всички и да важат за всички.нашата държава се казва България,гражданите и са българи,който има някакви претенции,че е турчин да си ходи в Турция,но и там не се толерират такива като тях.
913
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 14 години
AKO RABOTITE PRODALJAVAT TAKA I TO NE SAMO V BALGARIA,O4AKVAITE NOV *** DA SE POJVI I DA IZ4ISTI DEMONITE.
912
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 14 години
KAKAV TURSKI HIMN 6TE PUSKA TOZI PSIHJSAL POMAK.HJMA LO KOI DA GO SRA4KA IZODZADZE DA MU DOIDE AKALA.KAKAV E TOZI FES WE.J AVTOBUSA ZA A-NADOLU.GA6NIK SMOTAN-TRJBVA DA BUDE SUDEN ZA NACIONALNO PREDALELSTVO.
911
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Da shte bade...vav vsqka darjava trqbva da ima robi koito da rabotqt kat ludi.....a nai e dobre umnite da sa po umni.
910
4
 
3
 
! Отговори
ArchangeL преди 14 години
Ще има...докато не заиграе сопата и не ви върнем обратно всичките фесове и *** в дупката от де сте се пръкнали...
909
2
 
11
 
! Отговори
ArchangeL преди 14 години
Как ще звучи турския химн бе ?!? Къде живея боже мой.. БЪЛГАРИЯ,събуди се...
908
1
 
3
 
! Отговори
някой преди 14 години
Абе хора, защо си хабите времето и усилията за двама луди?Според мен, може дори да са освидетелствани, но ако и да не са,това не им пречи да ги освидетелстват в най-скоро време!Какъв е тоя ужас, какви са тия вълнежи??? Над хиляда коментара написани по повод една типично клинична картина, както биха се изразили редица психиатри. Замисляли ли сте се - с какво са известни досега въпросните братя?С нищо. Очаквам всеки да си отговори сам - който има мозък да мисли.