Найденов: Очаквам обвинения срещу Станишев и сие

"Такива данни сме дали на магистратите, че свят ще ви се завие"
6 апр 2010 13:54,
151
Найденов: Очаквам обвинения срещу Станишев и сие
Снимка: БГНЕС

"Станишев и сие, които са внасяли предложенията в МС за скандалните заменки, също имат отношение по въпроса. Аз лично смятам, че Сергей Станишев носи вина, но по това ще се произнесе съдът", обяви в Пловдив земеделският министър Мирослав Найденов.

Според него над Стефан Юруков е имало чадър и някой му е нареждал как да работи и какво да подписва.

Още по темата

Министърът бе категоричен обаче, че отговорността за станалото трябва да се носи колективно от тройната коалиция.

Той припомни, че през последните месеци на тяхното управление са правени по около 10-20 заменки на ден, извършвани с благословията на МС.

"Такива данни сме дали на магистратите, че ако ги оповестят публично, свят ще ви се завие", каза Найденов.

Той обясни, че онези от сключените вече сделки, които могат да бъдат развалени, ще бъдат атакувани в Административния съд.

"След заменките незаконният добив на дървесина е най-големият бич за българската гора. Затова предвиждаме в новия Закон по горите да създадем много силен и независим горски инспекторат, който ще има много големи правомощия. Надяваме се по този начин да отговорим срещу организираната дървена мафия.

Борбата срещу всяка мафия е доста трудна и затова държавата ще трябва да задели определен ресурс, за да се справи. Това е свързано преди всичко със законодателна промяна, обличане на горския инспекторат със съдържание, разписвайки му конкретни функции, със съответната екипировка. Така ще имаме конкретни резултати, които ще си проличат още в края на тази година", смята още Мирослав Найденов. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
5
 
22
 
! Отговори
Драго преди 14 години
Мислите ли че вината за неосъдените е в ГЕРБ? Знаете ли как се назвачават съдии и на колко години? А за кризата..не си ли давате сметка че почти нищо не зависи от БГ в световна криза..Още повече когато ти изпразнят хазната и подпишат предварителни договори и вдигат пенсии без покритие как очаквате нещата да се оправят? Наистина ли мислите че Овчаров е по-добър икономист от Дянков? Когато имаш 5 лева в джоба как можеш да дадеш 100 на хората? Българите винаги сме мислили като ***, ден за ден
115
5
 
20
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
При целият оптимизъм, който притежавам - трябва да призная, че ГЕРБ надминаха, дори моите очаквания.Доволен съм около мен да се разнася комунистически вой и да щракат белезници.Я да видим сега кои са недоволни от това - Петрол ти си първия - кажи какво те притеснява!...
114
2
 
14
 
! Отговори
Драго преди 14 години
Когато чета повечето коментари ме е жал за България... Хора, моля ви мислете малко по-реално! Как е вазможно на абсолютно всяко нещо да намирате косури? Не ме интересува как Бойко е забогатял и тн... Ако помислите реално има ли по-добра алтернатива от ГЕРБ в момента? Да я чуя? Доган? Комунистите? Гоце? Ще се съгласите ли с мен че по-нагло и долно правителство не е имало досега? Всеки ден ви заливат с информация за измами и източвания и кво ли не, която всъшност са факти в цифри.. Мислите ли че
113
3
 
2
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
Много си цветист, в езика. Трябвало е да завършиш журналистика - там се искат такива познания. Човешките права са си права, но и задължения. Всеки реве, че са му нарушени правата, но никой не реве, че си е нарушил задълженията? Странно! Разбира се, че Закона трябва да е правилно и справедливо изработен и има някои неща да се проминят, в това отношение. Но има много правилно измисленни неща, а и те се нарушават. А РЗС, доказаха, колко са сериозни, в Парламента - и на работа не ходят.
112
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Щом комунистите започнат да говорят за нарушаване на човешките права, значи здраво им е запарило под опашката :)))))))))))))))))))))
111
1
 
8
 
! Отговори
очакващ преди 14 години
Г-н министър колективна наказателна отговорност няма. М-р председателя да внася предложение за заменки, хм звучи меко казано несериозно. Има си съответно длъжностни лица които са ги одобрили. Ако са нарушили закона, да се докаже и да вървят в затвора. Там им е мястото наистина. Всяко длъжностно лице което с действията си е облагоделствал някого и е ощетена държавата да бъде осъден, но след безспорно доказване.
110
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На мен никой не ми е нарушавал човешките права. Ако вие комунистите на това викате нарушаване на човешките права, какво ли тогава казвате на лагерите и сто и петте милиона жертви на комунизма? Това пичове, се казва подвеждане под съдебна отговорност а не нарушаване на човешките права.
109
3
 
11
 
! Отговори
??? преди 14 години
Тия с червените прашки не искаха ли преди изборите да се коалират с ГЕРБ ? Тогава не виждаха Цветелина като милиардерка ...И след като Борисов им отказа, взеха да изкрейзват ...Лисицата като не успяла да стигне гроздето, казала, че е кисело ...И това, ако не е лицемерие от страна на другарите с червените прашки !?
108
2
 
2
 
! Отговори
Kaloiana преди 14 години
Niama nikoi s efektivna prisada.Niama konfiskuvano imu6testvo.Niama pari vlezli v haznata. Vsi4ko e kiorfi6eci.
107
2
 
3
 
! Отговори
COPY преди 14 години
Да очакваме от мутро-милиционери с полирани мозъци някакво разбиране на проблема с човешките права би било несериозно, смятат от РЗС
106
1
 
1
 
! Отговори
от блиц преди 14 години
Посрещат Бойко в Пловдив с музика от "Кръстника", той мъмри губернатора за торта
105
1
 
0
 
! Отговори
Tanyo преди 14 години
6 точки !!
104
2
 
3
 
! Отговори
123 преди 14 години
А ти си надут червен балон....108 анонимен,явно си облажен от някоя заменка...!
103
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
САМО ГЕРБ ,ТОВА Е ИСТИНАТА АКО ИСКАМЕ Д А ЖИВЕЕМ ДОБРЕ
102
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Земеделския министър показа че е въздух под налягане. Така че на него да не му се завие свят
101
7
 
7
 
! Отговори
??? преди 14 години
Попитали радио Ереван :- Защо в бсп носят червени прашки ?Радиото отговорило :- Защото правят реклама на фирмата за дамско бельо на А. Кутев ...
100
3
 
14
 
! Отговори
ор преди 14 години
"Найденов: Очаквам обвинения срещу Станишев и сие", освен това, съвсем не на второ място Аз пък очаквам: намаляване и диференцияция на ДДС, такса смет на действително ползвана услуга, а не на промили, гражданска отговорност съобразена с минималната работна заплата, цената на тока и парното да се изчисли само на основата на необходимо присъщите разходи + 8% печалба, винетката да отпадне - пътния данък е в цената на горивото, отпадане на разрешителните режими и всичко що спъва малкия и среден бизн
99
1
 
7
 
! Отговори
vzp преди 14 години
А бе и аз гласувах за тях, но е крайно време да режат до живо месо. Да отменят всички заменки, да ги обявят за незаконни или да си платят по реални/истински/ цени. Имат парламент, имат правителство да действат.
98
8
 
3
 
! Отговори
ева преди 14 години
стига с тия заплахи.Хайде всички да си вършим работата и само при краен резултат да коментираме,какво ще кажите.От 20 години говорим в "ще"време и затова сме на този хал...
97
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
I koi golqm kradez na naroda e v zatvora?NIKOI!MECHTIIIIII