Борисов от екрана: Първанов е виновен, Станишев е прав

Негласната война президент–премиер набира скорост
29 апр 2010 09:32,
355
Борисов от екрана: Първанов е виновен, Станишев е прав
Снимка: Булфото

"Върховният главнокомандващ на въоръжените сили (Георги Първанов – бел.ред.) е допуснал в Българската армия да се направят най-големите поразии", коментира пред БНТ премиерът.

"Министри – крадци, проекти и военни сделки са сключвани абсолютно неизгодно за държавата", добави Бойко Борисов.

"Армията е задлъжнявала със стотици милиони за глупави сделки", добави той и попита на кого му е притрябвало малкото НДК.

Според него 20 години президент, синдикати и БСП са си преразпределяли властта и сега искат да кажат, че ГЕРБ са довели проблемите със себе си.

Още по темата

"Ако държавният глава декларира, че е социален президент, как е допуснал за четири години да се натрупат на един работник по 300-400 дни отпуски. Защо не се грижите за здравето на работника", попита Борисов Георги Първанов и синдикатите.

Министър-председателят заяви, че вече разбира какво се случва на Сергей Станишев, след като наблюдава процесите в БСП.

"Аз вече истински съжалявам, че той също е принуден да опере пешкира в БСП", каза той и добави, че Георги Първанов е наложил тройната коалиция на Станишев.

Борисов поясни, че е било пагубно за Станишев да управлява с царя и Ахмед Доган и допълни, че той не е могъл да вземе нито едно решение.

"Направих си труда и гледах стенограмите от старите Министерски съвети. Идеите и мисленето на Станишев са били правилни", заяви още Бойко Борисов.

Що се отнася до прогнозите му, че ДДС-то може да се вдигне до 23-24%, премиерът заяви, че в момента пресмята.

"В момента има много голяма отворена дупка в бюджета", която по думите на премиера може да се напълни само ако се увеличат приходите или ако се повиши ДДС.

Той заяви обаче, че ако се стигне до увеличаване на ДДС над 20% това ще бъде временна мярка.

"Сега ще увеличим данъка, но след година или две, когато нещата се стабилизират, държавата ще връща вземанията си", обеща Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
0
 
23
 
! Отговори
къде сме? преди 14 години
Предлагам на Б.Б. един студентски курс "РАЗДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ". За да види, че където е ТОЙ, Президентът го няма. Няма как ЕДИН да е навсякъде. Нали бяхме политическа демокрация. Или вече не сме?
284
16
 
8
 
! Отговори
Нина преди 14 години
Абе нали предишното управление беше от партията на президента, бе? Аз предишните 4 години президента съм го чувала само по празници, а за изминалата една година се скъса да налага вета и да плюе. Сега кажете, че и предишните са ни управялвали добре и не са лапали като невидели...
283
0
 
11
 
! Отговори
Даниел преди 14 години
Горе сте написали негласната война?Не би ли трябвало да е Нагласената Война?
282
5
 
22
 
! Отговори
Nerealen преди 14 години
Ха!! Сега президенът виновен за отпуските и за военното министерство!!! Ай стига бе- Боко дали знае, че сме парламентарна република, а не президентска?
281
9
 
22
 
! Отговори
НП преди 14 години
Борисов - вън от политиката, вън от държавата, вън от България!
280
0
 
4
 
! Отговори
bakalova преди 14 години
I ei taka v segi i zaka4ki minaha 20god.I te pak sa tuk i pak sa sastite
279
3
 
12
 
! Отговори
мазохист преди 14 години
Станишев тесен за мойта душа е/демек не ми е от класата/!Бойко,не се надявай на новите избори,няма да ти помогнат!Освен голата ти тиква вече лъщи и голият ти Г*З!Не гласувах за теб,но на предсрочните такива /неизбежни са вервай ми/ще гласувам за теб за да продължи циркът ти до пълната победа на простотията ,която явно си го заслужава тоз народ.Мазохизъм до дупка!
278
0
 
14
 
! Отговори
НИНА преди 14 години
ДОКАТО НА ТОЯ И ОНЯ ИЗТИЧА ВРЕМЕТО ТО НАШИЯ ЖИВОТ ИЗТЕЧЕ!! А ТЕ СЕ НАЛАПАХА ПОНЕ!!
277
4
 
17
 
! Отговори
МЕЛИЯ преди 14 години
СЕГА ПЪК СТАНИШЕВ ЩЕ ВЗЕМЕ ДА МУ СТАНЕ ПРИЯТЕЛ НА БОЙКО!! БИЛ ПРАВ! АБЕ СМЕШНИЦИ ВСИЧКИ СТЕ ТАКИВА *** ЧЕ НЯМАМ ДУМИ! ЗАЩО ИЗОБЩО ХОДИМ НА ИЗБОРИ А НЕ НА АЕРОГАРАТА С ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ!!/???
276
4
 
22
 
! Отговори
пролет преди 14 години
Б. Борисов вече не си лидер на народа. Времето ти изтече. *** си по - бързо .
275
0
 
11
 
! Отговори
mm преди 14 години
ДДС бе въведен в Б-я от април 1994 г. със ставка 22%. 10 години по-късно ставката бе намалена с 2%, а в последните години икономисти настояват данъкът да бъде снижен с още 2%, за да се стимулира потреблението. Такова бе и намерението на сегашното правителство - до края на мандата му ДДС да спадне с 2% - до 18%. Вместо това обаче се отива към вдигане на данъка, като България е сред страните в ЕС със средно голяма ставка. 94г.-Виденов-22%; 2010-Борисов-23 или 24%; правите ли сравнение какво следва
274
1
 
13
 
! Отговори
mm преди 14 години
Присмехулник, бойко ще свали ДДС предизборно демек след 2 години или 3 най вероятно, след година още ще плюе по Станишев. Мен ме интересува не кой е виновен и Вуте зле ли е и крал ли е, има си съд за тая работа, а дали има условия да живея спокойно, което се гарантира само от държавата.
273
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Чао Боко
272
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
аааа така...
271
0
 
5
 
! Отговори
чук преди 14 години
Имаме пари за пътища а имаме безработица,какво значи това?Основно, това е работа за ниско квалифицирани хора или дори без всякъква квалификация-ето работа за всички ***.А който откаже-никакви помощи.До кого ще им плащаме и тока и водата,че и ще им търпим кражбите,изнасилванията ,побоите дори над полицаи.А правозащитниците да си затварят устата,щото не им е влизал *** в къщата,тогава да ги питам.Задължителна работа за *** и никакви помощи,търтеи такива!
270
0
 
3
 
! Отговори
иво преди 14 години
Колкото и да ми е неприятно, Костов е прав. Следващият срив ще бъде с Ной и сбогом на пенсии, обещетения и прочее. Всъщност от едната страна на "Спортната палата" , ще демонстрират Борисов и Пената, ама много се колебая, дали пък Първанов и Станишев , няма да бъдат с тях.
269
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Идеите и мисленето на Станишев са били правилни...ДДС-то може да се вдигне до 23-24%...много голяма отворена дупка в бюджета...ДДС над 20% това ще бъде временна мярка...Сега ще увеличим данъка, но след година или две, когато нещата се стабилизират, държавата ще връща вземанията си"Нагъл, червен ***. На тоя народ от *** - това се пада. Да живее БКП и БСП и най-вече ЦК и ДС, дето не съществували вече, а все такива ни ги сервират от 1970те години насам (преди това - баш убийците)!!! Слава!!
268
3
 
14
 
! Отговори
АНТИ-ГЕРБ преди 14 години
9 МЕСЕЦА ОТ ЕКРАНА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА *** ... ПОДАВАЙ ОСТАВКА !
267
0
 
9
 
! Отговори
Присмехулник преди 14 години
То хубаво, хубаво, ама нали знаете, че това повишаване на ДДС-то ще удари в крайния потребител - сиреч нас. Търговците също ще завишат цените, но все пак в един прекрасен момент може и да им възстановят данъка, но на мен кой ще ми възстанови тези доп. средства. А между другото от тази статия така и не разбрах как според премиера "след година или две, когато нещата се стабилизират, държавата ще връща вземанията си" :-)), но все пак той човекът не е икономист..
266
2
 
12
 
! Отговори
работещ преди 14 години
Работи бат Бойко, как да не работи. За президент да става. И ще стане, за радост на мнозинството от БГ народа, с всички медии барабар. Е, може ДДС да стане 25% и да поостане така повечко, ама нейсе. То, кой знае още колко золуми ще се правят, а българчетата помнят като маймуните по 15 мин. Когато са трезви, де.