Борисов от екрана: Първанов е виновен, Станишев е прав

Негласната война президент–премиер набира скорост
29 апр 2010 09:32,
355
Борисов от екрана: Първанов е виновен, Станишев е прав
Снимка: Булфото

"Върховният главнокомандващ на въоръжените сили (Георги Първанов – бел.ред.) е допуснал в Българската армия да се направят най-големите поразии", коментира пред БНТ премиерът.

"Министри – крадци, проекти и военни сделки са сключвани абсолютно неизгодно за държавата", добави Бойко Борисов.

"Армията е задлъжнявала със стотици милиони за глупави сделки", добави той и попита на кого му е притрябвало малкото НДК.

Според него 20 години президент, синдикати и БСП са си преразпределяли властта и сега искат да кажат, че ГЕРБ са довели проблемите със себе си.

Още по темата

"Ако държавният глава декларира, че е социален президент, как е допуснал за четири години да се натрупат на един работник по 300-400 дни отпуски. Защо не се грижите за здравето на работника", попита Борисов Георги Първанов и синдикатите.

Министър-председателят заяви, че вече разбира какво се случва на Сергей Станишев, след като наблюдава процесите в БСП.

"Аз вече истински съжалявам, че той също е принуден да опере пешкира в БСП", каза той и добави, че Георги Първанов е наложил тройната коалиция на Станишев.

Борисов поясни, че е било пагубно за Станишев да управлява с царя и Ахмед Доган и допълни, че той не е могъл да вземе нито едно решение.

"Направих си труда и гледах стенограмите от старите Министерски съвети. Идеите и мисленето на Станишев са били правилни", заяви още Бойко Борисов.

Що се отнася до прогнозите му, че ДДС-то може да се вдигне до 23-24%, премиерът заяви, че в момента пресмята.

"В момента има много голяма отворена дупка в бюджета", която по думите на премиера може да се напълни само ако се увеличат приходите или ако се повиши ДДС.

Той заяви обаче, че ако се стигне до увеличаване на ДДС над 20% това ще бъде временна мярка.

"Сега ще увеличим данъка, но след година или две, когато нещата се стабилизират, държавата ще връща вземанията си", обеща Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
0
 
18
 
! Отговори
efira преди 14 години
Ха, Станишев бил прав, бил и жертва, обрал бил пешкира. Борисов, кога да ти вярваме - сутрин към 8 по сутрешните блокове, или вечер към 20 ч в централните емисии. Впрочем, това плямпало работи ли изобщо нещо друго, освен да е в кадър? Ето поне една антикризисна мярка, която Борисов може да изпълни сам /друго досега явно не може/: да стане водещ на сутрешния блок, когато ще ни обяснява за Гоце, Сергей и лошото наследство; в събота да разкарат бездарния Пъпеш и Борисов по няколко часа да разказва за утрепания от комунистите дядо и за филията с мас от прасето на мама. Резултатът ще е чувствителен - от близо 1400 заети по щат в БНТ, ще могат да бъдат съкратени поне 300 души. Така че Оуан мен шоу Борисов трябва да стане част от програмата на държавната телевизия, да си има собствени предавания като Уго Чавес и да не се чудим по кой ефир кога ще цъфне.
264
1
 
4
 
! Отговори
работещ преди 14 години
Ей тва е! Станахте двама мъжкари за "Родопа" (едновремешната). Прав е ББто, най-прав е. Смел мъжкар, направо си каза, че идеите и намеренията на Станишев били правилни, ама тоя лош президент, да вземе да стъкми една тройна коалиция с ДПС и НДСВ и да вземат да потрошат хубавата политика на БСП. Ама нищо, смелият мъжкар бат Бойко сега вече ще я проведе правилната политика. ДДС - 25%, с голямо съжаление, после, Бойко - президент. Честито, мъжкари червени!
263
1
 
7
 
! Отговори
dantes преди 14 години
Sto revete be,kakvo pravihte v denya za razmisal predi izborite):
262
16
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 14 години
Как така никой до сега не взема отношение по думите на Борисов?Май е дълбоко прав.Къде е социалния президент,лявата БСП?Къде са?Хайдуци с потекло.....Браво на Борисов!Смел и мъжкар!
261
4
 
14
 
! Отговори
Elvis преди 14 години
Тоя иска тотално да съсипе всичко...и да се знае...
260
2
 
15
 
! Отговори
borokaro преди 14 години
Знаеш ли като се замисля май си прав-аз съм некадърник,мързелив и вечно недоволен и съм от *** - но знаеш ли още какво - въпреки че съм такъв аз искам за себе си и семейството ми достоен и нормален живот,живот в който няма напрежение и непрестанен стрес,искам да мога да си плащам сметките нормално,искам да купувам качествена храна,искам добро образование за синът ми-но тъй като според теб всеки който е против ББ е *** то значи и аз съм такъв, и съответно тези неща не ми се полагат...
259
5
 
15
 
! Отговори
Смях преди 14 години
Странджа стига ПРОВОКАЦИИ още ли се надяват със тези МИЛИЦИОНЕРСКИ номера да подлъгвате народа.... Измествате темата от ТОЗИ *** на снимката горе, към съвсем друга тема !!!!!Във най скоро време се надявам да се отървем, от ПЛАТЕНИТЕ ДРАСКАЧИ на ГЕРБ време е да се махате !!!!!!
258
4
 
11
 
! Отговори
mm преди 14 години
Прекрасна мярка! Нали се сещате, че за крайния потребител ФЛ това е +3% или +4% инфлация, а за ЮЛ регистрирано по ддс - много важно, демек БОЙКО= АНТИ РОБИН ХУД - краде от бедните и раздава на богатите. Чудесно Бойко обичаме теееее!
257
1
 
8
 
! Отговори
mm преди 14 години
Искам да ви обясня колко временна мярка и на колко ще вдигне ББ ДДС. 1. ДДС ще бъде 25% за по-лесно смятане, т.е. поредната ПР-акция на бат бойко как мисли за хората и тяхното улеснение, и най-вече пресмятането му. 2. Тя наистина временно ще е с тази стойност, понеже той наистина има намерение след време да я свали, очаквайте това да е непосредствено преди изборите.
256
0
 
2
 
! Отговори
Borrko Naumov преди 14 години
Az se se pitam dokoga Boiko 6e pla4e 4e Stanai - 6eff mu e vinioven. A to kvo pravi kat GLADEN sekretar na MVR???Ne lapka a??Leeleeee,kvo se vruzvate be. B.B. se e samozabravil i ako znaete kvi gi vur6i 6e vi se drupne gov-to. Odral e 4erepa i Dogan s po 5MILIONA EVRO ..KESH da gi ne pipa. I sega glei seira. nema da gi barne. Ot Gucinsi e zimal po 500 000 leva seki mesec. I kat ne dava..aide u dramgolnika. Kavo 4udo ni 4aka...6e vidite. I Berbatov 6e plati, udari bratoka mu. Seki 4e mu pla6ta.
255
4
 
11
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Докога, тикво ***, ще продължаваш да товариш все повече и повече работещите, за да храниш всевъзможната паразитираща ***?Накрая ще започнат масови фалити поради непосилното данъчно и осигуровъчно бреме, ще ескалира безработицата - тогава, когато реалната икономика окончателно се срине, кой ще ти пълни бюджетът, *** *** и кому ще дереш кожата? Ще трябва да въведеш данък Пенсия, данък Фейсбук за чиновниците, данък Шкембе за ушевите и данък *** за ***.
254
5
 
11
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Все си мисля, че да се напълни една пробита бъчва, трябва не да се сипва в нея още и още вино, което да продължава да изтича, а добре да се запушат пробойните. Във връзка с това ще запитам Тимберицата-бандит, дето се води министър-председател:1. Имаме най-много държавни чиновници и ушеви *** на 1000 граждани в цяла европа, а администрацията и полицията са под всякаква критика - кво стана със съкращенията?2. Всяка година държавата пилее над милиард за издръжка на ***-***, докога?
253
4
 
6
 
! Отговори
нас вече ни няма... преди 14 години
Българинът не мисли, той само реве и завижда. Това е начинът да му се въздействува и той не мислейки се уповава на оплаквачите-до момента, в който види, че не може да искарва пари, няма работа, няма доходи, няма живот.Много градове се обезлюдиха-за селата да не говорим...Но вместо да мисли защо става така, *** бее срещу брата си, не признава нищо-само своето "нямам".Ние загиваме , ние изчезваме като народ-остават *** и турците.Нашите земи са изкупени , част от тях препродадени-Но мразим !
252
2
 
7
 
! Отговори
Смях преди 14 години
Със теб във БЕЗМИСЛЕНИ спорове не смятам да влизам а още повече да отговарям на провокациите платени от ГЕРБ и бАТАКА !!!!!!
251
1
 
6
 
! Отговори
Д1 преди 14 години
Ти си един от средно статистическите ГЕРБерчета.С липса на познания. Симеончо Сакскобурготски не е бил депутат и няма как да бъде, тъй като не се е кандидатирал. :)))))) А Бойко Борисов когато го избраха за депутат да не би да отиде ?
250
1
 
11
 
! Отговори
до 253 преди 14 години
Прав си - ние не заслужаваме за управник Бойко Борисов - той трябва да управлява Пожраната, а не цялата държава. Нормални хора не заслужават да се подиграва ББ с тях. Само *** и *** и платените роми могат да си имат за Премиер ББ.
249
11
 
2
 
! Отговори
мисли по трасето...- преди 14 години
От омразата, която лъха от коментиращите е видно, че са млади некадърници и ***, готованци и хора без перспектива.Такива в България - потенционални комунисти и озверели простаци-с лопата да ги ринеш.Затова кадърните бягат , тук остава ***, демонстрирал се във форума.Вие не заслужавате Бойко Борисов- а Първанов-изберете си го, за да ви управлява.Нямате шанс да се промените и да видите нова България. Вие подписвате смъртната си присъда сами!Бог да ви прости!
248
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
С вдигане на ДДС до никъде няма да се стигне. Или поне не до вдигане на приходите в бюджета.
247
1
 
2
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
Гледай видео клипа сине, колкото и дълбоко да си завреш главата в гъзъ истината няма нужда от коментар.
246
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
може би