Първанов предупреди за влошаване на икономическата ситуация

Според него набелязаните от правителството мерки не са достатъчни
28 апр 2010 21:54,
86
Първанов предупреди за влошаване на икономическата ситуация
Снимка: БГНЕС

Президентът Георги Първанов участва в работен обяд с посланиците на Европейския съюз и на страните-кандидатки по покана на посланика на Кралство Испания Хорхе Фуентес в качеството му на председател на ЕС.

Президентът накратко изложи вижданията си, които, подчерта той, „застъпвам още от м. септември на 2009 г.”

Той сподели опасенията си от бъдещо влошаване на икономическата ситуация, тъй като според него набелязаните от правителството мерки са необходими, но не са достатъчни.

Наред с това той изрази надежда, че правителството ще се вслуша както в основните послания на бизнеса, така и на синдикатите и ще съумее в крайна сметка да намери верния баланс.

В отговор на изразената загриженост от посланиците на Австрия, Германия и Чехия във връзка с публични изявления по отношение на електроразпределителните дружества, президентът Първанов отговори, че в обществото безспорно има натрупани негативи спрямо тези дружества.

Според него министърът на икономиката, енергетиката и туризма трябва да инициира диалог с тях с оглед набелязването на съвместни мерки за бързо преодоляване на проблемите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
2
 
! Отговори
Мето преди 13 години
Кво е тва дет слиза от скъпата кола?
63
0
 
5
 
! Отговори
XXX преди 13 години
Че Дянков е най-голямата дупка в бюджета - по това мисля всички сме съгласни. Че бат Бойко става за вътрешен министър - и по това едва ли имаме различия. Да идва едно правителство на националното спасение, в което Бойко да е вътрешен министър, а Цветанов - Главен секретар на МВР и да си изберем нормални министри за другите постове. А иначе вярно - Първанов няма право да се прави на загрижен от кризата, а още по-малко да коментира електроразпределителите.
62
3
 
2
 
! Отговори
Уил преди 13 години
Махай се от очите ни, проклета *** Гоце!
61
0
 
1
 
! Отговори
Туркиня преди 13 години
до коментар 66; Напълно съм съгласна с теб. но в България кризата си е от години наред - къде беше г-н Първанов през това време. Да не би предишното правителство да е било цвете за мирисане...Каршъндан инсанън гьозюнден чепелини гьорюндже - кенди г...н боклу пюскюлю гьор!!!
60
0
 
1
 
! Отговори
111111 преди 13 години
ей,първанката можел да говори бе - последните 6-7 месеца не можеш го спреш ,къде беше предишните години бе г-н президент,не си мислете,че българския народ е глупав и не разбира вашия популизъм,,,
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кой беше тоя бе Баце?
58
3
 
1
 
! Отговори
disis преди 13 години
pisna mi ot gocko
57
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 13 години
Първанов да не се прави на чудодейно прогледал слепец. Кризата вече е на 2 години, а в България на 20 и кусур... Сетил се, че има криза.
56
0
 
4
 
! Отговори
Селянин от Сирищник преди 13 години
Докато пикирахме дометото, Гошето забелезА, че не сме платили пикиращите бомбадировачи и рече:- *** кризата, задълбочава се.
55
1
 
6
 
! Отговори
владо преди 13 години
Първанов да не предопреждава, защото няма морално право. Знаесе защо!
54
0
 
3
 
! Отговори
cugahuh преди 13 години
6to li G.Parvanov ne po4na da predlaga merki o6te predi 7 godini,ama 4ek sega po4na da my se 4yva dymata sprqmo kabineta??????Dne6noto polojenie v koeto sme v momenta e ot gre6ki natrypani ot 65 godini na sam,taka 4e koito si misli 4e kato se zemat nqkakvi merki ,sega 6te se opravime za 3,4 6 meseca se LAJEE,iska se rabota da ne se krade,i da sme sprqmo 1 dryg Loqlni,drygo spasenie NEma.
53
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 13 години
ЩЕ БЪДЕ НЕЛЕГАЛЕН.
52
15
 
10
 
! Отговори
Ами сега?!... преди 13 години
Гн.Първанов е прав,много добре вижда НЕКОМПЕТЕНТНОСТА на цялото правителство.
51
2
 
7
 
! Отговори
ToTo преди 13 години
Негативите на ЕРПтата се натрупаха, защото те не знаят, че трябва да плащат подкупи при всяка смана на правителството - на новите управляващи, мислят, че е само еднократно.
50
2
 
9
 
! Отговори
дир.бг преди 13 години
Борисов: Станишев е обрал пешкира в БСПАз вече истински съжалявам, че Сергей Станишев също е принуден да опере пешкира в БСП, защото му е била наложена Тройната коалиция.Това заяви по БНТ премиерът Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".По думите му - президентът Георги Първанов е наложил Тройната коалиция на Станишев, а това е било пагубно за него - да управлява с царя и с Ахмед Доган, защото не е могъл да вземе нито едно решение.Направих си труда и гледах стенограмите от старите Министерски съвети. Идеите и мисленето на Станишев са били правилни, заяви още Борисов.Той каза още, че президентът чака сега правителството на ГЕРБ да извърши реформата в здравеопазването и образованието и той тогава да оглави БСП или друг проект, за да поведе опозицията срещу тях.Това не е честна позиция. Ако е президент на всички българи, той няма право да го прави, добави министър-председателят.На въпрос защо слага в едно президентът, синдикатите, всички мошеници от БСП и Синята коалиция, той отговори, че 20 години те са си преразпределяли властта."Сега искат за 8 месеца да кажат, че аз и ГЕРБ сме довели проблемите в държавата. Аз винаги съм бил честен с избирателите. Когато взимахме държавата след Тройната коалиция, всички знаехме, че я взимаме погубена във всяка една сфера", категоричен бе премиерът.Той каза още, че Георги Първанов, като върховен главнокомандващ на въоръжените сили, е допуснал в армията да се направят "най-големите поразии от тези във всички министерства, взети заедно", цитира го БГНЕС."Министри-крадци, проекти и военни сделки са сключвани абсолютно неизгодно за държавата. Армията е задлъжнявала със стотици милиони за глупави сделки", заяви Борисов.
49
9
 
12
 
! Отговори
nik преди 13 години
боко тиквата се усети че нагази надълбоко той има нюх за тия неща и сега вика избори това добре нозащо иска и президента да отива не мога да си обясня тикво празна махайсе не мога да си пусна телевизора заради теб
48
9
 
15
 
! Отговори
R преди 13 години
Абе,гоце?Що не се намесваше ,когато ти и твоите хора крадяхте и с г..за си,бе?
47
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мнооооого гадно-това мяза на заплахите :не бягай че ще паднеш;внимавай,ще се удавиш и сетне ще те убия; и най-гадното--аз казах ли ти че ще се провалиш.....Това не са нормални изявления на държавен глава ,който желае доброто на народа--само размахва пръст в стил--аз казах ли ти....
46
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Първанов какви ги говори? Не слуша ли какво казва министър Дянков? Че кризата от Април вече спира и почва възход. Е вярно е че каза същото и за Март и за Февруари , но не вярвам постоянно да се обърква, още повече не вярвам да лъже. Нали е финансист 1 в цял свят!
45
8
 
17
 
! Отговори
Gonzo преди 13 години
Кога и къде ще е митинга на ***?Искам да отида да ги запсувам от сърце.