Разследват SMS теча с матурите?

Само четирима са имали достъп до трите изпитни варианта
15 май 2010 14:31,
53
Разследват SMS теча с матурите?
Снимка: БГНЕС

"Няма опасност да се анулират матурите заради слуховете, че е изтекла информация за трите варианта".  Това коментира образователният министър Сергей Игнатов.

Той съобщи, че вътрешното министерство е направило компетентно разследване.

Още по темата

Четирима души само са имали достъп до трите изпитни варианта и ако се открие нещо, ще има дисциплинарно производство и уволнения, зарече се Игнатов.

"Ако темите се знаеха предварително и вървяха във форумите, нали вие, журналистите, щяхте да разберете за това още предния ден и сутринта да сигнализирате преди тегленето на варианта?“, попита просветният министър.

Той обясни, че темите са пътували до останалите градове в страната на дискове, защитени с парола и че за да може някой хакер да разбие паролата, са нужни 3-4 дни.

Игнатов се пошегува, че ако някой клас получи само отлични оценки, ще бъде проверен.

Той добави, че според него дебатът да има или да няма матури трябва вече да е приключил.

"Матури трябва да има, с тази първа крачка децата получават първата си оценка за зрелост", каза още министър Игнатов пред Дарик радио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
0
 
! Отговори
зрелостникккк преди 13 години
до ангелинка: Какъв българин си ако не можеш да напишеш нищо за Вазов?Добре така е ,но какъв българин си ако не знаеш,че правилно е ученици а не ученика?и това са ни учители.....
47
0
 
3
 
! Отговори
ranarsa преди 13 години
Наздраве за Милка Коджабашиева и нейния духовен баща Ахмет Доган!
46
0
 
3
 
! Отговори
ranarsa преди 13 години
Корупционните практики са заложени със самия подход към матурите.Неяснте критерии и принципи при съставянето на изпитните варианти е в основата на проблема.Какво е решението?Дават се примерно 1000 граматически въпроса,1000 въпроса свързани с българската литература,500 примерни теми за есе или иртерпретативно съчинение.В деня на матурата по случаен принцип кщомпютърна програма съставя теста.По скайп или e-mail се изпраща на училищата.Колкото по-прости са правилата,толкова по-честна е играта!
45
0
 
0
 
! Отговори
kapitana преди 13 години
Има лесно бе...... Приготвят се 1000 различни теми за изпита..... та сутринта се егли една и това е положението.......то голямата философия
44
0
 
1
 
! Отговори
ангелинка преди 13 години
пищат се истини и големи глупости по фолумите. бях квестор по български език и литература. 15 учениса писаха спокойно,оставиха си преди това изключените телефони. ами ако българинът не може да напише нещо по творчестното на вазов,кое му е българското!дори да са ги продали на няколко души,дори да се хвалят още 100 ,че са ги знаели,гестът беше лесен,разберете,твърде лесен! тези,които са завършили преди 10 години,знаеха доста повече и никога нямаше да им бъде предложено такова просто творение!
43
0
 
4
 
! Отговори
56 преди 13 години
МАРИЯ, ТВОИТЕ ШЕСТОКЛАСНИЦИ МОЖЕ БИ ПОЗНАВАТ ЛИТЕРАТУРНИТЕ ТВОРБИ, КОИТО СЕ УЧАТ В 10, 11 И 12 КЛАС! ИЛИ ПРОСТО И ТИ РЕШИ ДА СЕ ИЗКАЖЕШ ПО ПРОБЛЕМА.
42
0
 
1
 
! Отговори
гергана преди 13 години
ММоляви анулирайте матурата по б-ки- ИЗВИНЯВАМ СЕ, АМА АЗ НА ТАЗИ МАТУРА ТАКИВА НЕЩА ВИДЯХ, ЧЕЕ ПРОСТО НЕ ЗНАМ. БЕЗПРАВИЕ, КОРИПЦИЯ И КАКВО ЛИ НЕ . МОМЧЕ ИЗВАДИ , КОЕТО ПОЗНАВАМ СИ ПЛАТИ 100... Вижте повече ЛЕВА И СИ ВЗЕ ТЕСТА ,КВЕСТОРИТЕ МУ Я РЕШИХА
41
0
 
1
 
! Отговори
ha преди 13 години
viki,tova nqma da sloji ve4erqta na masata ti ,i prav si -nikade v jivota ne ti trqbva u4enoto v daskalo,no tova stimulira mozyka ti da raboti i imenno takava e celta da se hodi na u4ili6te,ako 6tesh igrai shah ,no mozaka trqbva da se dviji ina4e otivash pri oneq deto im vikame ob6taci
40
2
 
5
 
! Отговори
мария преди 13 години
Дадох теста на отлична ученичка от 6-ти клас и тя реши 70% от въпросите.Направете си извод,колко им е бил труден теста на учениците от 21 век според министъра.
39
0
 
6
 
! Отговори
ПРЕПОДАВАТЕЛ преди 13 години
НИВОТО НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС В СИСТЕМАТА НА ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ Е ПОД ВСЯКЪКВА КРИТИКА. ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА ТОВА Е БЕЗПАРДОНАТА ПОСРЕДСТВЕНОСТ НА СТУДЕНТСКИЯ СЪСТАВ И ПСЕВДОНАУЧНАТА СХЕМА ЗА АТЕСТИРАНЕ НА ПРОФЕСОРСКО-ПРЕПОДАВАТЕЛСКИЯ СЪСТАВ. ТОВА КОЕТО СЕГА СЕ ПОЛУЧАВА Е ВЪРХА НА БЕЗОБРАЗИЕТО. ТОЗИ ОКОКОРЕН МИНИСТЪР ДА СИ ВЗЕМЕ ДЪРМИТЕ И ДА ВЪРВИ ПО ДЯВОЛИТЕ С ЦЕЛИЯ СИ АНТУРАЖ
38
3
 
4
 
! Отговори
зрелостник преди 13 години
Прав е министъра! Защо да ги анулират матурите? Знаете ли какъв стрес преживях заради тази матура? Защо да го изживявам наново като се анулира работата ми и да правя друга, заради някакви тарикати? Тези, които са разбили системата няма да имат 6-ци, щом да се трудят толкова за да разберат предварително информацията вместо да почетат всичките теми...но все пак по оценката може да се открият хората узнали темата предварително....
37
0
 
4
 
! Отговори
ranarsa преди 13 години
Ако бяхме нормална държава някой трябва да изгърми за тези матури.Например човека на ДПС в министерството-Милка Коджабашиева!Ако всичко се покрие,това е лош сигнал!Значи хватката на бате Бойко отслабва!
36
8
 
4
 
! Отговори
Вики преди 13 години
и каква е тази оценка за зрелост?нима това ще ме определи като добър данъкоплатец,родител, човек и работник? глупости на търкалета...99% от това което се учи в училище,никъде не ти трябва в живота,освен един ден като имаш дете да му помогнеш в училище, ако не си го забравил естествено..така като гледам на много им е зор да направят анализ на Ботев,сякаш това ще сложи вечерята на масата им...
35
0
 
3
 
! Отговори
Peko преди 13 години
А какво ще кажете че в 1 спортен форум мисля преди година излезе жребия за отборите на УЕФА и много точно беше познато кой отбор в коя група и с кого е сложен.И там не са 3 комбинации..Часове преди жребии НА ЖИВО ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА. Не сме в България по-зле. Просто навсякъде е зле. Сега обаче много бързо можем да научим и да си направим изводи...Старите методи на контрол на населението работят все по-зле, а новите...никой няма намерение да ги предостави на нашия самозабравил се "елит"... Прав ли съ
34
5
 
2
 
! Отговори
ахахах преди 13 години
вие сте пълен смях по добре си мълчете
33
0
 
12
 
! Отговори
Пипи преди 13 години
Ти ли си компетентното мнение? Звучиш твърде "псевдо"....Мисълта ми беше, че тези които се трудят съвестно - получават един пръст в ***. Наистина свестните деца ,които са се старали в училище няма да имат проблем.А системата е скапана след като допуща тарикатите с измама да получават това, дето не заслужават.У нас свестните се смятат за балами, а тарикатите - за герои. Така че - мрази себе си, а аз съм достатъчно компетентна, за да знам кое е истина и кое не в тази скапана "държава".
32
2
 
11
 
! Отговори
Xella преди 13 години
"Ако темите се знаеха предварително и вървяха във форумите, нали вие, журналистите, щяхте да разберете за това още предния ден и сутринта да сигнализирате преди тегленето на варианта?, попита просветният министър.Питам аз, дали някой журналист би се осмелил да каже или да пише за нещо подобно. Та нали след 2 дни мятото му ще изстине. това, което говори г-н Игнатов са пълни глупости, с които иска да замаже нечестността на матурите.
31
11
 
9
 
! Отговори
Да да... преди 13 години
Матурите са неефективни. Учителите дават на учениците си да преписват, за да имат по-високи оценки. Трябва да се разбере НАЙ-НАКРАЯ, че така правят мечешка услуга на децата, защото никога няма да седнат да учат. За къде си тръгнал, българино?!?
30
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е съвсем по темата, но от резултатите от матурата трябва да се определят заплатите на учителите.....скоро вместо чинове трбва да слагат дървета в класните стаи.
29
3
 
7
 
! Отговори
Макс преди 13 години
Ами то си е истина това - тук МОЖЕ "по лесния начин" и "всичко се купува". Де да беше само с матурите.