Разследват SMS теча с матурите?

Само четирима са имали достъп до трите изпитни варианта
15 май 2010 14:31,
53
Разследват SMS теча с матурите?
Снимка: БГНЕС

"Няма опасност да се анулират матурите заради слуховете, че е изтекла информация за трите варианта".  Това коментира образователният министър Сергей Игнатов.

Той съобщи, че вътрешното министерство е направило компетентно разследване.

Още по темата

Четирима души само са имали достъп до трите изпитни варианта и ако се открие нещо, ще има дисциплинарно производство и уволнения, зарече се Игнатов.

"Ако темите се знаеха предварително и вървяха във форумите, нали вие, журналистите, щяхте да разберете за това още предния ден и сутринта да сигнализирате преди тегленето на варианта?“, попита просветният министър.

Той обясни, че темите са пътували до останалите градове в страната на дискове, защитени с парола и че за да може някой хакер да разбие паролата, са нужни 3-4 дни.

Игнатов се пошегува, че ако някой клас получи само отлични оценки, ще бъде проверен.

Той добави, че според него дебатът да има или да няма матури трябва вече да е приключил.

"Матури трябва да има, с тази първа крачка децата получават първата си оценка за зрелост", каза още министър Игнатов пред Дарик радио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
30
 
! Отговори
Родител преди 13 години
Г-н Министър Игнатов, ако у вас има наистина достойнство и мъжество, анулирайте тази опорочена матура и назначете дата за нова. Дори да е имало само 10-20 човека, които са "закупили" темата, приемането на техните "резултати" е горчива подигравката с труда и усилията на всички останали. В какво ще възпитате и на какво ще научите децата още от първия им зрелостен изпит .... че може и "по лесния начин" и че "всичко се купува". Всъщност, г-н министър, това е тест за вас ... постъпете по съвест.
27
0
 
1
 
! Отговори
gigiii преди 13 години
Като доказателствен материал ученици са изпратили снимки от разговор в скайпа, от който си личи договорката между преподавател и зрелостници.[16:45:42] Dak...Angel : :D
26
0
 
8
 
! Отговори
... преди 13 години
Това, че младите хора които ти виждаш са такива, не означава, че всички са такива!!!
25
13
 
21
 
! Отговори
Candy преди 13 години
Подигравка с кои деца, бе Пипи?! С тия пиянки и чалга фенове ли? Тия същите, които правят по 2 грешки в изписването на собствените си 3 имена ли? Малко са им тия матури, а свестни деца, които са си учили съвестно- няма да имат проблем с матурите... И ти откъде знаеш кое е истина и кое не, да не би да си била една от тия, които имат достъп? Много мразя некви псевдо- комепетентни да ми се изказват колко скапана била системата и държавата.
24
9
 
11
 
! Отговори
Пипи преди 13 години
Това, което се случи с матурите е дна голяма подигравка с децата на България.Не е истина, че само 4 души са имали достъп до документите - били са много повече хора.Но едно е ясно - липсата на морал на всички нива е факт.Виновните (ако се посочат) трябва да понесат много тежко наказание.Но това си остава в кръга на мечтите. В БГ всичко е покварено.
23
3
 
14
 
! Отговори
завършил преди 13 години
министър Игнатов.Предлагам ви да се присъедините към останалата част от обществото в новия 21-ви век, на информационните технологии. Тогава щяхте да знаете, че това което сте казали са тотални глупости.
22
8
 
3
 
! Отговори
brao na Ignatoff преди 13 години
ministyr Ignatof nosi papka s molba za ostavka kym kabinetyt na bate Bobi.eto twa e ministyr.
21
8
 
9
 
! Отговори
Jesus преди 13 години
Дано да ви намерят всички ''по IP'' и да ви влеят малко акъл в те'я празни главИ!
20
4
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Не, няма да те арестуват щото пишеш против пожарникара. просто ще "открият" в апартамента ти пактче кока или херо
19
0
 
10
 
! Отговори
ю преди 13 години
Само 4-*** от министерството са виждали вариантите, а не 4 ученика.Няма какво да се чудиш - ти си скъсан. ;)
18
9
 
24
 
! Отговори
MURDOC преди 13 години
Егати държавата ,егати правителството. И какво сега ГЕРБ значи ще ни следи и подслушва и отстранява всеки инакомислещ . Бъдеще време значи да очаквам "хората на Цецо" да ме намерят по IP, да съборят входната ми врата , да ме съборят на земята и да ми кажат "Ти си арестуван защото пишеш против Бойко и затова си си абсолютен престъпник " .
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Elitni ima, towa kakwa boza se gotvi vytre e drug vypros, no wse pak ima.
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
под четирима нямат предвид ученици :)
15
1
 
19
 
! Отговори
яна преди 13 години
Теста въобще не беше труден, както и темата за Левски.Би трябвало всеки среден ученик да се справи.Ако има тарикати, които са правили алъш- вериш да се накажат, а не сега да вземат да анулират матурата и всички зрелосници да са потърпевши.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
много си прав !!
13
2
 
13
 
! Отговори
Rommel преди 13 години
"темите са пътували до останалите градове в страната на дискове" - защо? Много ли е трудно да се изпрати цифрово подпидсан e-mail до всички училища в часа на изпита??? В кой век живеем подяволите?
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на най-умните ученици една проста матура не може да им се опре. Освен това хората би трябвало да си избират вторият предмет за матурата да е един от предметите, с които ще каднидатстват. А матурата по български- ами крайно време е ученици поне в 12 клас да се научат да четат и пишат и да познават българската литература!А елитни университети в България няма..
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Bylgarina ima typ mantalitet, iska da ima ot wsi4ko po malko, i nakraq NI6TO nqma da stane. TAka e i s maturite, ot wsi4ki oblasti po malko, nakraq *** tate banica... Neka u4at i specializirat v oblasta, koqto im dopada i im se otdava, nqma da gi prawim vunderkinti na 18 godini, kysno im e.
10
3
 
3
 
! Отговори
до матурата преди 13 години
Като чета какво си написал,май си пропуснал доста матури. Не "течове" да има към теб, а наводнения, май няма значение. Не вярвам в световната конспирация за разбиването на българското образование :)))
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мисля, че за всички изпити в България винаги има теч, още в средното се купуваха и продаваха изпитни варианти за всеки тип изпит, хора дори на партия си ги купуваха!!!