НС обсъжда президентското вето върху отпуските

Първанов не е съгласен с изчистването им до края на 2011
22 юли 2010 09:29,
3
НС обсъжда президентското вето върху отпуските
Снимка: БГНЕС

Депутатите започнаха заседанието си с повторно обсъждане на част от промените в Кодекса на труда, приети на 23 юни, с които се регламентираха част от антикризисните мерки на правителството.

Според промените отпуските трябва да се изчистят до края на 2011 година.

Още по темата

В началото на този месец президентът Георги Първанов наложи вето на изменения в кодекса, тъй като не е съгласен с режима на изчистване на почивните дни.

Според него се отнема придобито от работниците и служителите право на отпуск.

На 7 юли комисията по труда и социалната политика към Народното събрание отхвърли ветото на държавния глава. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: отпуски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
човек преди 13 години
преливат от пусто в празно , и сега КОДЕКСА НА ТРУДА позволява на работодателя да ЗАПОВЯДА НА работника ползването на платения отпуск - чл.173 ал.4 , просто е нужно кабинета да реши и да го приложи в държавната администрация . това в момента е разсейване от по неотложните неща като - НЕСЪБИРАЕМОСТТА НА АКЦИЗИ , МИТА И ДАНЪЦИ
2
1
 
1
 
! Отговори
Бореца преди 13 години
А бе няма ли скакво да се занимава народното събрание че започна с отпуските на хората това ли е най-големия проблем на държавата ни? С това се занимават хора които хал хабер си нямат каква е реалноста каквито са нашите измислени депутати направо ме е срам от тях но горките не познават това чувство!
1
1
 
2
 
! Отговори
ххх преди 13 години
Нарушават се правата на работещите. Какво от това. Важно е да имитераме някаква дейност. Обикновенния работещ веднъж е бил ощетяван от шефовете си, защото не е пускан в отпуск и втори път от държавата с това решение. Защо шефовете не кажат как се пускаха хора в отпуск, след предварителен разговор с тях а не с резолюция "Не" на молбата. Но тука така се работи - за всичко е виновен народа. Да винеовен, защото чака някой да ги поведе а не излязат сами на улицат и започнат стачки. Къде са синдикатите, които отдавна трябваше да са готови и да организират стачни действия из цялата страна. Спотайват се като мишки, защо не истински. Дадоха но толкова много поводи, хората стачкуват ание чакаме някой да се сети за нас