Юрген Рот: Политическият ви елит е корумпиран

Свободата на пресата не печели от управлението на Борисов, смята той
28 юли 2010 22:34,
124
Юрген Рот: Политическият ви елит е корумпиран
Снимка: Булфото

Вие имате един корумпиран политически елит. И това е нещото, което подкопава устоите на гражданското общество. Този политически елит не е отстранен от властта или е отстранен само частично. И докато това е така, всяко гражданско общество ще има трудности.

Това заявява в интервю за радио Дойче веле германският разследващ журналист Юрген Рот. Но след това изказване журналистът уточнява:

"А то (гражданското общество – б.р.) е необходимо в една съвременна демокрация и сред приоритетите на Бойко Борисов за следващата година би трябвало да е подсилването и създаването на силно гражданско общество. За тази цел трябва масирано да се атакуват корупционните структури, но имайте предвид, че това е и европейски проблем. Вижте Италия, дори Германия... В този смисъл, защо България да прави някакво изключение?"

Един от основните проблеми е свободата на словото и на пресата, която със сигурност не е спечелила от управлението на Бойко Борисов. Повечето колеги, с които разговарям в България, са единодушни по този въпрос, допълва Юрген Рот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
8
 
! Отговори
Тони преди 13 години
Полуинтелигенцията като теб не знае, но корупцията е обратно пропорционална на жизнения стандарт. Това се доказва от всякакви изследвания. Да твърдиш, че колкото по-голям стандарт има една държава е толкова по-корумпирана е пълна глупост и говори за недостатъчна умствена дейност. Но ако така се утешаваш, че Бг не е D, живей си с тази утеха, но що спамиш?
79
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прав си Маки, и ние като дребен рогат *** тръгнахме след Мадридското *** а сега и след Вожда!
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що бе 95, корупцията да е право пропорционална на жизнения стандарт. Би трябвало да е обратно пропорционална. Според теб излиза , че колкото повече корупция, толкова повече благоденсвие. Нещо не вдявам. Нека крадът, но не 99 а 2-3%, един вид, като бъркаш манджата да я пробваш на сол, но само толкова.
77
0
 
5
 
! Отговори
Пръч преди 13 години
"Вие имате един корумпиран политически елит. "Е, че кога нашите ЕЛИТКИ не са били корумпирани?Ами нали за това са на държавната софра!
76
1
 
1
 
! Отговори
Urgen pi4a преди 13 години
do Makiaveli! Na mnogo umen s epravi6 oba4e BG e mirizlivia kenef na Evropa i tova vseki go znae, a otnosno germancite....i ovce da sa i kvoto i da sa nemojej na malkia im prast da stapni6! Mojej da si jivee6 tuk v miriazlivia kenef nare4en Balgaria da kara6 po razbiti ulici, i sled vseki zavoi da te debnat mirizlivi *** :) i o6te ne6to, da se 4uvstva6 ni6tojestvo v sobstvenata si darjava! Tova e golqm plus!
75
1
 
3
 
! Отговори
кистоник преди 13 години
не знам защо се вълнувате от коментара на ю. рот. още ал. константинов гое казал за българската управляваша върхушка - всички са едно, без изключение!
74
0
 
4
 
! Отговори
Скилитко преди 13 години
Ние туй си го знаем, Юрген-е
73
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Немския политически елит е два пъти по корумпиран от българския. Вижте как се държат немските инвеститори в България - винаги са с лоби (за това се плаща) и винаги с "добри адвокати" (за това също се плаща) и с бързо решение на всички пробелеми - с местната и централната власт ( за това незнам дали се плаща).Справки при Митко ВасилевИ сега този измекярин - никому неизвестен немски неудачник си прави PR в България.И в България и в Германия корупцията е право пропорционална на жизнения стандарт
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На всички хора да се раздадат белезници срещу подпис и като видят милиционер сами да се закопчават и да рапортуват.....
71
12
 
3
 
! Отговори
Макиавели преди 13 години
Поредният задръстен дойчовец с поредния *** коментар срещу нашата страна. До кога ще ги търпим да ни оплюват така?Тръгнал ми да обяснява, какво е "гражданско общество". Не бяха ли точно неговите съграждани, които последваха като овци такава *** като Хитлер. Какъвто пастира, такива и овцете.
70
1
 
5
 
! Отговори
666 преди 13 години
Ти добре ли си???Каде пише че в Батак Българи са клали Българи?Тоя *** немец писа поръчкови глупости платени от дпс с опит да се изкриви Българската история но ако почнем да вярваме на съвременните писания на тоя немец който няма никаква представа за нашата история трябва наистина да сме безмозъчни.дпс се стремят да изкарат турците хрисими и кротки като агънца и едва ли не са се грижели за Българите да живеят добре тогава.
69
1
 
2
 
! Отговори
аграпи преди 13 години
како клара май кукувичка ти е изпила мозъка и на теб.айде сас здраве и отиди да се прегледаш
68
1
 
4
 
! Отговори
демоКРАД преди 13 години
Нали вие се "разбрахте" с комунистите и после отпразнувахте "славната победа" над комунизма,бе тъпан!После "елита"бил корумпиран!Ми това са си "вашите"комунисти,кво се правиш на ощипана госпожица!?
67
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво е това гражнанин? За Българските политици всички са РАЯ.
66
5
 
4
 
! Отговори
Клара преди 13 години
*** МАФАНА какво се случило в Батак?Едни българи са клали други българи!
65
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Юрген Рот:КАЗВА ИСТИНАТА НО НЯМА КОЙ ДА ГО 4УЕ!!!!!О ЮРОДЕ ЮРОДЕ ЗАЩО СИ ТЪЙ ДЪБОКО ЗАСДПАЛ !!!!!!СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ ДА ВИДИШ НАКЪДЕ ВЪРВИШ
64
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
и да допълня .тези гадни западняци ни продадоха на гърците.всичките големи компании минават през гърция и се държат с нас като с роби
63
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
то техния елит на западняците да не е нещо различно от нашия.същите крадци са .да припомним немските корпорации и техните подкупи в гърция.и не само това
62
9
 
3
 
! Отговори
ПУТКО МАФАНА преди 13 години
ТОЗИ "ФРИЦ" НЕ БЕШЕ ЛИ СЕ ЗАБЪРКАЛ С "КОМПЕТЕНТНОТО" СИ МНЕНИЕ ЗА СЛУЧИЛОТО СЕ В БАТАК ПРЕЗ ТУРСКО? АКО Е ТОЙ ДА ВНИМАВА ИЗОБЩО КАКВО ГОВОРИ ЗА БЪЛГАРИЯ. НЕ МИ ТРЯБВА НЕГОВОТО МНЕНИЕ НИТО ЗА КОМУНИСТИТЕ, НИТО ЗА ФАШИСТИТЕ НИТО ЗА ДЕМОКРАТИТЕ ЗАЩОТО, АКО ГО ФАНА МАМКА МУ!
61
1
 
7
 
! Отговори
Спиро Картечаро преди 13 години
"добро утро " г-н Рот - това го знаеме от преди 20 години .Нищо ново под слънцето .