Юрген Рот: Политическият ви елит е корумпиран

Свободата на пресата не печели от управлението на Борисов, смята той
28 юли 2010 22:34,
124
Юрген Рот: Политическият ви елит е корумпиран
Снимка: Булфото

Вие имате един корумпиран политически елит. И това е нещото, което подкопава устоите на гражданското общество. Този политически елит не е отстранен от властта или е отстранен само частично. И докато това е така, всяко гражданско общество ще има трудности.

Това заявява в интервю за радио Дойче веле германският разследващ журналист Юрген Рот. Но след това изказване журналистът уточнява:

"А то (гражданското общество – б.р.) е необходимо в една съвременна демокрация и сред приоритетите на Бойко Борисов за следващата година би трябвало да е подсилването и създаването на силно гражданско общество. За тази цел трябва масирано да се атакуват корупционните структури, но имайте предвид, че това е и европейски проблем. Вижте Италия, дори Германия... В този смисъл, защо България да прави някакво изключение?"

Един от основните проблеми е свободата на словото и на пресата, която със сигурност не е спечелила от управлението на Бойко Борисов. Повечето колеги, с които разговарям в България, са единодушни по този въпрос, допълва Юрген Рот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
8
 
! Отговори
хан Крум преди 13 години
100%
59
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съгласен напълно с немеца!!!Докато не видя ФДимитров,Беров,Виденов,Костов Комара Симо,Сатаниш-ага и Боко Тиквата в една килия знам че България няма Бъдеще..
58
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Porednata manipulacia na dnes.bg..........pro4etete cialoto intervu
57
18
 
10
 
! Отговори
анти РОТ преди 13 години
този гаден, долен и гнусен *** що не ходи някъде другаде да си пробутва тъпотийте. може би в Германия или по другите европейски държави елита не е корумпиран. ние май сме единствените в света. аман от *** *** изгонени от къде ли не и като няма какво да правят започнат да плюят по нас. пълен ***!
56
9
 
12
 
! Отговори
тафлангей преди 13 години
мили родни картинки.тоя *** с много думи нищо не казва.аман от платени палячовци.бат бойко ще ви намаже .......ските /не дупето,ама пак толкова ще ви заболи/ ревете защото ви спряха лапането,е свърши.
55
7
 
5
 
! Отговори
to number 73 преди 13 години
Abe umnik 73, choveka kazva istina !
54
20
 
18
 
! Отговори
Тошо преди 13 години
ЦВЕТАНОВ И БОРИСОВ, ЕДНА ГРЕШКА НА МАЙКА И БАЩА ИМ!ВСИЧКИ ГЕРБАСАРИ ВЪВ ЗАТВОРА.. може и Сливенски
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
форумното изпражнение Странджата ако не се *** и осмърди под всяка статия, няма да е интересен форума
52
1
 
6
 
! Отговори
Стоянов преди 13 години
Добру тро !!!
51
0
 
24
 
! Отговори
7777 преди 13 години
От 65 години ни управляват едни и същи!!Смениха си цвета и продължават да манипулират народа и ограбват държавата.Комунизмът в България никога не е падал!!!!
50
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Tova e saita na *** i prostacite. 6tom ne si haresvan tuka,tova govori dobre za teb!! Ne im se varzvai i ne spori s tqh. Te sa umnici......
49
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Budala narod...Vse nyakoy tryabva da ni kaje istinata v o4ite.Prost narod , prosta darjava.
48
2
 
0
 
! Отговори
ГРУ преди 13 години
Колегиален въпрос:-коя истина,че твоите са множко?
47
0
 
14
 
! Отговори
ppancho преди 13 години
Г-н Рот написа много неща за групировката ***.Неща ,които се говорят по офисите ,кафенетата и жълтите вестници.Нарече нещата с истинските им имена...Е ,аз не виждам нищо лошо в това...Човекът е информиран и пише в прав текст за неща,за които в БГ вече щеше да е покойник.Е,един завършил четвърти клас (с връзки)по-надолу наоисе,че швабите били ***...истината е ,че на тях не им пука за *** като нас.И са прави,хората.Този просто ни информира и не му дреме дали се впрягаме или не...
46
0
 
2
 
! Отговори
Иво преди 13 години
***. Като ще режеш глави, поне провери датата- тя е 10.11. Обаче има сериозни подозрения, че ти тогава още си бил в Мадан и Ташкент.
45
3
 
8
 
! Отговори
norm преди 13 години
Четох една доста по-голяма извадка от интервюто на Юрген Рот,което комунистическото dnes.bg съвсем умишлено е пропуснало.Защо ли,много просто.В началото господинът отбелязва,че България за пръв път е поела в правилна посока,а цитираното в сайта са последните му думи.Поредния опит за манипулация.
44
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боцмане, като си изборил децата на комунистически *** захапали кокала по наследство защо си пропуснал Боко и Цоко?
43
1
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
колегиален съвет: Приемай истината по-спокойно!!!...
42
5
 
3
 
! Отговори
ГРУ преди 13 години
Странджа,ставаш малък и смешен като брюкселско зеле и нездравословен като застоял американски бургер.
41
1
 
10
 
! Отговори
боцмана преди 13 години
"Господин Рот нощо ново не откривате.Това си общественна тайна в България.Лошото е ,че няма утърване кат захапят кокала трудно го пускат.Само като погледна народното събрание и ми се повръща крадливи *** като Костов ,Овчаров и т.н. деца на комунистически лидери захапали кокала по наследсво,стари кадри на ДС,педофили,и други нехарадюги ....лоша работа няма оправяне .