Депутати бойкотирали "Антикорупция", за да отърват Доган

Преписката с 2 млн. лв. хонорар на Сокола не отиде в съда
29 юли 2010 17:03,
123
Депутати бойкотирали "Антикорупция", за да отърват Доган
Снимка: БГНЕС

Шефът на парламентарната комисия "Антикорупция" обяви, че има намерение да предостави преписката за Ахмед Доган и консултацията му за проекта "Цанков камък" на Върховния административен съд.

Това обаче няма как да стане без съгласието на членовете на комисията, отчете Димо Гауров.

Заседание на комисията така и нямаше днес заради отсъствието на двама депутати – Бойко Великов от Коалиция за България и Николай Коцев от ГЕРБ. Камен Костадинов от ДПС пък напусна предварително заседанието.

"Не случайно е отсъствието на определени колеги", коментира Гяуров.

Още по темата

Той допусна договореност между политически сили, за да може преписката за Доган да се забави.

Попитан кого подозира, че се опитва да предпази лидера на ДПС, Гяуров каза: "Никого не мога да подозирам. Мога да си правя определени изводи, които за съжаление няма как да докажа", коментира той.

По думите му, когато човек не иска един въпрос да бъде решен, той го отлага максимално във времето.

Преписката сега ще се забави до началото на следващата парламентарна сесия, когато комисията ще бъде оглавена от представител на "Атака".

В случай че вината на Доган бъде доказана, законът предвижда да му бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лева, а ако съдът прецени, може да конфискува сумата, изплатена за консултантска дейност за "Цанков камък" – 1 млн. и 950 хил. лева.

Според Гяуров, освен че в случая има "хляб за прокуратурата", може да се говори за пране на пари и търговия с влияние.

Той определи консултантските договори на Доган като правно нескопосани, съставени за да прикрият, че парите всъщност се предоставят за нещо друго.

"Аз смятам, че г-н Доган, при всичките му интелектуални способности, не би могъл да извърши тази работа, която му се възлага с договора", завърши Димо Гяуров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
20
 
! Отговори
bg преди 13 години
Баси мазния ***..
31
8
 
19
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Трябва както едно време - да ги обявяват за "Врагове на народа".Защото тогава ако не са били прави, то сега наистина това са ВРАГОВЕ НА НАРОДА!
30
4
 
9
 
! Отговори
вили преди 13 години
Официално разрешена кражба от компетентния експерт по водите Доган.Наглост и корупция.
29
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Надявайте се-има договор на Доган и то с частна ,а не държавна фирма,той е декларирал получените пари и миналата и тая година и е платил надлежно данъците върху тях.Какво незаконно има .Другите неща са фантасмагории и разсъждения по картинка.Ако беше взел пари от държавна фирма е друго но от частна можеш да си договориш и милиард-стига да има кой да ти ги плати.виж ако фирмата се беше оплакала ,че я изнудват и рекетират можеше и да се надявате Доган да го осъдят .Сега като барбекюто 1-2 год лала
28
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гласувахме за депутати, за да потърсят сметка на Доган!Докога Доган ще разиграва етническата карта,я вижте колко народ е струпал в столицата?Защо? ДОКОГА?Коя друга държава ще търпи противоконституционна и незаконна,етническа партия да се гаври и обира народа.
27
11
 
17
 
! Отговори
КОКО преди 13 години
Значи и тези от ГЕРБ защитават Доган.Каде е супер Бойко(мижитурката) да опраи нещата.Искам справедливост или оставката на ГЕРБ
26
13
 
18
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Явно и ГЕРБ няма да осъдят досегашен управляващ. Наистина трябва да дойде АТАКА да видим дали поне те ще си одържат на думата!
25
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТРЯБВА СЕГА,ДА ИМА НАРОДЕН СЪД И ВСИЧКИ,КОИТО СА ДОКАРАЛИ ДЪРЖАВАТА В ТОВА СЪСТОЯНИЕ,ДА СИ ПЛАТЯТ ЗА ОКРАДЕНОТО ОТ ТЯХ.КОНФИСКАЦИЯ И СЪД,БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!ВСИЧКИ ПАРТИИ,СЕ ИЗРЕДИХА,ДА НИ УПРАВЛЯВАТ И ВСИЧКИ КРАДОХА И ПРОДАДОХА НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ!СТАНАХМЕ РОБИ В СОБСТВЕНАТА СИ СТРАНА!НАРОДА РАБОТИ ЗА ЧУЖДЕНЦИ,КОЛКОТО,ДА НЕ УМРЕ ОТ ГЛАД.НЯМА ЛИ,НАЙ-ПОСЛЕ,ДА СТАНЕМ И ДА ГИ ПОМЕТЕМ ВСИЧКИ ***,КОИТО 20 ГОДИНИ,НИ СМУЧАТ КРЪВТА!МАЙНАТА ИМ НА ВСИЧКИ ПАРТИИ!АКО НЕ СЕ СЪБУДИМ,НИЩО ДОБРО НЕ НИ ЧАКА!
24
11
 
34
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Ахмет Поган в Зандан! За да има мир - ДПС в СИБИР!
23
6
 
9
 
! Отговори
ЩЩД преди 13 години
До 9 до мен си: Новината е добра поради 2 причини: 1.Да се надяваме, че до тогава ще влезне в действие специализирания съд.А там съдиите ще работят яко - надявам се поне 2.ББ ще даде възможносдт на Волен (понеже те ще отговарят за тази комисия) за изява - нали му е безприкословен другар в парламента. Така, че ББ не случайно ги прави тези маньоври.Политиката, както дипломацията са многопластови.Едно се вижда, а под него друго се крие.
22
2
 
8
 
! Отговори
Канибал преди 13 години
Браво - Ами много хубаво политици - не се хвалят, че всичко зависи от тях, а после н можем да ги намерим за виновни в корупционните практики. Не е ли време да започне съда и за политиците - за сега видяхме, ч с престъпниците добре се справяме
21
10
 
9
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
А сигурно сокола им е казал да дават пас иначе пред паветата ще стане страшно.И учтиво им е казал да погледнат какво става днес там
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САМО ЗАБАВЛЯВАТ НАРОДА
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
nai otvratitelnata i lizemerna lichnost kojato sam vijdal ne dava na drug kokala......
18
5
 
6
 
! Отговори
ssd преди 13 години
Mnogo greshish.Ima Gospod i toi shte go tikne ne vuv zatvora ami vuv ada.Pred Bog nqma da ima ala bala edin den
17
4
 
16
 
! Отговори
Панагюрище преди 13 години
Каменчо от ДПС-говнари адвокатчето дето със БОБИ ПЕРУКАТА крадът в БФС-то ,ли!!??Къвто ни футбола такава ни и държавата --*** !!!
16
3
 
28
 
! Отговори
dido преди 13 години
TAЗИ ДЕБЕЛА ГЛАВА КАМЕН НЯМА ЛИ КОЙ ДА Я ПООТРАБОТИ.ЕГАТИ МРЪСНИЯ И ПРОДАЖЕН ***.
15
13
 
9
 
! Отговори
бъдещият Доган преди 13 години
ето го и моя идол :) няма такава по могъща сила от Доган, който да успее да го тикне у затвора
14
3
 
18
 
! Отговори
Мнение преди 13 години
Поради бездействието на дадени институции, се стига до дадени ситуации, нерешими поради особенно нарасналата финансова мощ и влиателност на дадени лица.С две думи: педераска работа.Костов като граби, граби и ограби, някой да го санкционира или премахна? Не. Ем и Доган ще си го пуснат да си ходи, ама дано си отиде, че само вреди нанася.
13
1
 
13
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Малко неуместно, но това ми прилича на гласуването с чужди карти. Всяка година се дават сумати пари, вместо да има акмери които записват и да се приеме закон за това, ако някой гласува от чужд терминал, то да му се махне имунитета и да бъде съден за ПАРЛАМЕНТАРНА ИЗМАМА!