Депутати бойкотирали "Антикорупция", за да отърват Доган

Преписката с 2 млн. лв. хонорар на Сокола не отиде в съда
29 юли 2010 17:03,
123
Депутати бойкотирали "Антикорупция", за да отърват Доган
Снимка: БГНЕС

Шефът на парламентарната комисия "Антикорупция" обяви, че има намерение да предостави преписката за Ахмед Доган и консултацията му за проекта "Цанков камък" на Върховния административен съд.

Това обаче няма как да стане без съгласието на членовете на комисията, отчете Димо Гауров.

Заседание на комисията така и нямаше днес заради отсъствието на двама депутати – Бойко Великов от Коалиция за България и Николай Коцев от ГЕРБ. Камен Костадинов от ДПС пък напусна предварително заседанието.

"Не случайно е отсъствието на определени колеги", коментира Гяуров.

Още по темата

Той допусна договореност между политически сили, за да може преписката за Доган да се забави.

Попитан кого подозира, че се опитва да предпази лидера на ДПС, Гяуров каза: "Никого не мога да подозирам. Мога да си правя определени изводи, които за съжаление няма как да докажа", коментира той.

По думите му, когато човек не иска един въпрос да бъде решен, той го отлага максимално във времето.

Преписката сега ще се забави до началото на следващата парламентарна сесия, когато комисията ще бъде оглавена от представител на "Атака".

В случай че вината на Доган бъде доказана, законът предвижда да му бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лева, а ако съдът прецени, може да конфискува сумата, изплатена за консултантска дейност за "Цанков камък" – 1 млн. и 950 хил. лева.

Според Гяуров, освен че в случая има "хляб за прокуратурата", може да се говори за пране на пари и търговия с влияние.

Той определи консултантските договори на Доган като правно нескопосани, съставени за да прикрият, че парите всъщност се предоставят за нещо друго.

"Аз смятам, че г-н Доган, при всичките му интелектуални способности, не би могъл да извърши тази работа, която му се възлага с договора", завърши Димо Гяуров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
10
 
9
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Ами Боко Тиквата го е шеубе ... ако не го беше шубе, щеше сда има и политическа воля.
51
2
 
13
 
! Отговори
razz преди 13 години
смятай колко сме злеееее...всички знаят за тоз Доган и никой нищо не прави....щом чак председателя на параламентарната комисия за борба с корупцията казва че има некъв проблем смяяяятааай и пак никой нищо не прави а само показни полицейски акции ....ох защо съм се родил в такава държавица мамка му
50
2
 
10
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Много поздрави от клуб на анонимния алкохолик "Ахмет Демир Доган"!
49
4
 
5
 
! Отговори
ПКК преди 13 години
.. И нов Възродителен процес, а *** да обслужва тираджиите на бойковите магистрали.
48
1
 
11
 
! Отговори
АКТУАЛНО ИНФО преди 13 години
Стара ви е новина .... или просто искате да провокирате хоратаБорисов след като е разбрал , че е отложено заседаниеото лично се е обадил на председателстващия Димо Гяуров и му се извинил за отсъствието на члена от Герб и са разбрали за извънредно заседание на комисията Антикорупция за утре с единствена точка договорите на Доган.
47
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Понеже не мога да нараня Доган, ще си го изкарам довечера на някой негов гласоподавател :))) Някой Мустафа хаха
46
13
 
4
 
! Отговори
xaxa преди 13 години
basi tapiq mizerniq gqurin det si ! ! !
45
11
 
6
 
! Отговори
From Swiss преди 13 години
Я стига с тоя Костов, мина му времето. Човек трябва да е страшно сляп или ***, или двете, че да си мисли, че Костов става за нещо в днешно време.
44
3
 
3
 
! Отговори
bulgarin преди 13 години
e to kakvo pove4e ot tova skapi sanarodnitsi kajete eto dnes nee li korumpirana taia darjavitsa,Nee vaprosa do tam koi da mu oneme ili ne a do tova zakonite dragimi zakonite sa takiva a i xorata tova sa bulgarite mai vse oste po malko ostavame vsi4ko e mekereta dragimi vsi4ko e pop krastqvtsi prodajnitsi n mafioti ni6to drugo niama v taia darjava blagodaria vi za vnimanieto
43
7
 
15
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
Всички премиери досега,може би с изключение на Ив.Костов по време на втория му кабинет, се страхуват от Ахмед ага.Докато са в опозиция, люто му се заканват, а като дойдат на власт веднага млъкват.Оправя ли ги този турски ***,какво ги прави не зная,но и царят, и Станишко, сега и Бойко млъкват и не смеят да го настъпят, а той прави каквото си иска.Май че е време отново да връщаме Костов, та да му извие малко шията,че както е тръгнало,да не станем ***.
42
1
 
5
 
! Отговори
Te4o преди 13 години
G-classata ЧАКА!
41
5
 
19
 
! Отговори
Kларита преди 13 години
Като му е правно нескопосан договорът, защо борис Велчев не му поиска имунитета, за да го разследват?! Ай сиктир!!! Хората гладуват, а тия нахални, лакоми, лъскави,загубили човешки облик, се подиграват! Глоба от 1000 лева! Ба-а-а-аси!!! Всичко на всички изедници - за конфискация! Смърт за такива! ***! Майки не са ги раждали! И *** не са! Не знам откъде се взеха, земята да ги яде!!!
40
4
 
10
 
! Отговори
YAKUDZATA преди 13 години
До 30 АТАКА каква атака каква дума,всички вече виждат че тия са политически трупове от най вмирисаните барабар с лидера си.Какво направиха като убиха *** онова момче в София нищо,яд мее че и аз им се вързах на последните избори но това ще им е,такава партия вече няма,а за Доган само коршум в мазната му лоява кратуна не ви ли е ясно вече че друго яче не става.
39
19
 
11
 
! Отговори
DPS преди 13 години
Ахмед Доган - Президент на България, Кърджали - столица на България.
38
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
a q go we tva kopelence mrusno
37
7
 
9
 
! Отговори
DPS преди 13 години
Искам да съм от Атака, за да ида в Бардака на Батака.
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разсъждение по картинка няма да е,ако ти си инвеститора/даваш парите и чакаш печалба,ама пак подчертавам ти даваш парите,а не държавата-както е при Цанков камък/и ме наемаш мен за експерт/аз съм завършил история и ако не съм политик,ще съм даскал/ по това как и на кое място да се отбият водите и за това ми даваш 2 000 000лв пък аз си плащам надлежно данъците.Пита се,кой е ***-ти ли който ми даде ***,или аз който си платих надлежно данъците?
35
4
 
4
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Важна е идеята и каузата, не патите!Ако някой не е глеадл филма за Борис искам да му разкажа една сцена:След като сърбите залавят Расате (големия син на Борис), то княза отива да преговаря с тях. Тогава сърбина му иска придворната дама, съветниците вадят мечове за тази обида, но Борис маха с ръка и му я дават, после същото се пшовтаря и за коня на княза. Последно сърбина иска 2 ненужни хълма. Тогава Борис става и казва:Жената дадох, коня ти дадох, но от земята Българска и 1 камък не давам!
34
3
 
11
 
! Отговори
до 33 преди 13 години
Ето такива сте всички комунисти. Виждате явната далавера, дето вони от километри, но си защитавате кражбите и аверите докрай. Какво значение, че тези пари е ЯВНО, че са дадени рушвет на Доган, за някоя сделка която е пуснал на тази същата фирма. И искате пак да управлявате, с подобна на твоята логика 'Пред съда няма да мине". Тц-тц-тц, срамота и наглост безподобна.
33
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
линч за *** доган!