"Антикорупция" отново се събира за Доган по заръка на Борисов

Лидерът на ДПС е прибрал близо 2 млн. лева като консултант
30 юли 2010 09:15,
115
"Антикорупция" отново се събира за Доган по заръка на Борисов
Снимка: БГНЕС

Парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и професионална етика ще бъде свикана на извънредно заседание от 10,30 часа.

Заседанието е по молба на министър-председателя Бойко Борисов, заяви ротационният председател на комисията Димо Гяуров.

Пред депутата премиерът е заявил, че няма никакви политически уговорки с ДПС и е настоял преписката за конфликт на интереси срещу Ахмед Доган да бъде разгледана още днес.

Снощи заседанието на комисията беше отложено именно заради липса на кворум. Тогава Гяуров се усъмни, че има политически договорки за стопирането на преписката, която трябва да бъде изпратена във ВАС.

Не 1,5 млн., а близо 2 милиона лева е прибрал лидерът на ДПС Ахмед Доган като консултант. Точната сума е 1 955 830 лв., или 1 млн. евро. Тя е платена по четири договора за изграждането на хидроенергийни проекти.

Всички контракти са парафирани на една и съща дата – 7 януари 2008 г., и са изпълнени за рекордно кратък срок от само година.

Още по темата

Това става ясно от доклада на парламентарната комисия за борба с корупцията, който ще бъде разгледан днес.

Според Димо Гяуров твърдо има конфликт на интереси в случая с получения от лидера на ДПС хонорар за консултирането на проекта за хидровъзел "Цанков камък".

"Този конфликт на интереси се изразява в това, че Ахмед Доган е бил мандатоносител на правителството на тройната коалиция, той е бил работодател на Министерския съвет, който е зависел от него. МС е взимал едни решения дали да похарчи или не пари за дадени проекти, а Доган е прибирал “космически хонорари“ за тези проекти", смята Гяуров.

Той заяви, че парите, които са взети за новата АЕЦ, са отишли за проекта "Цанков камък", а може би и за хонорара на Доган.

От своя страна Камен Костадинов от ДПС коментира, че за Синята коалиция е важно да покаже, че е флагман на антидоганизма.

Според него Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси се използва за политическа разправа.

"Решение трябва да се вземе само след един стойностен дебат – в рамките на поне 2 заседания, на които да бъдат поканени и експерти. Въпросът се политизира – за или против Доган", категоричен е Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: хонорарАхмед Доган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
8
 
! Отговори
Загорял затворник преди 13 години
соПоле, чакаме те отново, момичето ми. ;)
25
11
 
1
 
! Отговори
Фрунзе преди 13 години
Страшна е констатацията на водещи политолози и журналисти тази заран по Нова: "Никой не може да стане президент догодина, без подкрепата на Доган/ДПС"
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе хора, сложете ръка на сърцето и не казвайте на никого какво мислите но има ли поне един, който да се съмнява как и за какво са взети тия пари :)
23
0
 
5
 
! Отговори
Knock преди 13 години
Problem>Reaction>Solution! Догане, ще ти стане ясно...
22
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поредния Театър за заблуда на простия материял !За година нито един лев не е влезнал в хазната от тия гръмки акций повече са събрали от НАП Велико Търново на търгъ от изти от длъжници вещи !
21
0
 
9
 
! Отговори
firo преди 13 години
Е това ако доживея, няма да съм живял напразно: осъден за корупция български политик. Еле пък Сокола Меди Доган!Но както се казваше в една реклама за бира: еххххх... мечти, мечти!
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Той Бойко като ги хваща все едни супер престъпници в панелки чакаите да хване някои милионер !
19
7
 
13
 
! Отговори
ГЕРБер преди 13 години
Познайте от веднъж дали Станишев или Костов, ако бяха на власт сега Меди Доганов щеше да е подсъдим?
18
7
 
4
 
! Отговори
али преди 13 години
1мил. -1.5мил. - сега 2мил. след някой друг ден ще станат 3 мил. Гогато се заговори за ДПС и Ахмед Доган значи работата на кабинета е зле, или другото е инцидента в кърджали. Искат Доган да притисне хората да мълчат... големи шутове са всичките...
17
0
 
3
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Очаквам пак да се появи "Отец Д" които преди това пишеше под ника "иванов" (и под кой знае още колко ника) и да започне свободни съчинения на тема Гьобелс....защото те са така ако вземе мерки веднага Б.Б. е Гьобелс, ако не ги вземе е в договорка с ДПС...и се сещам за онзи виц Вълка срещнал зайчето в гората с една бейзболна шапка и му рекъл -Ти що си с шапка бе ...и бой бой бой, на другия ден зайчето го видяло първо и си свалило шапката а вълка-Ти що си без шапка бе..и пак бой бой...
16
1
 
9
 
! Отговори
коко преди 13 години
Нова книга-"Престъпление и наказание"Том 1.Автор-Бойко Борисов.В книгата се разказва за самозабравилия се алчен Доган.Том 2 се пише от Цветан Цветанов.
15
5
 
1
 
! Отговори
pari преди 13 години
Печели пари от Интернет безплатно! Виж как на paripovremenakriza .hit .bg/
14
1
 
9
 
! Отговори
българка преди 13 години
Нека се престане с това"Въпросът се политизира".Политизираха и случая в гр.кърджали.Всичко това е лъжа.
13
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма да е далече времето когато ще се събира за Борисов и неговите ***!
12
0
 
13
 
! Отговори
vvv преди 13 години
boi po maznite kratunii!!!
11
1
 
15
 
! Отговори
George преди 13 години
Хайде да се разберем-на Доган се дава грамадна сума пари като хонорар от лице, което е подчинено на агата в служебната йерархия.Разработка на това решение е правена преди няколко години от научен институт и за нея е платено.За реша-ване на този проблем са необходими инженер-хидролози и пресмятания,които трябва да се извършат от специалисти,работещи със специализирани програми. Не зная агата да е такъв специалист, освен това употреба на чужди разработки без съгласието на авторите е подсъдна.
10
1
 
20
 
! Отговори
hty преди 13 години
Гнусна резана ***. Дано изгние в затвора.
9
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво Бойко! Само така, мачкай тази крадлива ***
8
3
 
22
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
АКО ТОЗИ *** СЕ ОТЪРВЕ - СВАЛЯМ ПОДКРЕПАТА СИ ОТ ТАЗИ ВЛАСТ.ИМАЛО НЕЗАВИСИМ СЪД И ПРОКУРАТУРА - ХА ХА ПРИКАЗКИ ЗА ПОДРАСТВАЩИ.
7
4
 
33
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Бате Бойко на всички избори сме с теб-всички нормални българи карай все тъй и мачкай здраво мършите!