Депутати бойкотирали "Антикорупция", за да отърват Доган

Преписката с 2 млн. лв. хонорар на Сокола не отиде в съда
29 юли 2010 17:03,
123
Депутати бойкотирали "Антикорупция", за да отърват Доган
Снимка: БГНЕС

Шефът на парламентарната комисия "Антикорупция" обяви, че има намерение да предостави преписката за Ахмед Доган и консултацията му за проекта "Цанков камък" на Върховния административен съд.

Това обаче няма как да стане без съгласието на членовете на комисията, отчете Димо Гауров.

Заседание на комисията така и нямаше днес заради отсъствието на двама депутати – Бойко Великов от Коалиция за България и Николай Коцев от ГЕРБ. Камен Костадинов от ДПС пък напусна предварително заседанието.

"Не случайно е отсъствието на определени колеги", коментира Гяуров.

Още по темата

Той допусна договореност между политически сили, за да може преписката за Доган да се забави.

Попитан кого подозира, че се опитва да предпази лидера на ДПС, Гяуров каза: "Никого не мога да подозирам. Мога да си правя определени изводи, които за съжаление няма как да докажа", коментира той.

По думите му, когато човек не иска един въпрос да бъде решен, той го отлага максимално във времето.

Преписката сега ще се забави до началото на следващата парламентарна сесия, когато комисията ще бъде оглавена от представител на "Атака".

В случай че вината на Доган бъде доказана, законът предвижда да му бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лева, а ако съдът прецени, може да конфискува сумата, изплатена за консултантска дейност за "Цанков камък" – 1 млн. и 950 хил. лева.

Според Гяуров, освен че в случая има "хляб за прокуратурата", може да се говори за пране на пари и търговия с влияние.

Той определи консултантските договори на Доган като правно нескопосани, съставени за да прикрият, че парите всъщност се предоставят за нещо друго.

"Аз смятам, че г-н Доган, при всичките му интелектуални способности, не би могъл да извърши тази работа, която му се възлага с договора", завърши Димо Гяуров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Строга и редовна отчетност. Васил Левски
111
1
 
2
 
! Отговори
sonya преди 13 години
do 114 mnogo pravilno gie opredelil.
110
1
 
5
 
! Отговори
Доко Доко преди 13 години
Ехаааа има напредък,ГЕЙБЕРСКИТЕ писачи смениха плочата,от яко за Боко с"Аз иначе не съм му фен,*** на следващите избори ще гласувам за него" :)))
109
1
 
5
 
! Отговори
консултант преди 13 години
И на мен да дадат дори половината от тези парички ще консултирам. Та нямяше ли български фирми да строят този язоивир та "алпина майнредер извикаха" от Австрия. Продажни политици - това е българия. Баща ми като трудовак без техника е стрил язовири. След това Българите построихме 100 тина язовира. Ахмед Доиган няма винае , че кой бяга от пари?
108
3
 
9
 
! Отговори
Tano преди 13 години
Aйде феса в затвора без обяснения! Противник съм на полицейския режим на Борисов, но ако тикне анадолеца зад решетките, ще му пиша ОТЛИЧЕН! Чакам с огромно нетърпение да подпука и други лидери бившата тройна (граблива) коалиция!
107
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде бойкотират тия да отида да им начупя тиквите ... ***. За доган и овцете му има само 2 места или доживот или на -2 рия етаж.
106
2
 
3
 
! Отговори
do 111 преди 13 години
iskash da kajesh nai-izkusnia kradec...Ali Baba i 40-te razboinika ( deputatite na DPS i BSP )
105
1
 
2
 
! Отговори
vvv преди 13 години
mi aide as 6te mu pomogna da si ide samo mi prevedete po smetka 100 000 dolara!!:D da pi6a li smetkata??
104
2
 
3
 
! Отговори
d-r MENGELE преди 13 години
TOZI LAINAN RJAZAN FES, OMAZAN SAS SWINSKI ***, NJAMA LI KOI DA MU SWET MASLOTO????????......
103
1
 
7
 
! Отговори
другомислещ преди 13 години
Не знам доколко А.Доган е инженерно- технически грамотен,че да бъде консултант в хидропроекта"Цанков камък",но може би е помогнал на фирма да се уреди за изпълнението.Обръчите от фирми и философа Доган-странно съчетание с финансов интерес.
102
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Deputat i konsultant?!?!? Tozi zakon za konflikt na interesi stava d asi izbyrshat zadnicite s nego.........
101
1
 
2
 
! Отговори
купувач преди 13 години
ето пак...що ми блокирахте писанията ?
100
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен до 106 преди 13 години
Ти пък от къде си осведомен кой кого е убил.Да не си им светил .?През времето на тройната коалиция с мандатоносител Ахмет Доган имаше пари за бизнес ,здравеопазване ,пенсии и тн.Сега ми кажи кво има. ? НИЩО.Парите ги нема тва е ,а познай къде са ? ..Жокер "БУЛ ЛЕС СТРОЙ" Аз като бизнесмен усетих разликата от това и предното правителство.А ти който с неирезани нокти пишеш просто се скрии...
99
1
 
6
 
! Отговори
до 105 преди 13 години
Бравооо! Значи като откраднал и убил (Ахмед Емин) е невинен ,защото няма политическа воля от истинските виновници-разследващите органи,които са го оставили на произвола на съдбата- да не го разследват? Значи те са виновни-ОК,но Доганчо ,не? Що не вървиш да си лягаш вече? Пил си ...пил си. Върви си лягай, замотан мозък.
98
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искам да се знае че Доган не е злото в България.Злите са тези които го оставиха да си си върши пропагандата.Според мене нема нищо лошо той да бъде лидер защото само той за 20 години преход е отстоявал позицията си и не е сменял партия и цвят за разлика от други в тва управление.Не съм му привърженик но смятам че тва е човек с опит и неподаващ на външни заповеди
97
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Четох в един сайт че ЕС НИ Е ДАЛА 130 000 000 евро за да интегрираме *** общество.Да дали са на предното правителство които са си ги прибрали и няма никва интеграция,то не може и да има.Предлагам г-н Посланика да си ги вземе с него на края на мандата му и да се оправя,щото сега и Франция ще ни връща ***...и кво ? социални помощи за тия тука та сега и нови 700 000 .Мерси на нашата пропаднала държава.Аз повече няма да внасям осигуровки за тези допълнителни хора които се отписват от общ
96
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе вие не рарбрахте ли че всичко е вързано.Колкото и да си викате тука нищо няма да се промени.България отива към Сащ ,благодарение на ББ.и нищо добро не я очаква.Като за пример Американската компания коята ще инвестира в соларни системи.Въпрос.. ? Защо не разрешиха на Дамбовците да инвестират в същото от което парите от ДДС и данък печалба ще останат в България.С тва правителство само американски итереси се покрадват, примери много.И докога г-н Джейм Уорлик ще се интересува за правата на малци
95
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нещастието на България се нарича Ахмед Доган.
94
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 97,аз ще съм доволен само Доган да натика в панделата и след това лично ще му даря бутилка Чивас Регал.
93
3
 
7
 
! Отговори
до 97 преди 13 години
Бойко( на който не съм фен) ако го постигне това, аз лично ще отида до София ще му целуна ръка на някое откриване на първа копка или освещаване на завършен обект.Естествено ако имам късмета да съм толкова близко до него.Фантазиите обаче само захранват човек с емоции и нищо друго.