Борисов: Калашников детска играчка ли е?

Цветанов: НС трябва да предприеме реформа в съдебната система
3 авг 2010 22:14,
610
Борисов: Калашников детска играчка ли е?
Снимка: БГНЕС

Висш съдебен съвет, който е изцяло избран и в него са изпратени представители на БСП, ДПС и НДСВ, не може да е Висш съдебен съвет, който да направи реформата в съдебната система.

Това заяви пред БНТ премиерът Бойко Борисов по повод пускането на част от задържаните по време на операциите „Килърите” и  „Всичко коз“.

Още по темата

Има и обжалване, и достатъчно доказателства, които допълнително ще се съберат. Приемаме, че автоматът Калашников ...не е за извършване на престъпление. Това се детски играчки. Разговаряхме с колегите, които са правили операцията. Всичките са изключително разстроени от това, което се е случило днес и много амбицирани. Така че ще продължим напред, допълни Борисов.

Народното събрание трябва да предприеме реформа в съдебната система, категоричен е от своя страна вътрешният министър Цветан Цветанов.

Държавата е безсилна пред съдебната система. Безотговорно и обидно е за всички, които се стремят да правят честен бизнес в България, и за всички българи, които плащат данъци на държавата, каза още вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


610
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
407
1
 
12
 
! Отговори
съд. заседател преди 13 години
Всеки знае за системата на МВР, че от тъпите милиционери там става само *** милиционер, а от умните / особено от напусналите системата / става босове на организирани престъпни групи които после съдът трябва да осъди.
406
2
 
8
 
! Отговори
Да,но преди 13 години
На ЦвъЦвъ и ББ е време да се каже истината милиционерските хитрини вече не минават. Т.нар. милиционерска оперативна информация е един бълвоч от клюки тоз казал, онзи чул, измишльотини, догадки, натопявания от злоба и завист, отмъщение, вкл. отмъщение на ББ срещу старите съдружници, опит за използване на техническите средства като трафични данни, без акъл и какво ли още не . . .Време е ЦвъЦвъ и БъБъ да разберат че милиционерската оперативна информация не е доказателство в нея трябва да има доказателства и такива да бъдат събирани.Има съществена разлика между съдът при диктатурата и съдът при демокрацията е: в първият случай прокурорът е седнал на една маса със съдиите, а при демокрацията прокурорът е долу на банките срещу адвокатите, а съдът е горе. Слава богу, демокрацията извоюва тези правила, и физкултурниците ЦвъЦвъ и БъБъ е време да ги разберат.
405
0
 
9
 
! Отговори
съд. заседател преди 13 години
класни адвокати, престъпни групировки с обороти от десетки милиони.... корупция из системата и т.н. Да не мислите, че е лесно да излизат присъди така ? Хоп и 20 г. затвор. А МВР ? те кога си прибраха проститутките и платените сутеньори, че взеха да ми говорят за корупция. Всеки знае на кого плащат сутеньорите във Варна и кои хора с интересни прякори като "Веско полицая" държат наркотрафика тук. Цветанов да не ми говори ! Всичко тръгва от неговите звена като "баретите" / наркобосове /
404
0
 
12
 
! Отговори
До 488 преди 13 години
За съжаление така е.Не само у нас ,но и по света.Хвърля се цялата вина върху съдиите/не че са много честни/, а полицията са герои.Не е номера само да щракнеш белезниците,ами и да имаш ясна схема какво ще последва след това.Имам чувството ,че тук се действа на принципа-да ги обвиним ,пък после ще му мислим.Обвинението куца, ама много яко./Не съм комунист от БСП/
403
2
 
13
 
! Отговори
Онази преди 13 години
В близкото минало ББ е бил член на две от трите партии в тройната коалиция. Защо това никой не го отчита, не знам. Не знам какви са основанията на съдиите, но думите "Има ... достатъчно доказателства, които допълнително ще се съберат." ме навеждат на мисълта, че доказателствата тепърва ще се събират и явно все още няма такива. А цялата шумотевица е за подмяна на кадри с наши хора, които ще са също толкова некадърни и подкупни.
402
1
 
4
 
! Отговори
za 477 преди 13 години
Зависи от адвоката на убиеца...........ако е при самоотбрана със законно притежавано оръжие с цел да защити собствения си живот пред лицето на непосредствена опасност, един адвокат так ще извърти нещата, че съдията ще се признае за виновен :)
401
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе перкоти знаеш ли че ако бяхме бяла държава и се плащаха обещетения за времето в ареста ако си невиннен държавата щеше да е фалиралада стоят хората по 4-5 години докато накрая признаят и за убийството на кенеди ли
400
3
 
3
 
! Отговори
Tina преди 13 години
Съдиите явно жадуват за народна любов...
399
8
 
2
 
! Отговори
СС преди 13 години
Много, ама много са нагли тия съдии. Тия са направо за Гинес по наглост, безочие и гьонсуратлък. Ако някъде в някоя правова държава, съдебен състав се произнесе с такова неадекватно решение-парична гаранция, тия директно си губят работата като съдии завинаги. В същото време претендират, че никой няма право да им се бърка в работата. Но тия случаи с пускане на престъпници не са един или два, вече станаха десетки и то на знакови престъпници, застрашаващи живота на хората.Това вече е престъплен
398
8
 
6
 
! Отговори
teo преди 13 години
БОЙКО И ЦЕЦО,НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ С ТЕЗИ КОРУМПИРАНИ ЧЕРВЕНОТУРСКИ СЪДИИ И ПРОКУРОРИ ЩЕ СТАВА ТАКА: ВИЕ ЩЕ ГИ ЛОВИТЕ, ТЕ ЩЕ ГИ ПУСКАТ! НЯМА ДА СЕ СТАБИЛИЗИРА ПОЛОЖЕНИЕТО, ДОКАТО НЕ СМЕНИТЕ ТЕЗИ КОРУМПИРАНИ СЪДИИ И ПРОКУРОРИ, НАЧЕЛО С ЧЕРВЕНИЯ ГЛАВЕН ПРОКУРОР И ГИ ПРАТИТЕ ЗАД РЕШЕТКИТЕ! КАКТО ВЪРВИ, ТЕ ЩЕ ВИ ВКАРАТ В ЗАТВОРА, ВМЕСТО ВИЕ ТЯХ!!!УЖ БСП И ДПС КРАЛИ МИЛИОНИ, А ПЪК НЯМА НИТО ЕДИН ОСЪДЕН ОТ ТЯХ!!! ДО КОГА ТАКАААА???
397
5
 
5
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
Това е съдебната система да се ръководи от ВСС,съставен от магистрати-маши на БСП,ДПС и НДСВ!Тези наглеци не ги интересува намаляването на престъпността в страната,хората да не бъдат бити,пребивани,убивани; тях ги интерсуват имотите по черноморието,финикийските знаци и внасяне с всички средства на несигур-ност в страната!Дори с пускането на свобода на потенциални убийци! Това е печалната истина,СЪДИЯ МИХОВА!
396
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
според мен трябва да се съди по усмотрение на бойкотой полиция,той съдизвънредния съд да е членове б.б ,б.б,и б.бза по сигурнои негови портрети във всяка стая
395
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Има и обжалване, и достатъчно доказателства, които допълнително ще се съберат." вече вкарваме хора в ареста за доказателства, които не са събрани. Без коментар
394
6
 
3
 
! Отговори
До 488 преди 13 години
Да те образовам малко, че нещо не си наясно. Не е въпроса в доказателствата и адвокатите, а в нежеланието на съда да осъди някого, защото за това им се плаща и това им нареждат да правят. Как в цял свят има желание за противодействие на разбойниците, а у нас ги пускат. Ситуацията е трагична и още по-трагичното, е че в желанието си съдийте да се противопоставят на управляващите и пускат на свобода всеки хванат айдук.
393
2
 
4
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Ако бяхме натикали 90г. комунистите в миши дупки сега нямаше да има Беровци,Станишевци,Царисти,Бойковисти,Догановци.Трябваше един път за винаги да им смачкаме главата,тъкмо бяха се уплашили и не знаеха къде се намират.Нямаше 20г. след промените да имаме най-отвратителната правосъдна система в ЕС.Мачкай го комуниста и не му давай възможност да наддигне глава ,защото после той ще те мачка,дои и ще му работиш за без пари.За съжаление се получи обратното.Не Бойко, а дървото трябва да играе.
392
1
 
5
 
! Отговори
сс преди 13 години
Съдът и партиите от тройната коалиция заедно срещу народа и правителството.Питам се трябва ли да внасяме ДДС след като то се точи безнаказано.
391
4
 
5
 
! Отговори
До 471 преди 13 години
Пич разбрах ти комунистичиското анти-Борисов мислене. Имащия Калашников да си убива напред-назад и да внимава да не го хванат и някой да не събере доказателства, щото тогава лошо. Ще сме като в Афганистан и ще си живуркаме прекрасно. ***. Спирам да ви чета платените коментари, защото от тях лъха само и единствено неземна простотия. И малките деца са наясно кой си върши работата в тази държава и кой не. Същото е и с факта, че подобни съдебни решения са само, за да опетнят управляващите.
390
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преди да правят показни акции, хубавичко да си проучат нещата и да си изпипат доказателствения материал, защото ако ще и най-честния съдия да е насреща ако няма точни доказателства един обигран адвокат ще разпертушини на пух и прах обвинението.Истината може да е очевадна,но пред съда /които и да е европейски/трябва доказателствен материал,които да е бетон.Притежаването на законно оръжие -ако ще и танк да е-не е престъпление по всички международни закони.Това е за съжаление.
389
4
 
7
 
! Отговори
Ази преди 13 години
Освен, че са корумпирани, съдиите са и политически обвързани с БСП, защото в близкото минало всички съдии бяха членове на партията. По времето на тройната коалиция,сиреч пак БСП, защото БСП независимо какви правителства идваха и си отиваха бяха нейни креатури. БСП никога не е изпускала де факто властта, независимо дали формално на власт бяха СДС, НДСВ-проекти на висшата партийна номен-ра. И сега ясно, че съдебната с-*** ще бъде прът в колелото на ББ в стремежа му да реформира тая страна.
388
3
 
4
 
! Отговори
George преди 13 години
На 3-и август СЪДЕБНИЯТ СЪСТАВ ОТ СОФИЙСКИЯ АПЕЛАТИВЕН СЪД не "натри носа" на прокурорите и МВР, А СЕ ИЗПЛЮХА ПРЕНЕБРЕЖИТЕЛНО НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАР-ОД.Върхушката на съдебната с-*** показа,че може да се държи безочливо, наг-ло и вече не се опитва да ни прави на ***, а се държа вчера с нас като с ***! Да тръгнеш срещу народа си, да се държеш крайно провокативно, е нещо нечувано и "върхово постижение" на неуважаващите народа си обнаглели "съдии"! Генерале,г-н министър на МВР, г-жо председател на НС, или вземай-те незабавни мерке в отговор на тази наглост, или си отивайте и да идва Ив.Костов!