Безспорно сме успешни!, отчете кабинетът "Борисов"

Правителството пусна в интернет свършеното през годината
5 авг 2010 18:01,
988
Безспорно сме успешни!, отчете кабинетът "Борисов"
Снимка: БГНЕС

"Една година по пътя на европейското развитие на страната".

Така е озаглавен отчетът на правителството, качен на интернет страницата на Министерския съвет.

Там се отбелязва, че след извършения анализ на състоянието на държавата и резултатите от управлението на страната са станали видни реалните причини за натрупаните проблеми:

"Корупционните практики, злоупотреби и примери за неефективно управление на средства надминаха очакванията ни и разкриха тревожно състояние на страната, за което никой не предполагаше в началото", се посочва в документа.

Още по темата
Кабинетът отбелязва, че през отчитания период въпреки съпротивата, реформите в държавната администрация, здравеопазването, образованието, отбраната, дипломатическата служба, съдебната система и управлението на публичните финанси са стартирали.

Правителството посочва възстановеното доверие на ЕС към страната по отношение на усвояването на еврофондовете и запазването на икономическа и финансова стабилност на държавата в условията на криза.

"Най-важното, което успяхме да променим, бе стилът на политическо поведение и отговорността на управляващите. Безспорните водещи принципи в действията на правителството са прозрачността и диалогичността", пише в документа.

Като пример за това се посочва възможността за достъп до правителствените решения и стенограми на заседанията на кабинета, както и възстановяването на диалога с икономическите и социалните партньори.

"Големият успех на правителството, въпреки икономическата криза, е запазването на нивата на данъчната тежест. Това прави страната ни привлекателна за бизнес и инвестиции", хвалят се от Дондуков 1.

В документа се отбелязва и отговорността на кабинета пред обществото да не се позволи прехвърлянето на тежестта на кризата върху хората и бизнеса, а да се намалят бюджетните разходи и да се оптимизира администрацията.

"Безспорно големият успех на правителството, въпреки икономическата криза, е запазването на нивата на данъчната тежест. България е с едни от най-ниските данъци в Европа, което прави страната ни привлекателна за бизнес и инвестиции".

В отчета се отбелязва, че са направени и необходимите законодателни промени и се изпълнява стратегията за реформа на съдебната система.

"Безспорни са успехите на правителството в борбата с организираната престъпност и злоупотребите със средства от фондовете на Европейския съюз", твърдят от правителството.

Кабинетът "Борисов" описва и намеренията си: продължаване на започнатите реформи, ускоряване на икономическия растеж и преодоляване последиците от кризата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


988
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
25
 
! Отговори
korea преди 13 години
w razsipvaneto na darjavata ste nomer 1.
6
8
 
61
 
! Отговори
несериозно преди 13 години
Защо ли хората не усещат тези зашеметяваши успехи?
5
16
 
60
 
! Отговори
Юберменш преди 13 години
Ами успешно правителство, как. На 110% изпълниха плана за въвеждане на пълен хаос в държавата.
4
12
 
68
 
! Отговори
! преди 13 години
Забвна история. Майтапчийската я кара това правителство. И Шкумбата - консул в Чикаго. Евала.
3
17
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боко Васала си и верва
2
68
 
32
 
! Отговори
народа преди 13 години
Браво Бойко, ние сме с теб!
1
16
 
51
 
! Отговори
Киро преди 13 години
Муаааахаахахахахах успешна е за винетка,стенли и маджо :))))