Безспорно сме успешни!, отчете кабинетът "Борисов"

Правителството пусна в интернет свършеното през годината
5 авг 2010 18:01,
988
Безспорно сме успешни!, отчете кабинетът "Борисов"
Снимка: БГНЕС

"Една година по пътя на европейското развитие на страната".

Така е озаглавен отчетът на правителството, качен на интернет страницата на Министерския съвет.

Там се отбелязва, че след извършения анализ на състоянието на държавата и резултатите от управлението на страната са станали видни реалните причини за натрупаните проблеми:

"Корупционните практики, злоупотреби и примери за неефективно управление на средства надминаха очакванията ни и разкриха тревожно състояние на страната, за което никой не предполагаше в началото", се посочва в документа.

Още по темата
Кабинетът отбелязва, че през отчитания период въпреки съпротивата, реформите в държавната администрация, здравеопазването, образованието, отбраната, дипломатическата служба, съдебната система и управлението на публичните финанси са стартирали.

Правителството посочва възстановеното доверие на ЕС към страната по отношение на усвояването на еврофондовете и запазването на икономическа и финансова стабилност на държавата в условията на криза.

"Най-важното, което успяхме да променим, бе стилът на политическо поведение и отговорността на управляващите. Безспорните водещи принципи в действията на правителството са прозрачността и диалогичността", пише в документа.

Като пример за това се посочва възможността за достъп до правителствените решения и стенограми на заседанията на кабинета, както и възстановяването на диалога с икономическите и социалните партньори.

"Големият успех на правителството, въпреки икономическата криза, е запазването на нивата на данъчната тежест. Това прави страната ни привлекателна за бизнес и инвестиции", хвалят се от Дондуков 1.

В документа се отбелязва и отговорността на кабинета пред обществото да не се позволи прехвърлянето на тежестта на кризата върху хората и бизнеса, а да се намалят бюджетните разходи и да се оптимизира администрацията.

"Безспорно големият успех на правителството, въпреки икономическата криза, е запазването на нивата на данъчната тежест. България е с едни от най-ниските данъци в Европа, което прави страната ни привлекателна за бизнес и инвестиции".

В отчета се отбелязва, че са направени и необходимите законодателни промени и се изпълнява стратегията за реформа на съдебната система.

"Безспорни са успехите на правителството в борбата с организираната престъпност и злоупотребите със средства от фондовете на Европейския съюз", твърдят от правителството.

Кабинетът "Борисов" описва и намеренията си: продължаване на започнатите реформи, ускоряване на икономическия растеж и преодоляване последиците от кризата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


988
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
767
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Затова искат отпуските да се ползват само в съответната календарна година. А за контрабандата, че БСП четири години какво направи, а за точенето на ДДС. И искат сега за една нощ нещата да се оправят. Не се тревожет ще се оправят.
766
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
махнете ги тези двамата че ми се повръща от тях поне не им побликувайте мазните п******** физономии особенно на чичкото от ляво!
765
6
 
8
 
! Отговори
+ преди 13 години
Мутрата се цели в президентския пост. Това, което е научил от стажа си при бившия първи - Т. Живков - е само едно: демагогия. Обаче пропуска че България постигна поне едно - свобода на информацията! Колкото и платени драскачи да хвалят правителството, все ще се намери някой да посочи голия цар-тиква. Жалко, че беше толкова време кмет - по вина на разединените партийни централи. Но - дотук! Сега е на показ с цялата некадърност и парвенющина около него. ШКУМБА!
764
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
г-н Дянков Вие или сте луд или тепърва ще полудявате, къде видяхте успешна икономика немога да разбера, къде видяхте добър бизнес, намалявате администрация и откривате друга просто сте 1, ще спестите ама друт път нали на администрацията се изплащат обещетения и неплатени отпуски, хората стават от бедни по бедни а пък за безработицата, корупцията и контрабандата да не говорим, та каде се видяхте успешен може би в Карлуково щеше да ви е чудесно та то вече и лудите не ви вярват .
763
5
 
2
 
! Отговори
za 837 преди 13 години
S tezi tempove dosega da biaha go oposkali ako biaha na vlast i da gi izgonili kato videnov.........dobri sa GERB, 4ak da ne viarvash, na fona na predishnata razsipia
762
6
 
1
 
! Отговори
za 833 преди 13 години
A zashto da sleze.........onava ku.rv.e Pyrvanova triabvashe da sleze
761
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
успешни сте ама заблудата е голяма работа за мафията може би да но не и за обикновените хора ***
760
4
 
4
 
! Отговори
Павел Николаев преди 13 години
Поне си пишете имената като пишете коментари, за да мога да ви осмивам по име, заради некадърните ви коментари.Това правителство беше избрано с отрицателен вот и с отрицателен вот ще си отиде!Това не ви ли напомня за Шишо Бакшишо и кръговрата на нещата.Всичко се върти дами и господа.С Уважение : П.НиколаевАнонс : Пика (срещу пика не се вика!)
759
4
 
11
 
! Отговори
Lehr преди 13 години
Това правителство се врътка като *** - ту с ЦРУ говори премиера, ту с Путин, ту с Берлускони. Като се има предвид интелектуалния багаж на мутрата, всичко е в ръцете на преводачите. Той си е ветропоказател от Тодор Живково време, но по-точния израз е въртидупльо!
758
5
 
5
 
! Отговори
4 000 000 000 razlik преди 13 години
ФИСКАЛЕН РЕЗЕРВ към 31.03.2009 год.Показатели за фискалния резерв (ФР)Общ баланс на ФР 7 954.9 млн лв.Средства на ФР по депозити в Б Н Б 6 910.1 млн.лв.ФИСКАЛЕН РЕЗЕРВ към 31.10.2008 год.Показатели за фискалния резерв (ФР)Общ баланс на ФР 12 046.4 млн лв.Средства на ФР по депозити в Б Н Б 10 835.2 млн.лв.===================================4 000 000 000 pohar4eni ot Sergo be da ima kriza samo za 5 meseca. Troinite kradci sa har4ili pove4e ot Gerbacite
757
1
 
4
 
! Отговори
Иво преди 13 години
А ЕНП какво общо има с България?
756
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на на ББ, само трябва още повече да свие сармите на партийния елит на тройната коалиция, иначе няма оправия вярно, че като са краднали добре са си прикрили следите, но далаверите им взеха да излизат на яве и съм сигурен, че тъпърва ще излязат още факти от крадливото им управление.
755
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Желева не слезе от сцената ,недей да лъжеш Остана си зам.председател на НП.Явно работното ти време е започнало и трябва да си заслужиш парите във венцехвалението на ГЕРБ.
754
3
 
5
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Я другари ***, обяснете какво разбира човек без трудов стаж, историк от политика? Че през цялата си управление Станишев НИЩО не правеше, освен да се кефеше какъв е велик. В резултат допусна кредитен балон, който сега хората изплащат с мъка. Законите, данъци и ДДС са същите, обаче има световна криза и намалели поръчки. Я обяснете как правителството развива бизнеса? Правителството има само регулаторни функции. А за инвестициите, ми те по негово време бяха само в НИ. Отговорете ако можете
753
4
 
11
 
! Отговори
Спиридон преди 13 години
Ееееехееее! Няма такъв гьонсуратлък!То, бива, бива, ама това вече на нищо не прилича!След като провалиха тотално всичко, до което се докоснаха, гербавите пишат, че цялата разсипия била успех?! Да се чудиш, да се смееш ли, да плачеш ли! Смешно е, ама много е смешно, но за жалост е на наш гръб! Та....по скоро по някоя сълзя трябва да пролеем....
752
6
 
14
 
! Отговори
смехурко преди 13 години
безспорно сте смешни като казвате че сте успешни
751
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То и Станишев бе толкова компетентен в управлението на държавата колкото Цветанов в управлението на МВР и поучаването към съдиите /той просто няма бъкел понятие от наказателно право/.
750
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смешна партия - в Златоград си избрахме шеф на партията-демократично, с гласуване, пратихме избора за ...одобрение в София, а от там ни върнаха друг избор - друг човек, който никой не е избирал. Хахаха
749
5
 
5
 
! Отговори
Иво преди 13 години
А Гоце, що пътувания с правителствения самолет направи, без никакав смисъл. *** като иска защитени видове да вижда през мерника...
748
5
 
18
 
! Отговори
SJ преди 13 години
Безпорен Успех !Не са увеличени данъците-едни от май-ниските данъци в Европа :) и най-ниското заплащане на труда в Европа!Безпорни Успехи в борбата с престъпността-много акции,много пари за акции,много Цветанов-резултат никакъв.Здравеопазване-много усмивки.Наука-единственното правителство в световен мащаб,което успешно разрушава Академията на Науките в държавата си-намалени заплати-всички учени вън от България!Тези които оцелеят след геноцида-на митинг с лозунги-Бойко,Бойко и ЦвъкиУраааааа