Безспорно сме успешни!, отчете кабинетът "Борисов"

Правителството пусна в интернет свършеното през годината
5 авг 2010 18:01,
988
Безспорно сме успешни!, отчете кабинетът "Борисов"
Снимка: БГНЕС

"Една година по пътя на европейското развитие на страната".

Така е озаглавен отчетът на правителството, качен на интернет страницата на Министерския съвет.

Там се отбелязва, че след извършения анализ на състоянието на държавата и резултатите от управлението на страната са станали видни реалните причини за натрупаните проблеми:

"Корупционните практики, злоупотреби и примери за неефективно управление на средства надминаха очакванията ни и разкриха тревожно състояние на страната, за което никой не предполагаше в началото", се посочва в документа.

Още по темата
Кабинетът отбелязва, че през отчитания период въпреки съпротивата, реформите в държавната администрация, здравеопазването, образованието, отбраната, дипломатическата служба, съдебната система и управлението на публичните финанси са стартирали.

Правителството посочва възстановеното доверие на ЕС към страната по отношение на усвояването на еврофондовете и запазването на икономическа и финансова стабилност на държавата в условията на криза.

"Най-важното, което успяхме да променим, бе стилът на политическо поведение и отговорността на управляващите. Безспорните водещи принципи в действията на правителството са прозрачността и диалогичността", пише в документа.

Като пример за това се посочва възможността за достъп до правителствените решения и стенограми на заседанията на кабинета, както и възстановяването на диалога с икономическите и социалните партньори.

"Големият успех на правителството, въпреки икономическата криза, е запазването на нивата на данъчната тежест. Това прави страната ни привлекателна за бизнес и инвестиции", хвалят се от Дондуков 1.

В документа се отбелязва и отговорността на кабинета пред обществото да не се позволи прехвърлянето на тежестта на кризата върху хората и бизнеса, а да се намалят бюджетните разходи и да се оптимизира администрацията.

"Безспорно големият успех на правителството, въпреки икономическата криза, е запазването на нивата на данъчната тежест. България е с едни от най-ниските данъци в Европа, което прави страната ни привлекателна за бизнес и инвестиции".

В отчета се отбелязва, че са направени и необходимите законодателни промени и се изпълнява стратегията за реформа на съдебната система.

"Безспорни са успехите на правителството в борбата с организираната престъпност и злоупотребите със средства от фондовете на Европейския съюз", твърдят от правителството.

Кабинетът "Борисов" описва и намеренията си: продължаване на започнатите реформи, ускоряване на икономическия растеж и преодоляване последиците от кризата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


988
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
787
6
 
2
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Да не забравяме, че в момента вървят законодатлни промени за лихвите по кредитите, които целят премахване на едностранното променяне на лихвите от банките. БСП също можеше да го направи, ама кой да прави тогава проекти на безумни цени.
786
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прав си, затова и рейтинга на ГЕРБ пада главоломно....
785
3
 
2
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Спиридоне лъжеш като *** на пазара. Не съм писал "допснат". Проверих вече. БНБ поради валутния борд, има силно ограничени функции, но не е без контрол. ЗМР на банките, 1 млрд. вкарани от СС като депозити, това са все инструменти за въздействие. Това за ДДС ме разби. ДДС е едно и също. Викаш правителството да плаща за Станишевите договори, че те са на надути цени и скапаните закони позволяват това. Ще ги оправят, но трябва време. А за мнозинството, БСП, НДСВ и ДПС имаха по-голямо
784
11
 
5
 
! Отговори
Иванов преди 13 години
Бойко пръв поведе борба срещу корупцията, престъпността и далаверите на червените другари,погна червените олигарси.Затова и народа го обича.Колкото и да се пенят червените другари това са реалносттите. Народа вече поумня и гласува за когото трябва.
783
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Dede pusni go za malko i pregledaj pe4ata - sponsora na pRezidenta zasmuka vyzduh......ima i drugi
782
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е това е то! За "работливите" гербери утрото почва в 10:00 по пладне и то с чаша в ръка! После как да не обичаш Боко Тиквата!
781
0
 
1
 
! Отговори
za 851 преди 13 години
Tova po e-maila li go polu4i ili v rabotno vreme go napisa :)))
780
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
успешни са по медино присъствие шоумени смешни са но сметката я плащаме ние
779
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ааааааа как ще е секнало краденето??? Питай Цуца Винетката с милиардите дали е секнало...
778
8
 
3
 
! Отговори
123 преди 13 години
Хахаха :) бесни са някой хора, като гледат успехите на ГЕРБ:))))напомня им, че никога няма да се върнат да цоцат сън не ги лови :))) хахаххааа
777
1
 
1
 
! Отговори
za 852 преди 13 години
Ov4ito beshe edin mesec v Brazilia..........iavno tam shte biaga
776
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Май само за дедовия сте ги хванали ми се струва, не виждам някой да е осъден.....
775
3
 
12
 
! Отговори
цецка преди 13 години
Боже, колко заблудени хорица има които още им вярват на ГЕРБЕРИТЕ, те си правят каквото си искат, хвърлят Ви трохи а Вие техните симпатизанти им пиете водата от краката. дали те или тези преди тях все едно и също без НИКАКЪВ резултат. Заплати ниски, безработица, престъпност, мафия, кражби и т.н и т.н. и така 20 години. с една дума ГЛАД И МИЗЕРИЯ. КАКВО СЕ ПРОМЕНИ ЧЕ АЗ НЕ СЕ СЕЩАМ
774
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Едно недоумявам: как е възможно да има хора, които смятат, че в момента не ни управляват комунисти?!
773
4
 
1
 
! Отговори
ИВо преди 13 години
В момента сме хванали други ваши пациенти, дето не сте ги обявили за избягали. СС, Р.Овч. и един дето га хванахме в един фонтан. Другите още бягат, но и тях ще ги хванем
772
1
 
11
 
! Отговори
Спиридон преди 13 години
Иво,няма нито една вярна дума в поста ти! Затова, съжалявам, но се налага да се повторя! Бива, бива, ама това вече на нищо не прилича!!!!И за да не кажаш, че съм голосволвен, да поясня!Единственият премиер на България, поне от тези които аз си спомням (а те не са малко), който нищо друго не прави , освен да реже ленти, да прави първи копки на обекти, които се строят от преди 40 години, който участва всяка седмица поне по девет пъти в сутрешни блокове и който се вижда по често с Цветанка Ризова, от колкото с жена си, и който е тотално запленен от собственото си величие, е Боко! Не е Станишев, не е Симеон, не е Костов, не е Жан, не е Ф. Димитров, нито Г. АТанасов или Луканов! Кредитния балон не е "допснат" от правителството, просто защото правителството няма как да диктува политиката на търговските банки! Това са си техни пари, те си решава дали да раздават кредити или не! Нито едно правителство по света не е в състояние да "допусне" или да не допусне такъв кредитен балон! Това че законите са същите, както казваш, е приоритет на работата на Народното събрани. Като знаем, чия е най голямата парламентарна група, която заедно с подгъзурниците си от Атака имат мнозинство, ами....към тях отправяй упреците си за лошите закони!ДДС е същото, (въпреки, че според Новия десен договор за България, трябваше да намалява), но доходите ни не са същите! Така че, същото ДДС съпоставено към намалени доходи си е чисто увеличение! И това се отнася и за всички останали данъци!Правителството не развива бизнеса, то има една цел(ако въобще са си поставяли такива цели гербавите де) ДА ГО СТИМУЛИРА! Не мисля, че неплащането на дължимите суми от страна на правителството за извършената вече работа от фирмите е точно стимулиране! Не мисля, че спирането на всички инфраструктурни проекти е точно стимулиране! Не мисля, че прехвърлянето на плащанията за болнични от НОИ към фирмите е точно стимулиране! Не мисля, че напъните на Финансовия министър, фиримите "доброволно" да опростят на държавата 10-15% от задърженията е точно стимулиране! Не мисля, че въобще съществував каквото и да е стимуилране към която и да е фирма, освен към СиБанк....А за инвестициии, въобще и дума не може да става! Не само че ги няма, не само че прогониха един от най сериозните инвеститори RWE, не само не привлякаха нито един друг, ами приеха такива решения, че дори и да имаше някой заблуден инвеститор, той щеше да си плюе на петите и да бяга... Става дума за мораториумът върху царските имоти, става дума за простотиите с Водното огледало, за полицейските простотии в центровете на EVN, и какво ли още не...
771
15
 
6
 
! Отговори
Добро утро преди 13 години
Пия си кафето и се радвам на форумаредовните плюещи, бивши червени турски *** *** на умряло, недоволни че краденето секна.Денят ще е хубав :)Поздравления г-н Борисов!
770
5
 
13
 
! Отговори
Карлуково преди 13 години
Кога ще ни върнете пациентите Румяна Желева, Хер Флик и анна марийка Борисовна???? Имат нужда от адекватна психиатрична помощ!!!
769
6
 
2
 
! Отговори
- преди 13 години
Тя демагогията е открите на БСП. На доста коментари не смеете да отговорите, като в същото време ви изобличават в лъжа след лъжа. Зле сте другари
768
6
 
3
 
! Отговори
za 844 преди 13 години
Triabva promiana na konstituciata. goce pokaza 4e niama nujda ot prezident.......