Правителството няма да продава военното НДК

Сградата ще се ползва от министерствата на отбраната и на правосъдието
14
Правителството няма да продава военното НДК
Снимка: БГНЕС

Армията няма да продава Националния армейски комплекс, станал известен като военното НДК, обяви министърът на отбраната Аню Ангелов след края на редовното заседание на Министерския съвет.

Правителството реши да осигури до 10 млн. лв. за преустройството и завършването на две части от комплекса. Това са киноконферентната зала и хотелският комплекс.

Решението е военното НДК да бъде преустроено в административна сграда.

Още по темата

"То ще се ползва съвместно от МО и Министерството на правосъдието", обясни Аню Ангелов.

Комплексът бе обявен за продан по времето на предшественика на Аню Ангелов – Николай Цонев. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
4
 
! Отговори
? преди 13 години
А колко ще струва подръжката и режийните разходи на тази сграда?Държавата няма пари и едва ли МО и МП ще могат да отделят такива суми.По-добрият вариант беше да се прехвърли на общината и да се превръщане в многофункционална сграда в центъра на София..
12
1
 
4
 
! Отговори
интересите преди 13 години
Поредното тука има - тука нема. Тоя месец продаваме, ама нашите не го искали да купуват? Тогава не продаваме. Ще чакаме да съберат парички.... Тиквата е уникален наглец?
11
1
 
3
 
! Отговори
ПРЕДЛАГА преди 13 години
Дайте го на НАТО
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Т'ва е крайно "логично". Няколко неща тук:1. Намаляват броя на армията догодина.2. Все няма пари за нищо1 + 2 ?= Наш'те запазват "НДК"-то и навират армията вътреОтг. WTF ????
9
3
 
7
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Ми след като четеш,трябва след това и да помислиш.Ако са в една сграда е по-удобно да се спретне диктатура.Справка-Латинска Америка.
8
4
 
14
 
! Отговори
СИБАНКЯ преди 13 години
Поредната тъпотия на нискочелите герберчета! Армията драстично е съкратена и предстоят още съкращения/които подкрепям/, а администрацията се раздува като балон и се шири в палати!Че то военните чиновници-тунеядци и дармоеди са повече от войниците!Освен тия 10 милиона/еее-дребна сума/кой ще плаща подръжката!?
7
3
 
10
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
"...да осигури до 10 млн. лв. за преустройството и завършването на две части от комплекса. Това са киноконферентната зала..."Ето сега вече в министерство на правосъдието ще има къде да пускат на журналистите образователните филмчета от акцийките на Цецко шесте апартамента...
6
5
 
10
 
! Отговори
Луди ли са? преди 13 години
И колко ни струва тази 6~7 етажна стъклария, че да се отпускат 10млн още? Тия от ГЕРБ-а да не забравиха, че имат проблеми със здраваната система, образованието, децките градини, спортните съоражения... На кого му е нужно такова разхищение? ГЕРБ не могат да управляват парите ни РАЦИОнално! Безумници ще ни докарат до есента на 97-***!
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В ограничените ти представи това ли е военна диктатура: военното и правосъдното министерства да имат обща сграда? :))Четете повече бе, хора!
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И как Гоце да обича Аню като прави обратното на любимия му Цонея.
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не разбирам какво искате - да се продаде сградата ли? По-добре да си остане държавна, отколкото да последва съдбата на паркинга на ндк и другите приватизирани имоти
2
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И какво стана, плюха по сградата, отричаха се от нея, а сега лека полека ще си стане хотелче с луксозни кабинети. Браво ГЕРБ, само така!!! Властта нещо ви замая.
1
4
 
6
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Е като ще имат нов общ дом,каква е следващата стъпка?Да викаме ли попа и като дойде за какво де пее-за умрял(демокрацията) или сватба(военна диктатура).