Скандал с пистата за "Формула 1" у нас

Фирмата от Абу Даби: Не сме държавни, нито шейхове
3 сеп 2010 09:44,
368
Скандал с пистата за "Формула 1" у нас
Срещата на Борисов, Румен Петков и Мохамед Абдул Жалил ал Блюки Снимка: БГНЕС

Амбицията да се изгради на всяка цена писта за "Формула 1" на терена на бившето военно летище в с. Доброславци забърка кабинета в грандиозен скандал. Набедената за инвеститор в проекта фирма Emirates Associated Business Group (ЕАBG) обяви, че няма никакво намерение да влага пари в подобно начинание и е толкова разочарована от изопачаването на информацията от страна на българските власти, че няма да инвестира изобщо в България, пише в. „Сега“.

В безпрецедентно остро писмо, изпратено в отговор на запитване на изданието, изпълнителният директор на ЕАBG Раид Абу Худра заявява, че фирмата никога не се е сблъсквала с подобен непрофесионализъм.

"EABG бе поканена чрез посредник от офиса на министър-председателя да обсъдим възможността за участие в проекта за "Формула 1". Ние споделихме пред посредника, че EABG няма да бъде заинтересована, но той спомена, че така ще се открие шанс и за други инвестиции, а проектът за "Формула 1" е добра възможност, защото по него е свършена много работа. Ние бяхме в региона и решихме да се отбием за един ден и да проверим за какво става въпрос", обяснява в писмото изпълнителният директор Раид Абу Худра.

Свършеното по проекта, който според родните институции е в напреднала фаза, не е впечатлило инвеститорите, става ясно от писмото.

Чашата преляла след представянето на фирмата в официалните прессъобщения на Министерския съвет и на Министерството на икономиката като държавна вместо частна, а собственикът Мохамед Абдул Жалил ал Блюки – като шейх вместо като бизнесмен от уважавана фамилия.

"Ние не сме шейхове, не сме държавна компания и на няколко пъти подчертахме това. Шокирани сме от начина, по който бе представена темата, и веднага след връщането ни настояхме за официално опровержение. Бе ни обещано, че от офиса на министър-председателя ще бъде пратено съобщение, което да отрече тези новини, защото са фалшиви.

Никога не сме се сблъсквали с толкова непрофесионализъм в правенето на бизнес. Отношението към нас ни разочарова и унищожи шансовете за какъвто и да е бизнес в България. Ще се постараем да посъветваме партньорите и колегите си същото", заключава Худра в писмото.

Още по темата

Премиерът Бойко Борисов не бе изненадан от новината за недоволството на арабите, но препрати към Румен Петков и шефа на федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов. "Приех представителите на фирмата по изричното настояване на депутата Румен Петков и председателя на федерацията, които твърдяха, че са намерили инвеститор за проект. Който и депутат да бе поискал подобна среща, бих се съгласил. Питайте тях защо собственикът бе представен като шейх, а фирмата – като държавна", коментира Борисов.

Той допълни, че няма намерение да се извинява, защото няма вина за некоректното представяне на бизнесмените.

Въпреки недоволството на фирмата шефът на федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов продължава да твърди, че "шейхът" на Абу Даби е поел сериозен ангажимент, пише още вестникът. "Единият е баровецът. Емир ли е, не е ли, не го знам. Всичките му синове са шейхове. Ал Блюки е син на президента на Абу Даби!", отсече Николов. "На премиера не съм му ги обяснявал тия работи, защото и аз много не ги знаех", призна той.

Румен Петков не е открит за коментар.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Още по темата: пистаскандалФормула 1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
0
 
2
 
! Отговори
F1 преди 13 години
Ami prostotia si e da se doverish na piania Rumen..........sorry Boko, taka si e
298
1
 
1
 
! Отговори
Ivan преди 13 години
За простотията няма почивен ден! А кабинетът на Борисов роботи в режим non-stop! И на принципа: всеки ден-представление. *** с приятелите си от миналия кабинет бяха нагли крадци, но в едно беше прав Станишев, когато преди 2 години нарече Бойко&Цецо ООД ЦИРКАДЖИИ! А той най-добре си познава кадрите.
297
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мажеш да прочетеш "Преговаряме с Мохамед Абдул Жалил ал Блюки за писта на F1 край София " след като се разсъниш.И още:Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и шейхът на Абу Даби Мохамед Абдул Жалил ал Блюки подписаха в София споразумение за икономическо сътрудничество.Първият проект по двустранното сътрудничество, чийто детайли ще бъдат разгледани в най-близко време, е възможността за изграждане на писта за "Формула 1" край София, съобщиха от МИЕТ.
296
2
 
2
 
! Отговори
Формула 1 преди 13 години
Другарят Борисов: -Тази година ще направя първата копка на пистата за Формула 1, а догодина ще направя първата копка за пистата на Формула 2.
295
0
 
2
 
! Отговори
berbatOFF преди 13 години
ПИТАМ АЗ.....КОЛКО Е ,,национална, НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ...и къде мога да гледам ма4а.. на ,колегите,,..............?
294
1
 
1
 
! Отговори
До 288 преди 13 години
Глюпав, по-глюпав, най-глюпав, е па нема по-глупав от тебе бе. И най-лошото е, че си върваш на тъпизмите си. Смях в залата.
293
8
 
6
 
! Отговори
Гоцмънт преди 13 години
Аз от арабин нищо хубаво не съм видял.Веднъж ядох дюнер...Няма да ви казвам какво ми се случи,неудобно ми е.
292
2
 
5
 
! Отговори
Castor преди 13 години
Не знам...нещо не се връзва! Това си е игричка. Не е това истината. Проблема е някакъв друг. Сигурен съм.
291
0
 
1
 
! Отговори
Бирено време преди 13 години
Ха сега .Аз за това съм гласувал - други да мислят проблемите
290
3
 
8
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
Очаквайте в понеделник акция Питстоп - Цецко ще се опита да замаже лайн..та на своя шеф - ще бъдат закопчани-за което ще разберем всички - и след това пуснати поради липса на доказателства - това никой няма да го разбере - разни бандитчета от малън мащаб и такааааа...
289
1
 
9
 
! Отговори
Vlad преди 13 години
Скъпа Polia,то се знае че всички,които са във властта са ментета,ама защо им се връзваш. А искам и да те помоля да обърнеш внимание на смисъла на текстовете,които публикуваш,все пак доста хора ги четат.Искам на кажа,че да напишеш "AVTOKRADEC NA KOLI" е все едно да кажеш "ЖЕЛЯЗНО ЖЕЛЯЗО" :) . Това го казвам като съвет,а не като упрек.
288
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
вижте материала в "Сега". Много бруални неща има в него!Румен Петков style
287
5
 
4
 
! Отговори
POLIA преди 13 години
OT KADE NA KADE EDIN DOLEN OBIKNOVEN AVTOKRADEC NA KOLI KATO BOGDAN NIKOLOV SE VRE ZA POSREDNIK MEJDU PREMIERA I KOITO I DA BILO. TO E IASNO CHE RUMEN SHADRAVANA SHTE UCHASTVA. NALI TOI KRIESHE KOLITE, KOITO BOGDANCHO KRADESHE. AMAN OT CHERVENI SVINE. V PLEVEN HORATA NE MOGAT VYZDUH DA SI POEMAT OT RUMEN PETKOV I NEGOVITE ZLOBNI *** KATO BOGDAN NIKOLOV I PODOBNI
286
2
 
8
 
! Отговори
an преди 13 години
HORATA IM IDVAT NA KRAKA DA SI VLOJAT MILIONITE V MUTRESTANIQ. A TIQ OT KAMENNATA ERA NE RAZBRALI, ZA KAKVO STAVA VAPROS. GOSPODI GOSPODIIIII ZA6TO NE SLEZE6 DA SI SABERE6 VERESIITE?
285
3
 
22
 
! Отговори
До 287 преди 13 години
Абе тикво герберска, не че защитавам крадливите ***, ама я попрочети и ти малко и ако не толкова *** колкото работодателят ти Бойко Първокопков Режилентов, виж кой е сътворил гафа?!? Шадраванчо или работодателят ти ***?!? Щото първия квото и да си плямпа, той е НИКОЙ сега, а тиквата го играе премиер, демек - официалната власт!!! Кой сътворява гафа, а? Официалната власт с официалните си прес-съобщения или някой си пикльо, плямпащ си квото си иска??? АМАН ОТ ЦИРКАДЖИИ!!!
284
14
 
5
 
! Отговори
До 283 преди 13 години
Червените писачи пак се активираха. Чели, недочели пак почват с плюнките. Абе хора не пишете преди да сте се разсънили, защото ставате за смях. Много ясно е написано, че ББ е бил подведен от Шадраванчо, който явно пак е бил доста фиркан и къде разбрал, къде не е разбрал кой какъв е и откъдее е сътворил тоя наистина голям гаф. Вината на ББ е, че се доверил на тоя пияница.
283
3
 
15
 
! Отговори
Чичо от село преди 13 години
Ега ти физкултурния отговор:"Нямам информация, дали ДАНС разследва транспортния министър..." ДАНС част от "Булгарплод" ли е, или част от "Сълза и смях"? Всеки нормален вътрешен министър би отговорил "Да, разследва се" или "Не, не се разследва".
282
1
 
23
 
! Отговори
ЧЕ от БГ. преди 13 години
Скандал с пистата за "Формула 1" у нас.................................................................Че това новина ли е?Ако с нещо няма скандал у нас това би било новина!!
281
6
 
3
 
! Отговори
za 275 преди 13 години
Shtoto arabite sa golemi profesionalisti, nali ? :))) Za vas ,mishkite foruma e kato dupkata vi - tuk ste veliki, davate ocenci, sydite..................
280
4
 
16
 
! Отговори
Дзерджински преди 13 години
Бойко, когато си *** не вдигай много шум! А ти на всичко отгоре и смърдиш, че не се трае!