Преговаряме с Мохамед Абдул Жалил ал Блюки за писта на F1 край София

Шейхът на Абу Даби и Трайков подписаха споразумение
30 авг 2010 20:49,
135
Преговаряме с Мохамед Абдул Жалил ал Блюки за писта на F1 край София
Трайчо Трайков и Мохамед Абдул Жалил ал Блюки. Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и шейхът на Абу Даби Мохамед Абдул Жалил ал Блюки подписаха в София споразумение за икономическо сътрудничество.

Първият проект по двустранното сътрудничество, чийто детайли ще бъдат разгледани в най-близко време, е възможността за изграждане на писта за "Формула 1" край София, съобщиха от МИЕТ.

Плановете включват и строежа на прилежащите към пистата инфраструктура и съпътстващи дейности.

За целта ще бъде създадена съвместна компания, в която страната ни ще участва с апорт на земя.

Подписаният документ предвижда съвместно целогодишно управление на бъдещото съоръжение и организиране на събития в съответствие с календара на световния шампионат.

По-рано днес шейх Мохамед Абдул Жалил ал Блюки се срещна и с министър-председателя Бойко Борисов.

Двамата са обсъдили перспективите за участие на арабската страна в други инфраструктурни проекти у нас, като пристанища и магистрали.

Икономическото министерство и Българската агенция за инвестиции  ще предоставят информация за партньорство в различни сфери на икономиката.

Абу Даби е най-голямото и най-богатото от Обединените арабски емирства (ОАЕ) и е столица на страната.

Стокообменът между България и ОАЕ през 2009 г. е на стойност 80.4 млн. долара, като салдото е положително за нашата страна, съобщават още от МИЕТ.

Стоковата структура на търговските ни контакти обаче е слабо диверсифицирана. По предварителни данни на БНБ през 2009 г. емирствата са инвестирали у нас 1.4 млн. евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Просто вижте как изглежда сайтът на Emirates Associate Business Group и ще ви стане ясно с кого точно се е срещнало наш'то момче... С някой местен ***, предполагам.Шейхът на Абу Даби... Yeah, right...
117
0
 
1
 
! Отговори
Feanor преди 13 години
"Шейхът на Абу Даби Мохамед Абдул Жалил ал Блюки"??????????Кооооооой, кооой, че не разбрах добре???Ако под "шейхът" имат предвид "държавен глава", "управник", "шеф", "собственик" и т.н., то този човек е само един и се казва Халифа бин Зайед бин Султан ал-Нахаян. Той е и президентът на Обединените Арабски Емирства. И, уверявам ви, няма нито време, нито желание да се среща с икономическия министър на България...
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Izvedij zabravixte mai sto ne kazvate za arabina nesto naprimer vin ot bilgaria xexe siberete po 50 lv bedniatsi dupki
115
0
 
2
 
! Отговори
Пак преди 13 години
Пак ще нипуснат по "бързата "писта,както през април миналата година Катарците!!!
114
0
 
3
 
! Отговори
пи преди 13 години
Аз вече си купих и билет.Да има ...
113
0
 
1
 
! Отговори
бивш кореняк Софиане преди 13 години
Право на Румен Петков - Бившия Вътрешен Министър!Успя да си докара и "инвеститор" и да получи държавна подкрепа от Царя на Хелуин - Тиквата от Банке!Осъзнавате ли че ви правят на ***?!Пистата е проект на Румен Петков, за които ще се харчат милиярд лева от данъкоплатците а Бойко ще открадне още някой друг милион ... може и около 100 милиона?Пистата с хотелите и всичко друго е около 1,8 милиарда лева
112
0
 
1
 
! Отговори
чопър преди 13 години
"Гладна кокошка,просо сънува"
111
0
 
1
 
! Отговори
did преди 13 години
koi smuchi pari ot sofia be tupo parche? kade e zentralata na lukoil be ***? v sofia , kude e zavoda v burgas!!!kude otivat kintite v sofia. che zlatev i gradinki vi postroi, a za burgas chep. kude sa opravlenijata na pristanichtata burgas,varna: v sofia. nabuhali ste zjalata administrazia v sofia vsichko otiva tam smuchite ot zjalata darjava i pak revete.gadni mrusni tunejadzi ,zatova vsichki vi mrazjat!!!
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Последният да затвори вратата!
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Арабите инвестирали 1,4млн евро, а Трайчо *** АПОРТИРА земя.Къде сте скапани гербери, дето викахте че Тиквата спрял ЗАМЕНКИТЕ ??????????
108
2
 
0
 
! Отговори
поЗДРАВ от село преди 13 години
а ти БЕ ***, от кое село си БЕ ....?то такива *** като тебе станаха най-големите софиянци
107
1
 
2
 
! Отговори
мнение преди 13 години
София не е избрана случайно ... близко летище , голям брой 4 и 5 звездни хотели, 2 мнл население , удобство за посещение на фенове от Сърбия , Македония, Гърция и Румъния, където няма такава писта . Стойността на тези 3200 декара бурени е 180 мнл евро , само защото е на 4 км от София и 6 км от най голямото летище в България.
106
3
 
5
 
! Отговори
много акъл мноо нещо преди 13 години
Ex големи разбирачи , голямо нещо. Не се ли сещате , че инвеститора решава и избира мястото където да инвестира парите си. Било по добре тук , било по добре там. Не забравяайте , че България не участва с пари , а с земя. Бившето летище в Доброславци се разпада и буренясва 3200 декара на едно място , без да се изкупени или върнати на Пена и Кина и да не трябва да се изкупуват отново от държавата. Който плаща , той поръчва музиката .. като не му изнася на андрешко няма писта и готово.
105
3
 
1
 
! Отговори
Иван преди 13 години
На мен подходящ ми се вижда района до Варна, в посока към Добрич - Русе, не към Златни пясъци.
104
4
 
3
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Много ясно, че пистата не трябва да е около София. С такъв голям проект може да се подпомогне развитието и да се задържат хората в някой от северните райони на България. Не бива всички инвестиции да са в София, после защо хората от другите градове идват тук... е как няма, като тук се наливат парите!
103
0
 
3
 
! Отговори
nqkoi si преди 13 години
...за да се привлекат да дойдат до БГ да си харчат парите, то трябва да им се предложи лукс. Но в този ред на мисли, наличието на пристанище е само в голям плюс, така че лично аз мисля, че такава писта би трябвало да е между Варна и Златни пясъци и състезанието в календара им да е през лятото, защото така ще подсили туризма, а и с изброените преди товапредимства мисля, че е най-удачния вариант. И все пак София е следващия добър избор за място.
102
0
 
3
 
! Отговори
nqkoi si преди 13 години
Никога не съм харесвал столицата ни като град, просто защото съм имал възможност да поживея малко там и да разбера, че мизерията не ме кефи. Въпреки това смятам, че такава писта ако има, то тя трябва да е или в София или във Варна или в Бургас. Просто за такава пист трябва град с развита инфраструктура. Трябва летище наблизо, а също така и достатъчно хотели и то класни (нямам предвид изкривения ни звезден стандарт). Този спорт се посещава от много богаташи и определено за да се привлекат...
101
0
 
3
 
! Отговори
Е ТВА Е преди 13 години
какво пише "чийто детайли ще бъдат разгледани в най-близко време, е възможността за изграждане на писта за "Формула 1" край София" тепърва ще се разглеждат детайли в, в кое близко време не се знае и не за строеж а за възможност само , дали може.Каква формула какви 5 лева , още ли вярвате на това , което ви се говори от политиците.
100
9
 
11
 
! Отговори
селемраз преди 13 години
Какво виете бе селяци?Естествено, че ще е в София. А тия дето рИвети, причината е само едно. не сте успяли като бротвчедите си да се уредите в София и сега завиждате. Цяла българия смуче пари от София и само ревете. Ако си бяхте стояли по селата, а не да наводнявата столичата с пъпчивите си мутри, Тогава и Пловдив и Варна и Бургас щяха да са големи градове с население и можеше пистата да е и там. Ама като надойдохте тука и напълнихте София с мякащи индивиди, какво искате.
99
1
 
4
 
! Отговори
xax преди 13 години
Абе и аз не искам да е край София, но няма как да не е там. Просто това е формула 1, а не няква друга глупост. Трябват много пари за нея. Аз даже не знам защо се обмисля България като Истанбул на само на 500 км от София.