Външният министър: Дано скандалът с пистата за Ф1 не ни попречи

Николай Младенов се надява ситуацията скоро да бъде изяснена
4 сеп 2010 12:04,
33
Външният министър: Дано скандалът с пистата за Ф1 не ни попречи
Николай Младенов. Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи Николай Младенов изрази надежда, че скандалът около изграждането на пистата за Формула 1 у нас няма да повлияе негативно на отношенията ни с арабските страни.

"България в момента развива активна политика в Близкия Изток и се надявам тази ситуация около пистата за Формула 1 да не се отрази на взаимоотношенията ни с останалите арабски държави", каза Младенов, цитиран от агенция Фокус.

Още по темата

Той изтъкна, че най-големият ръст в износа на България за последните 6 месеца е към арабския свят и подчерта, че се надява ситуацията скоро да бъде изяснена.

Днес се очаква в страната да пристигне представител на консорциума EABG, за да изясни позицията на компанията относно изграждането на писта за Формула 1 в Доброславци.

Министър Николай Младенов коментира още, че предстоят промени в дипломатическите служби заради ограниченията в бюджета. Той обаче отказа да коментира кои наши мисии зад граница ще бъдат закрити и в кои посолства ще има кадрови промени.

"Към момента ще се започне с оптимизиране на състава на задграничните ни мисии и ще останат квалифицирани кадри, които да вършат работа на българските граждани", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: Николай Младенов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
16
 
! Отговори
студио х преди 13 години
А бе ние имаме ли пилоти за формула-1,или първо да направиме пистата пък после ще му мислим за пилоти и за печалба за обществеността сиреч софийската община,нещо ми намирисва на далавера на някой комунистически елементи р.петков и сие....
10
2
 
23
 
! Отговори
СИБАНКЯ преди 13 години
Идеята не е толкова глупав,колкото се струва на някои ***! Прилапват се 3200 дка безценна ДЪРЖАВНА земя,държавата прави цялата ИНФРАСТРУКТУРА! Е-,че после пистата е нерентабилна-това кучета го яли! Ще се смени предназначението и ще се построят офис сгради-важното е сега да се направи далаверата! Абе-няма ли достатъчно дървета около Доброславци-да ги избесят тия бесни кучета!?
9
0
 
6
 
! Отговори
Ганьо Голия преди 13 години
Като не построят писта ще си вържа траурна ленто на "онова". Ще пострадат само *** - няма да има къде да се разхождат крантите им.
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе тука е имало някаква голяма далавера и са ги подушили арабите,само каква комбина РУМЕН ПЕТКОВ-БОРИСОВ,и се правят че не се познават,ха,ха то работата е много по сложна от това дето се изнесе в пресата но то всияко ще излезе наяве. Нищо няма да излезе на яве пич. Нали в едно гърне *** всичките. А медиити ги е страх от ББ и му лижат гъзецо, също като Цецо.
7
13
 
13
 
! Отговори
Дядо Петър преди 13 години
Жал ми е, че това свястно момче трябва да оправя гафовете на червените мафиоти.
6
2
 
9
 
! Отговори
qq преди 13 години
tova da pravish sdelka s Rumen Petkov i Bogdan Nikolov e vse edno da skochish ot samolet bez parashut...
5
1
 
14
 
! Отговори
he преди 13 години
На гол тумбак чифте пищови,са казали хората!На цъфналата и вързала България-писта за Ф1.Но,освен пистата,трябва да те включат и в календара за провеждане на състезания.И,имайки предвид състоянието на околността на Доброславци и пътищата дотам,ще падне голям смях сред евентуалните чужденци,дошли на такова състезание!Пък сред българите - голям рев!
4
5
 
9
 
! Отговори
Калин преди 13 години
айде отиде коня у ряката .. тръгнали положение да замазват .. сега и партизанското отроче Десният младенов влезе в играта.. наредил се е достойно сред отявлените болшевики опорочили и развонили работата - от алчност и некомпентентност - не е от друго.. всички наредени и чакат да приберат по нещо .. глави, тикви .. алкохолици фандъкови .. дикови - това е матриаала :)
3
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Идеята е пълна фантазия от ЦОЦИалистически тип. Идеята е да се прилапат едни пари и едни 3200 декара до София. И с държавни пари да се направят комуникациите към тия декари.Боко също е в далаверата. Иначе защо на "преговорите" я няма Фандъковата, ама Петър Диков е там? До бившия си кмет? Елементарно, Уотсън! :)Това е. Останалото е парлама за наивници.
2
1
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
абе тука е имало някаква голяма далавера и са ги подушили арабите,само каква комбина РУМЕН ПЕТКОВ-БОРИСОВ,и се правят че не се познават,ха,ха то работата е много по сложна от това дето се изнесе в пресата но то всияко ще излезе наяве
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сигурно Съдебната система е виновна И този път. Ако не-значи е СерГей Станишев.