Костов бесен заради червената носталгия по Девети

Българският комунизъм потъпка човешките права, отбеляза той
527
Костов бесен заради червената носталгия по Девети
Снимка: БГНЕС

"На 9 септември 1944 година бе прекъснат европейският път на страната. България бе вкарана в социалистическия лагер, унищожена бе многопартийната система, у нас започна утопичен експеримент, който забави с десетилетия нашето развитие".

Това обяви съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов по повод декларацията на "Коалиция за България" за девети септември.

В нея социалистите изразиха носталгия по жизнения стандарт на българите по времето на комунизма, за по-доброто здравеопазване, висока раждаемост и "културни авторитети, които са без паралел до днес".

"Българският комунизъм потъпка човешките права, диктатурата отне свободата на българските граждани, унижи човешкото достойнство, организира мащабни репресии на цели етнически и религиозни общности, но не постигна справедливост и благоденствие", отбеляза лидерът на ДСБ и продължи:

"Надявам се, че на всеки 9 септември оттук нататък, когато от името на социалистите се поиска думата, за да се извърши реабилитация на някой от символите на комунизма или да се фалшифицира комунистическото минало, тук ще се намери народен представител, който да стане и да прочете декларацията на 39-ото народно събрание, приета на 9 септември 2004 г".

Още по темата

Синият лидер упрекна колегите си от ГЕРБ, че не са реагирали на опита на левицата да реабилитира символите на комунизма.

Костов прочете на депутатите част от декларацията на 39-ото народно събрание, с която парламентът осъди "комунистическия режим, установен в България на 9 септември 1944 г."  и "отдава почит на неговите жертви". 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


527
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
487
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как може този мръсен крадец,неуспял партиец,окрал и изнесъл активите на страната да има наглостта да си отваря устата,камо ли да проповядва,да проявява възмущение за това, че хората си спомнят с носталгия за относителното спокойствиу,в което живееха хората.Това,че е нямало лукс стоки по магазините не значи,че нямаше БДС стандарти за храната ,водата,че всеки,който искаше работеше и живееше с достойнство.Сега кой купува от лъскавите магазини с космически цени?Хиляди пъти *** и гнусен крадец!
486
2
 
3
 
! Отговори
вива преди 13 години
Този гадняр ,този *** ,този дупедавец това *** ***-защо още не е в затвора-ограби труда на милиони българи-шибаняшки народ-те го избират за депутатин-заслужаваме си го!!!
485
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каза Командира преподавател по ПОЛИТИКОНОМИя...Мръсен, гаден, мазен, крадлив...
484
5
 
1
 
! Отговори
константинов преди 13 години
Всичко хубаво и прогресивно,което се случва,и ще се случва за в бъдеще у нас ще бъде свързано,чрез европ.законодателство и фондове,с личността и делото на Симеон Сакскобургготски.Останалото са долни костовско-милиционерски мероприятия
483
2
 
1
 
! Отговори
Тонев преди 13 години
Нека всеки се огледа и да се поинтересува какви хора са най-яростните поддръжници на костов.Koйто не знае още ще открие,че основната група(агитката) са агенти на държавна сигурност.Поведението им е еднакво-чуят ли името на иван костов се изпускат от радост,спомене ли се това на Симеон Сакскобургготски пяна избива на устата им.Лукановият *** се беше нагласил да краде и приватизира още един мандат в лумпенизирана България,но Царя пристигна,измете ги и присъедини страната към Европ.съюз.
482
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
М**гал!Мръсен, гаден, мазен, крадлив ***!
481
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе, върнете ми онова време, апа вие си страдайте демократично.Каквото и да е било - факт е че никога преди турци не са се гаврили така с народа ни, и никога същия този народ не е бил по ограбван, по-гладен и по-унизжаван.... отколкото сега.Ако Бай Тошо бе жив, щеше да ви покаже как се печелят избори!
480
3
 
12
 
! Отговори
.!. преди 13 години
За сведение на Костов по време на БКП България беше в по-добро състояние отколкото след като се появи СДС
479
6
 
1
 
! Отговори
МИТКО - ДО 5О9 преди 13 години
ТОЧНО ТАКА! - ДА БЪДЕМ ОБЕКТИВНИ! И ТОВА ЗА ФАКТИТЕ Е ВЯРНО!... С МАЛКОТО ДОПЪЛНЕНИЕ - ЧЕ ТЕ СА РАЗУЛТАТ НА ПРИЧИННО-СЛЕДСТВЕНАТА ВРЪЗКА - ОСНОВЕН ЗАКОН ВЪВ ВСЕЛЕНАТА,УМНИКО! И СПОРЕД НЕГО СЕГАШНИТЕ 20 ГОДИНИ СА ПРЯКОТО СЛЕДСТВИЕ НА ОНЕЗИ 45 ПРЕДИ ТОВА! ОТКЪДЕТО И ДА ГИ ПОГЛЕДНЕШ....
478
2
 
2
 
! Отговори
Castor преди 13 години
В България истински преход все още няма. Всичко се командва от бившата ДС и бившето изроено БКП (БСП, СДС, ДСБ......). Кажете ми един с процъфтяващ бизнес да не е от тези среди. А останалите да ***...Дано скоро да дойде края на това! Дано ББ не излезе и той техен кадър, че аман от такива. Мразя ги! *** и ***, алчни к......а!
477
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каквото и да си говорим за "това" и "онова" време, трябва поне да се опитваме да бъдем обективни."Гладът е по силен и от тока"...знаете това клише, нали!Преди 20 години в България гладни хора нямаше.Сега, как стоят нещата?-Една шепа преяли политици и далавераджии, и 90% умиращ от глад, мизерия и унижение народ.За двадесет години СВОБОДИЯ се превърнахме в:Най бедната, най-нещастна и най малко живееща нация в Европа.Благодарим Ви деморати!А когато фактите говорят...........
476
2
 
2
 
! Отговори
до 503 преди 13 години
Що не казва как унищожи СДС, като прогони от нея репресираните след девети септември 1944година?Тоя Костов е по-гаден и от Станишев. Прикрит комунист!"Пета колона", заради която днес няма алтернатива нито на станишевци, нито на бойковци.
475
0
 
0
 
! Отговори
Читател преди 13 години
Е, че ей къде е Турция ,границата е отворена ! Какво чакаш?!
474
2
 
3
 
! Отговори
щирлиц преди 13 години
до анонимния ***:Никой и нищо не може да откъсне България от Русия,най- малко крадци като Костов.Всички исторически недоразумения бързо стават на прах и за тях скоро никой не ще си спомня.Ха като ти харесва да се пишеш *** -марш във Франция да те изпроводят по "европейски".
473
3
 
6
 
! Отговори
Ицо преди 13 години
КУЧИЯТ МУ СИН БИЛ БЕСЕН заради червената носталгия по Девети.45 години комунизма не можа да унижи и смачка тоя *** и *** народ а ти за 4 успя и сега се опитваш да хвърляш прах в очите им.Разбрахме колко струваш и кой си и голко ти е до народа *** мърсно ***....
472
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕКА ДА СПОМЕНЕ КАК ПРИВАТИЗИРА ДЪРЖАТА КАТО УНИЩОЖИ ВСИЧКИ РАБОТЕЩИ ПРЕДПРИЯТИЯ И ЗАВОДИ ЧЕ БИЛИ НЕКОНКУРЕНТНО СПОСОБНИ И ОСТАВИ ХИЛЯДИ ПО УЛИЦИТЕ БЕЗ РАБОТА А ЕЛЕНЧЕТО НЕ ПРИТЕЖАВА ЛИ" ПРИСТА ОЙЛ" И ХОТЕЛЧЕТАТА ТЯХ СЪЩО НЕ ГИ СПОМЕНАВА ОТ ОТКРАДНАТОТО КАЖЕТЕ ВИЕ КАКВО ЗАСЛУЖАВА ЗАЕДНО С АВЕРИТЕ СИ ОТ ДРУГИ ПАРТИЙКИ ОТГОВОРА Е 1 ...............?
471
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
като четя коментарите стигам до извода че под турско май щяхме да сме по-добре
470
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да бе, а в тези стотици хиляди апартаменти кои ли живеят? Може би инзвънземни...
469
8
 
3
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: ИвкаИвке, само като се сетя какво беше преди 1989 година и ме втриса направо!Ти знаеш ли какво значи да живееш на няколко крачки от сръбската граница - родното село на Великия Професор Другар Андрей Пантев, и да не можеш да си подадеш носа отвъд телените мрежи, а ако не дай си Боже имаш глупостта да бягаш - рискуваш да те направят труп с няколко куршума от автомат Калашников в главата? Сигурно не знаеш какво е - ето ти фактология!!!
468
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе той трябваше да се разбеснее преди 10 години и да затрие тези комунярски ***..сега щеше да се живее по добре..