Костов бесен заради червената носталгия по Девети

Българският комунизъм потъпка човешките права, отбеляза той
527
Костов бесен заради червената носталгия по Девети
Снимка: БГНЕС

"На 9 септември 1944 година бе прекъснат европейският път на страната. България бе вкарана в социалистическия лагер, унищожена бе многопартийната система, у нас започна утопичен експеримент, който забави с десетилетия нашето развитие".

Това обяви съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов по повод декларацията на "Коалиция за България" за девети септември.

В нея социалистите изразиха носталгия по жизнения стандарт на българите по времето на комунизма, за по-доброто здравеопазване, висока раждаемост и "културни авторитети, които са без паралел до днес".

"Българският комунизъм потъпка човешките права, диктатурата отне свободата на българските граждани, унижи човешкото достойнство, организира мащабни репресии на цели етнически и религиозни общности, но не постигна справедливост и благоденствие", отбеляза лидерът на ДСБ и продължи:

"Надявам се, че на всеки 9 септември оттук нататък, когато от името на социалистите се поиска думата, за да се извърши реабилитация на някой от символите на комунизма или да се фалшифицира комунистическото минало, тук ще се намери народен представител, който да стане и да прочете декларацията на 39-ото народно събрание, приета на 9 септември 2004 г".

Още по темата

Синият лидер упрекна колегите си от ГЕРБ, че не са реагирали на опита на левицата да реабилитира символите на комунизма.

Костов прочете на депутатите част от декларацията на 39-ото народно събрание, с която парламентът осъди "комунистическия режим, установен в България на 9 септември 1944 г."  и "отдава почит на неговите жертви". 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


527
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
467
4
 
1
 
! Отговори
yann преди 13 години
До 408: Анонимка, много си отворен. Че и заплашваш, а?Ами ела в Плевен или кажи къде аз да те намеря. Няма проблем. Ето ти адрес: yann***mail.bg.А "Жалък, *** престъпник" можеш да кажеш на майка си и баща си, защото е престъпление да отгледат неграмотно, безсилно с психични отклонения същество. Съжалявам те. Не ставаш за индивид - там се иска ИНДИВИДУАЛИЗЪМ, за който ти не си и чувал, нали?
466
7
 
7
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
А и анкетката си е верничка, много повече са тези, които мислят, че преди 89г. т.е. по социализма са живеели по-добре, а не сега! Глас народ-глас Божии са казали старите хора.
465
4
 
6
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Следя с неочакван интерес вече втори ден тази темичка. Пишете много често, че 9-ти билначалото на затриване и т.н. НО до този момент не съм, прочела един аргумент на тези думички-прилича ми на промиване на мозъци това нещо. Като повторите 100 пъти една лъжа силно се надате тя да стане истина, но тя ,истината, трябва да се подкрепи с фактологийка...:))))
464
0
 
2
 
! Отговори
лотос преди 13 години
Няма успял политик - всички рано или късно отиват в задния двор.Успял бизнесмен - да,но политик - никога.Всяко правителство обслужва своята кауза,вкл. и личната на управляващите.Само ние сме смешни като ги правим идоли.Уж.
463
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В първите години на комунистическото управление стотици недоволни от Любимецко и Свиленградско бягат през границата. Тогава идва секретното указание на Добри Терпешев, което гласи да бъдат избити не по-малко от 200 човека. За назидание... За този период разказва Анархиста и аз разреших неговите спомени да бъдат публикувани. Не се хареса, че сред имената на доносниците беше и това на обичания от народа актьор Стойчо Мазгалов. В архива има протокол, в който трима сътрудници на ДС: Стойчо Мазгалов, Добю Калайджиев и Кръстьо Добрев Попето, са виновни за смъртта на цяла група младежи, които са застреляни като кучета на пусия край границата. Тези, които са били само ранени, са били доубивани от упор лично от тогавашния околийски началник на поделението на МВР-Свиленград капитан Христо Джамалов, който по-късно стана генерал и *** на властта. А през 1989 г. се самоуби. И най-странното е това, че когато спомените на Анархиста бяха публикувани, народният артист Стойчо Мазгалов беше жив, но не реагира по никакъв начин. Замълча си...
462
4
 
5
 
! Отговори
СССРейчо преди 13 години
Групировката ГЕРБ е втори ешелон на червената мафия, а Бойко Борисов е комунист-агент !!!!! ББ е мутра и мафиот !!!!!!!!
461
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***, *** ...Иван Костов:Баща - циганинМайка - ашладисана българкаА той с костенурка и жена БКП партиен секретар!
460
0
 
1
 
! Отговори
dogovor преди 13 години
na sylfetka...
459
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На днешната дата преди дяволските 66 години, България е била окупирана от съветската армия. Съветските войски, които са нахлули на територията на страната ни са били над 500 хиляди. Половин милион съветски войници са безчинствали тук, грабили са частни домове и са изнасилвали българските жени. А тогавашното правителство на отечествения фронт не само, че е постлало червен килим за тези нашественици, но е платило прескъпо за тази чест. Общото парично измерение на платените суми на Съвестския съюз, на издръжката на половин милионната съветска армия, на износа на стоки и суровини под себестойност в посока СССР се е равнявала на 12 милиарда лева сегашна себестойност. Това е била стойността на целият държавен бюджет на страната ни за една година. Но освен икономическа, катастрофата е била и духовна. И това е най-жестоката духовна катарстрофа в историята на България, последствията от която носим и днес.
458
3
 
5
 
! Отговори
Любопитно преди 13 години
Сидеров търси в ДАНС материали за Костов и АтанасовПетък, 10 Септември 2010A+A- Писмо до шефа на Държавната агенция за национална сигурност Цветлин Йовчев е изпратил шефът на комисията за контрол на агенцията в парламента Волен Сидеров.В него той настоява да разбере какви материали се съдържа в архивите на агенцията за лидера на ДСБ Иван Костов и съпартиеца му ген. Атанас Атанасов, който бе шеф на НСС.По данни на Сидеров в агенцията имало информация за нерегламентирани контакти на Атанасов с представители на подземния свят, докато е оглавявал контраразузнаването. Вчера пък от ефира на БНТ ген. Атанасов обяви, че "Атака" е създадена от руските тайни служби.Така размяната на удари между Сидеров и ДСБ продължава. Тя започна преди 2 седмици, когато Атанасов обяви, че днешният лидер на Атака е бил разследван за рекет през 1984 г. и делото е покрито. Волен Сидеров пък обяви война на тъмносините и заплаши, че започва акция за разследване на далавери от управлението на Костов и ОДС.
457
8
 
8
 
! Отговори
any преди 13 години
А това, че Костов "забравя" колко партийни противници е унищожила физически официалната власт в периода 1923-1944 е нормално. Гузния бяга негонен - и най-надалече. Не е нормално, когато един политик с претенции за национална отговорност поставя партийните си интереси над общите до степен да фалшифицира едно минало, от което самия той БИ ТРЯБВАЛО да има съзнателни спомени... Извод: или се е поболял в главата, или лъже - айде мислете следващия път, като видите изборна бюлетина, омърсена с това име
456
6
 
6
 
! Отговори
any преди 13 години
До 470: Аз съм живяла част от съзнателния си живот в това време на културно и материално благоденствие и ти не можеш да ми изтриеш спомените. Нещо повече - като любимо и възпитано дете и внуче съм се интересувала как са живели родителите ми и техните родители - майка ми и баща ми са инженери, със собствено жилище, придобито по това cъщото времe. Да сравним с "върха на капитализма": спомни си, че кризата в САЩ почна с неизплащане дълговете за несвои жилища... Ако имаш към лозунго-говорителя глава
455
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"На 9 септември 1944 година бе прекъснат европейският път на страната. България бе вкарана в социалистическия лагер.."- отсече Костов и легна до "червената" Ленче!
454
1
 
6
 
! Отговори
Гъбка преди 13 години
Още ли се занимавате с тези ***...зарежете ги да се развиват, тоест да си мислят че се развиват...неудачници...все някои за нещо е виновен, все политиците, ами нали са част от народа ... нека видим в тяхно лице какви сме и защо сме на дъното
453
11
 
6
 
! Отговори
КОЛЕГА ОТ ВИИ преди 13 години
Материал за пазмисъл на сайтовите чикиджии.От 1923г. в България има гражданска война-началото зверското убийство на Стамболийски.На 09.09.1944г.отечественият фронт взима властта и излиза от Оста-Берлин.Рим,Токио.Иска примирие със САЩ,АНГЛИЯ,СССР!През 1947г. са подписани Парижките мирни договори.България трябва да плати близо 3млрд.$ на Гърция и Югославия!Дали *** Костов отдава почит на жертвите от 1923-1944г.?Дали знае за ЗЗД и ЗЗН?а антиеврейските закони и изтъпления?Мълчиш мургавец!
452
11
 
5
 
! Отговори
КОЛЕГА ОТ ВИИ преди 13 години
А бледоликият швед от драгалевци,като си шепне с теменугите що ги не попита абе американците защо ли са бомбили София и демократичният цар и министри?Мълчи *** и теменугите мълчат!странна тишина черното слънце на синята съсипия да не знае.Ние сме в слух кажи ванюша,не Джон,не Ханс абе ..
451
7
 
10
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Ей, не спряхте с това плюене. Гомя трън в очите ви е Костов. Но така е -българите не обичат умните ,кадърните и успелите.
450
6
 
5
 
! Отговори
недоволен преди 13 години
в следствие на което твоя милост завърши в киев барабар с кольо парамов,и се ожени за партиен секретар после имитирайки антикомунизъм узакони кражбите на червените с рмд тата и ги бетонира айде оди копай гробища
449
12
 
7
 
! Отговори
Men преди 13 години
Кой го казва, незнам колко хора са запознати , но преди време се изучаваха задължителни политически дисциплини и един от преподавателите точно по тези за БКП в МЕИ беше другаря Костов. Чудно ми е какав е този цирк в момента и на какъв се прави пред обществото...
448
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 13 години
65 godini jivjhme mirno i svobodno;-"mirno"","svobodno",srtoi se,prebroi se-biti li sa vi pe4ati po krakata,srigana li vi e kosata,sa60 sladura pomnite li go?opa6kite za vsi4ko-pomnite li gi.pravilegiite za 4lenovete na bkp-pomnite li?lagerite pomnite li?da izleze6 v 4ujbina be6e malko 4udo-pomnite li?4ernite mercedesi s seks igra4ki letj6ti kam bojna-pomnite li?na4alnicite prostaci-pomnite li?pomnete, pomnete-ako go zabravite 6te se povtori.4ervenite oligarsi iskat da se varnat na vlast!BDETE!