Борисов от САЩ: До 5-6 години ставаме европейска страна

"Вече сме едно много по-спокойно и сигурно място"
20 сеп 2010 16:30,
653
Борисов от САЩ: До 5-6 години ставаме европейска страна
Снимка: БГНЕС

На среща с българската общност в Ню Йорк премиерът ни обяви, че страната ни е вече едно много по-спокойно и сигурно място, където те могат да се завърнат и да вложат парите си.

Като доказателство за думите си Бойко Борисов посочи факта, че за последните месеци няма регистрирано нито едно отвличане или грабеж.

Похвали се още, че в рамките на всичките си срещи в Ню Йорк, в това число и с шефа на настоящата сесия на Общото събрание на ООН, е получил активно одобрение за работата на правителството в тази сфера.

"В евроатлантическата общност се говори, че България вече има видим напредък в борбата с престъпността, корупцията, измамите и всичко останало, и това е на първата година. Аз съм убеден, че след пет-шест ще видите, че ние ще станем средноевропейска държава. Това ви го гарантирам!", обеща им Борисов.

Премиерът отбеляза пред БНТ, че по време на всичките си срещи в САЩ ще лобира за отпадането на американските визи за българските граждани.

"Догодина ние ще влезем в Шенгенското пространство, живот и здраве, а за Щатите да пътуваме с виза, не е правилно. Така ще вложим усилия. Влезем ли в Шенген, аз мисля, че това ще е много силен мотив да искаме от правителството на САЩ да ни махне визите. Неформално тук, докато съм в Ню Йорк, почти всички шефове на служби в Щатите ще дойдат да ме видят", каза той.

Още по темата

Представители на седем еврейски общности в Ню Йорк поискаха от премиера ни съдействието на България в рамките на ЕС и ООН срещу иранската ядрена програма.

В замяна от общността изразиха готовност да инвестират в българското земеделие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


653
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
514
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 540. Ами нормално" милиционерите "да не ги коментираш.Единия като дойде и за кратко спряха отвличания и маг. грабежи другия веднага спря заменките и му пуснаха еврофондовете. Плевнелиев нещо пропусна или и тои е крадец?
513
1
 
4
 
! Отговори
Anti преди 13 години
Sled cql den komentari ,nqkoi vqrva li v tova ,4e 6te stanem evropeiska durjava sled 5 6 godini realno a ne na hartiq sas izmisleni statistiki i podobni ?!!!
512
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Станала е грешка в цитата. Да се чете До 5-6 години ставаме евроРОМСКА държава.
511
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до ***. Средната заплата в лукойл е над 2 бона. Един оператор взима над 1500 лв.
510
4
 
10
 
! Отговори
534 преди 13 години
Най-добре потърси медицинска помощ :))) Екипът му бил мн. добър :))) Смях. Да видим и емблематичните фигури на екипа му:Двамата милиционери начело на държавата даже няма да коментирам.1. Мирослав Найденов - човекът внесъл 20 г. говеждо с диоксин. 2. В. Рашидов - мултак, алкохолик, пребил милиционер, когато му направил забележка за неправилно паркиране;3. Евгени Желев - уволнен за корупция;4. Ана-Мария Борисова - намерена набързо на магистралата, уличена в конфикт на интереси и отклоняване на средства.5. Александър Цветков - по представени данни лично на премиера се доказва участието му в корупционни схеми. Вероятно скоро ще бъде уволнен.6. Б. Димитров - комунист, доносник, позволил си по безпрецедентен начин да псува собствения си народ.7. Н. Младенов - дете на номунклатури, назначен за министър на отбраната без самия той някога да е помирисвал казарма;8. Трайчо Трайков - човекът с кроткото име е бивш шев на ЕРП. След проверките на всякакви органи лично премиера заяви, че ЕРП-тата са ни крали с години. Следователно Трайчо като управител на ЕРП е главния крадец.9. Дянков - достоен за Гинес за най-бързо издънен бюджет. По последни данни обикаля Китай с любовницата си за наша сметка, като отчита свършена работа, за която обаче китайското правителство и медии не знаят и отричат.Определено гореизброените доказват огромния професионализъм на целия екип и са гордост за нацията :)))
509
1
 
6
 
! Отговори
Учудвам се... преди 13 години
Не пиша " Усмихвам се, усмихвам се...", тъй като тази релпика е запазена.Учудвам се как след една цяла година все още има хора които вярват на този човек.Та толкова празни приказки не са издумали всичките премиери взети заедно за последните 20 години. Успокоявам се като си мисля, че тези които Му вярват са единици. Не може голямата част от хората в държавата да са толкова прости.
508
0
 
6
 
! Отговори
Бай Георги преди 13 години
боже боже що не слезеш да си прибереш вересиите
507
2
 
8
 
! Отговори
az преди 13 години
Значи скапаната национална телевизия пари да предава мача Англия-България няма, а за скъпи и прескъпи телемостове да слушаме поредните глупости на Тиквата, този път от САЩ - все едно всичките тези простотии не ни ги говори ежедневно по няколко пъти от всички медии, има. Ами няма да станем средноевропейска държава никога!
506
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вярвам му! Сигурен съм че,ще направи доста неща. Егото му е мн. голямо и не вярвам да се провали.Просто му трябва малко време,екипа му е добър,мн. по малко се краде и нещата тръгват.Показателно е че пуснаха евро фондовете,значи вече гледат на България с други очи. От Бургас съм и виждам, че като има добър екип нещата стават,постоянно печелят проекти и се строи доста.очаквам до 2,3 години града доста да се промени ида дръпнем напред.Надявам се и в други градове да има добри екипи желая им го.
505
1
 
5
 
! Отговори
531 преди 13 години
Ами ако си проспал един известен период от време Еврокомисията иска тези разследвания вече повече от две години. И ако до преди година и половина имаше обяснения защо няма подобно разследване, въпросът е защо това не се е случило все още. Да ти напомня ли реването на Боко Тиквата още септември, когато хленчеше, че заради тези заменки ще ни наложат санкции от няколко милиарда и ръсеше закани. После се видя, че бяа гербаджии и спонсори са са облажили и нещата умряха.
504
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***..........kaza srednoevropeiska.........
503
0
 
3
 
! Отговори
za 526 преди 13 години
Eврокомисията иска прокурорски разследвания на всички заменки ,които са над 5000 направени по време на................
502
0
 
2
 
! Отговори
za 528 преди 13 години
*** sa tezi koito gi 4etat, ima i drugi medii
501
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов определи срок до 5-6 години България да стане средноевропейска страна.Ние няма да продаваме коли в Германия, нито в Япония ще изнасяме компютри. С инвестиции и техника ние можем тези милиони декари пустеещи земя, която имаме да храним и света с нея. Така че - магистрали, пристанища, земеделие, туризъм.
500
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** от днес.бг пак изкривиха новината, за да има плюене на воля тукатои каза средноевропейска страна - има разика
499
1
 
6
 
! Отговори
523 преди 13 години
Ами то ако Боко изкара още пет-шест години следващ няма да има :)
498
2
 
11
 
! Отговори
511 преди 13 години
Ами то виждаме и резултата от мъдрото му управление :))). Високи данъци и акцизи, повсеместно вдигане на цените от монополистите (въпреки Боковите клетви за обратното), нулев растеж, огромна безработица, пет милиарда профукан резерв срещу никакви резултати, фалирала здравна система и т.н. и т.н. и т.н. Е поне откъм зрелища и сме добре, ама не е безплатно. Репортажа на БТВ преди няколко дни каза всичко - като показаха на куп дечурлига снимката на Боко и ги питаха знаете ли кой е този човек, повечето без колебание отговориха - да, знаем, този чичко води новините по телевизията.
497
2
 
4
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: BG-evropaИ *** език ще бъде официален в Европа.Моля те само - пиши на кирилица!!!
496
2
 
12
 
! Отговори
$ преди 13 години
*** си ти Бойко.Ако не беше такъв, щеше да знаеш че България винаги е била европейска страна, гъзолизецо.
495
1
 
12
 
! Отговори
оптимист преди 13 години
До: 518Еееее, не бе, тоя е по-хитър. Знае че няма да клъвнем на 800 дни, затова удължава малко - 5-6 години. Следващият след него ще обещава 7-8 години ... и така нататък!!!