Борисов от САЩ: До 5-6 години ставаме европейска страна

"Вече сме едно много по-спокойно и сигурно място"
20 сеп 2010 16:30,
653
Борисов от САЩ: До 5-6 години ставаме европейска страна
Снимка: БГНЕС

На среща с българската общност в Ню Йорк премиерът ни обяви, че страната ни е вече едно много по-спокойно и сигурно място, където те могат да се завърнат и да вложат парите си.

Като доказателство за думите си Бойко Борисов посочи факта, че за последните месеци няма регистрирано нито едно отвличане или грабеж.

Похвали се още, че в рамките на всичките си срещи в Ню Йорк, в това число и с шефа на настоящата сесия на Общото събрание на ООН, е получил активно одобрение за работата на правителството в тази сфера.

"В евроатлантическата общност се говори, че България вече има видим напредък в борбата с престъпността, корупцията, измамите и всичко останало, и това е на първата година. Аз съм убеден, че след пет-шест ще видите, че ние ще станем средноевропейска държава. Това ви го гарантирам!", обеща им Борисов.

Премиерът отбеляза пред БНТ, че по време на всичките си срещи в САЩ ще лобира за отпадането на американските визи за българските граждани.

"Догодина ние ще влезем в Шенгенското пространство, живот и здраве, а за Щатите да пътуваме с виза, не е правилно. Така ще вложим усилия. Влезем ли в Шенген, аз мисля, че това ще е много силен мотив да искаме от правителството на САЩ да ни махне визите. Неформално тук, докато съм в Ню Йорк, почти всички шефове на служби в Щатите ще дойдат да ме видят", каза той.

Още по темата

Представители на седем еврейски общности в Ню Йорк поискаха от премиера ни съдействието на България в рамките на ЕС и ООН срещу иранската ядрена програма.

В замяна от общността изразиха готовност да инвестират в българското земеделие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


653
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
534
1
 
2
 
! Отговори
Костадин преди 13 години
Защо завиждаш на богатите ?- Те никога няма да влязат в Рая!
533
1
 
1
 
! Отговори
559 преди 13 години
Ами влез в страницата на Комисията по досиетата и чети. Там пише. А от тия команоидни номерца на всички им е писнало. За никой не е тайна, че компартията вече 20 г. дълбае земята за да заличи народната памет за това какво са вършили. Те всички доносници и ченгета от ДС ги изкараха патриоти, работили за страната си, родолюбци и т.н. На тоя номер ще се вържа когато Германия обяви СС и Гестапо за такива. До тогава ДС е репресивния апарат на партията и всеки, който е работил за тях е работил срещу народа си.
532
0
 
8
 
! Отговори
Бореца преди 13 години
Няма ли кой да каже на нашия любим премиер да престане да ръси бисери защото в това вярват само някои наивници!Или като се събуди сутрин краката му отвити! за сега това е само сън защото да се случи това е необходимо лично премиера да върне парите които е откраднал заедно с неговата изгора Цветелина Бориславова и всички други знайни и незнайни труженици на демокрацията ама в чудеса вярвате ли! Обаче знае ли човек може да има и чудеса на тоя свят виж че и чудо е станало политик да върне пари!!!
531
1
 
6
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: 534Абе аз тук прочетох друга статия с мнение на един който работи в Центъра за изследване на демокрацията и не знам защо съм по-склонен на него да му вярвам.Та прочее той каза, че България няма да настигне Европа и след 30 години ако не си реформира образователната система. Тя генерира некадърници, а не специалисти с висше образование!!!
530
1
 
6
 
! Отговори
555 преди 13 години
E и? Нямало отвличания. Теб това какво те е огряло? Просто Боко защитава спосорите си.
529
2
 
2
 
! Отговори
торес преди 13 години
до аз.Изкарай поне един документ,статия някъде че е писал доноси айде малко по сериозно,така е мн. лесно да даваме оценки.Ти повече ли си постигнал от него? Повече ли си направил за страната.Ако е така те поздравявам ако не, си просто поредния комплексиран злобар.
528
0
 
0
 
! Отговори
valter преди 13 години
a tozi bogidar..boge takiva tapungeri ne sam vigdal..
527
7
 
4
 
! Отговори
tulski преди 13 години
Стига сте оплювали Премиера !Ако не той, то кой ?Ако не сега, то кога ?
526
1
 
4
 
! Отговори
az преди 13 години
Божидар Димитров е обикновенно червено доносниче. Странно как от депутат и подръжник на червената трипарнийка за една нощ се превърна в демократ. То в партията ГРОБ обаче всички са такива. Жалко за балъците, които отново лапнаха плувката :) Скоро ще ронят кървави сълзи за поредната си глупост.
525
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами аз понеже съм умствено изостанал стоплих до там,че отвличания и маг. грабежи спряха. А ти понеже си върха на еволюцията си мислиш ,че никаде няма грабежи. Апропо Николай Младенов е завършил военен лицей във Великобритания,не ме интересува какви са родителите му, става!!!
524
1
 
9
 
! Отговори
А мериканче преди 13 години
"Ще се върнете" пошегувал се Борисов"Ще се върнем" пошегували се емигрантите
523
1
 
5
 
! Отговори
asen kolev преди 13 години
kato se mahne GERB moje i da stanem
522
5
 
2
 
! Отговори
торес преди 13 години
Божидар Димитров никога не е бил доносник.Работил е в държавна сигурност,което е било задължително про положение ,че работиш с чужди архиви. А колко българи получиха паспорти за една година? Колко военни гробища стегна зад граница? Димитров се е доказал че е патриот ***! Скрил се зад компа и плюе само,вземи почети малко.
521
0
 
1
 
! Отговори
ПХП преди 13 години
Ама вие още ли се занимавате с това какво е казал Боко ?
520
4
 
1
 
! Отговори
za 546 преди 13 години
viza za USA ne e problem za nikogo.............osven za merakliite za mia4i na kenefi
519
0
 
2
 
! Отговори
valter преди 13 години
bulgaria bese evropeiska strana i to za obrazec...do 89g.dali e vazvogno pak da go dostignem tozi standart...uvi nevazmogno e...zasto be g-n borisov govorite gluposti i samo gluposti...kagete mi moge li da se popravi scupenoto-est.ce ne.bulgaria umira,strada..nima nemate oci i usi...
518
2
 
9
 
! Отговори
НО КОМЕНТ преди 13 години
Колкото София стана Виена.Колко ли *** трябва да си за да вярваш на тоя патологичен лъжец?
517
2
 
6
 
! Отговори
544 преди 13 години
Милиционерите не ги коментирам, защото дори и умствено изостанал е осъзнал, че хора прочели една книга през живота си държава не могат да управляват. А грабежи си има, прочети рубриката крими и ще разбереш. За обири на банки и неразкрити убийства обаче не се говори. Сигурно щото още от МВР-то това не го може. А Плевнелиев ще го коментираме къде Нова година, като мине ревизията от ЕК по програмите инфраструктура. Коментарът ми по-долу се базира на факти, а не на интерпретации. А Плевнелиев още не са го проверявали.
516
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** никога няма да стане европейска държава,нито пък ще махнат туристическите визи за сащ за бълХари...Просто няма как да стане...Стига лъгахте народа...Но пък от друга страна той като е достатъчно *** та да ви вярва...
515
1
 
8
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Що бе, след като преди да стане кмет наш Бойко обеща, че за един мандат ще направи София като Виена и ще и реши всички проблем, преди няколко месеца Боко заяви отговорно, че е изпълнил всичките си обещания и е решил всичките проблеми на града - респ. превърна София във Виена, какъв е проблема за има-няма още пет-шест години да станем като Белгия и Швейцария и да ударим в земята разни там испанци, португалци, ирланци и всякви такива изостанали държавици :)))