Борисов похвален в САЩ: България е зона на стабилност

Оценката направи Джоузеф Дайс, председател на ОС на ООН
20 сеп 2010 10:49,
254
Борисов похвален в САЩ: България е зона на стабилност
Бойко Борисов и Джоузеф Дайс Снимка: www.government.bg

„Днес България е зона на стабилност. Поздравявам ви за усилията и волята за демократизирането на вашата страна и на региона“.

Това заяви председателят на 65-ата сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации Джоузеф Дайс по време на срещата си в Ню Йорк с премиера Бойко Борисов, съобщиха от правителствения пресцентър.

Премиерът Бойко Борисов и Джоузеф Дайс обсъдиха успехите на българското правителство в борбата с корупцията и организираната престъпност, както и последиците от световната финансова криза и отражението й върху нашата страна.

Министър-председателят увери своя домакин, че усилията на правителството са насочени към възстановяване на българската икономика и постигане на устойчив растеж.

„България е остров на спокойствие и стабилност в политическо, финансово, етническо и религиозно отношение”, допълни премиерът.

Председателят на 65-ата сесия на Общото събрание на ООН сподели пред Борисов впечатленията си от България от времето, когато е бил финансов министър и министър на икономиката на Швейцария.

От своя страна българският премиер благодари на Дайс за средствата, предоставени от швейцарското правителство за реализиране на някои от основните приоритети пред страната ни.

По време на срещата Бойко Борисов оцени високо водената от ООН политика в подкрепа на стабилността на Балканите и решаване на проблемите на държавите от региона. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още по темата: Бойко Борисовню йорк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Строителният бизнесмен Иван Митовски пък, прострелян с 4 куршума на 30 декември 2009 г., е бил съдружник на Красимир Стоянов, главен секретар на президента. Костадин Паскалев, кмет на Благоевград, и Първан Дрангов, бивш кмет на Дупница от БСП, казват, че има връзка между президентския съветник Илчо Дамянов и братя Галеви. На фона на подобни писания тиражен вестник разкри, че не една, ами две от пушките на Първанов, на снимки на президентския сайт, струват над 50 000 лв. Тутакси въпросните и други снимки бяха свалени от сайта. Медиите обаче продължиха да ровят - че приятели и съветници на Първанов са били разстреляният банкер Емил Кюлев и едва оцелелият при покушение Манол Велев. Убитият Александър Тасев, по-известен като Краля на черешите, също му бил близък.С господаря на Пловдив, олигарха Георги Гергов, са неразделнипо всякакви празници и почивки. Близък му е и човекът на Майкъл Чорни шефът на Левски Тодор Батков. С вдовицата на Кюлев - Весела - продължавали да са в прекрасни отношения когато има проблеми, тя му звъняла.
241
0
 
2
 
! Отговори
g преди 13 години
civil war.
240
0
 
10
 
! Отговори
анализатор преди 13 години
Значи, заглавията тук къртят мивки!!! Само направете сравнение между две заглавия: 1. "Борисов похвален в САЩ: България е зона на стабилност" и 2. "Ромско кърваво меле с брадви и пушки в Хасковско"!!!
239
1
 
7
 
! Отговори
Читател преди 13 години
"България е остров на спокойствие"...Разбира се!!!Най-бедни в ЕС, с най-висока смъртност,най-нисък прираст на населението, с най-нагли и мързеливи ***, но ...много, много спокойни / да не кажа"заспали"/!!!
238
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
България е зона на "стабилност",понеже си траем,а не се вдигаме на протести както правят всички хора по света,когато условията на живот им се влошават. А този Дайс да дойде да живее само за един ден в България,но с българска минимална заплата..Колко ли ще издръжи ?-със сигурност по-малко и от 1 ден !
237
1
 
3
 
! Отговори
понеделник преди 13 години
На този или са му подали фалшива информация,че ни хвали, или тази хвалба е след НЕЩО договорено Г-н Премиер,усмихнете се така доволно кагота НАРОДЪТ Ви похвали , а не някой си от някъде си
236
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
amin :)))
235
0
 
2
 
! Отговори
za 244 преди 13 години
Vie li ?! Ne dumai..........nali imate naj-dobrata armia v sveta ?
234
3
 
2
 
! Отговори
Нинка преди 13 години
До 5, 6 години ставаме тотална американска губерния. В цялата история на България, от неоното съдаване през 681г, тук никога не са се настанявали БЕЗСРОЧНО чужди войски.
233
2
 
6
 
! Отговори
щирлиц преди 13 години
Външна политика и ББ?Успехи?Та не виждате ли , че всичко върви СРЕЩУ България,та затова ни "хвалят" хамериканците.Когато започнат да ни хулят и заплашват,тогава значи нещата вече са тръгнали правилно.
232
6
 
1
 
! Отговори
КАРНОБАТ преди 13 години
ЗА ГЕРБ ПИША ШЕСТ ЗА ВЪНШНА ПОЛИТИКА И ТРИ ЗА ВЪТРЕШНА
231
8
 
6
 
! Отговори
Иван преди 13 години
*** си умират на мъка..... :)))))
230
4
 
2
 
! Отговори
До 238 преди 13 години
Еми според теб сигурно трябва да викнеме Станишката, Овчаря, Пикаещия във фонтана, Крадлив Дедо, Ахмед ага или Мавъра с приятеля му Софиански и нема начин да не цъфнем и завържем миризливите маратонки на големия икономист Милен Велчев и сие. Е наздраве тогава, като изтрезнееш пиши пак.
229
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Чуя ли Congratulation, Borisov, не слушам нататък." Б.Борисов
228
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С такива като Дянков, Борисова, Младенов, Цачева и сие, г-н Борисов нищо положително няма да направи.
227
6
 
10
 
! Отговори
Винету преди 13 години
Тоя Джоузеф Дайс едва ли знае къде е България :)))Наложило се е да му обясняват че трябва да ни похвали ... срещу солидна сумичка от данъците на българските данъкоплатци...Ликуй народе...индианците те поздравяват!
226
7
 
5
 
! Отговори
До 235 преди 13 години
Даа, точно така. И още нещо политиката, която сега ББ провежда за първи път от 20 г. ще направи точно това за което преди не смеехме и да си мечтаем. Всеки казваше и с право: оправия няма и няма и да има, защото всички са еднакви, но Борисов с твърдите си действия е на път да опровергае вечния песимизъм на българите-резултат от предишните крадливите и некадърни управници.
225
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Даа тази класация ще нахрани бедните, ще излекува болните и ще накаже виновните! ВЕрвай си, както вЕрваше и на царя за 800-те дни!
224
13
 
8
 
! Отговори
Ах! преди 13 години
Колкото и да плюете срещу ББ, даже и червения г.з да си съдерете от яд, ББ е номер едно в класацията на БГ политиците, ЦЦ е втори, а Станишката е много назад. Господин Гоце Архаров и той бере душа вече, столетницата си отива мирно и кротко, спете спокойно деца.
223
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пат Пойко похвален! Значи нечие американско дупе е излизано...засега!