Ще изтегли ли България заем от МВФ?

Заемът би утежнил положението на държавата, смята зам.-министър
27 сеп 2010 17:15,
143
Ще изтегли ли България заем от МВФ?
Марий Косев Снимка: БГНЕС

„Не се изключва възможността България да изтегли заем от Международната банка за възстановяване и развитие, за да излезе от икономическата криза”.

Това заяви пред Dnes.bg заместник-министърът на икономиката и енергетиката Марий Косев. Коментара Косев направи по повод преговорите, които се водят с представители на Международния валутен фонд в момента в България.

В проекта за бюджет за 2011 година е предвидено държавният дълг да достигне 14 милиарда лева. Към края на декември тази година  задълженията на държавата няма да надминат 10 милиарда.

По този повод кабинетът има намерение да поиска разрешение за теглене на заем в размер на 4 милиарда лева, за да се запълнят дупките в хазната догодина.

Заместник икономическият министър беше предпазлив в коментара си за заема.

„Преговорите с фонда вървят добре, но тегленето на заем трябва сериозно да се обмисли, защото това би утежнило положението на държавата”, заяви още пред Dnes.bg зам.-министър Косев.

Още по темата

Според икономистите заемът ще извади България от кризата, но ще зароби следващите поколения, които ще го изплащат.

„Министър Дянков най-добре ще прецени дали имаме нужда от заем”, категоричен беше заместникът на Трайчо Трайков.

Резултатите от преговорите между България и Международния валутен фонд ще са ясни в началото на месец октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още по темата: мвф
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Аз също нямам заем. Това не означава, че съм против заемите, когато са на разумна цена и ползата от последващите инвестиции е по-голяма от цената на заема. Като се има пред вид обаче, че заемът ще се дава на държава с изключително нисък БВП и 10 млд. натрупан до момента заем, цената на този едва ли ще е изгодна за нас. Освен това, парите едва ли ще се използват за инвестиции, които да донесат приходи за държавата. Това е все едно безработен *** да тегли пари за плазмен телевизор.
120
0
 
3
 
! Отговори
Аз без заем преди 13 години
Аз, нямам заем, и спокойно мога да кажа, че когато сам теглиш за себе си само ти си потърпевш. Обаче после ти се съдира кожата, заради тези свежи пари и всъщност си прецакан! Пронципът е и тук, само дето тук цял народ е прецакан! Не се прави на знаещ нищо не разбираш!
119
4
 
1
 
! Отговори
Яз преди 13 години
Тук има ли поне един човек, който да разбира малко от икономика и колко от плюещите по Дянков са без заем ??? Значи всеки може да тегли заем, но когато става въпрос държавата да го направи и вече не може. Бе вие забравяте 120 милиярда на Гория заем и плачете, че един истински икономист има намерение да направи нещо за вас. Преди да плюете искам да се запознаете с Ефект на мултипликатора. В икономиката е обяснено простичко, че вливайки свеж ресурс води до подобрение на стандарта ни.
118
2
 
1
 
! Отговори
angel преди 13 години
Дянков вземи и си одай оставката, ако искаш наистина да направиш добро на тази държава. За къде Ви трябват тези пари ? Това са много пари. Ако наистина има такъв недостиг, то кражбите при това правителство бият всякакви рекорди. Кризата е измислена, за да прикрива кражби в световен мащаб. Некадърните Ви решения загробват България. Аз ще остана в България, но няма да допусна синът ми да направи тази грешка. Поколението след нас ще плаща. ВСЕКИ НАРОД ЗАСЛУЖАВА ПРАВИТЕЛСТВОТО СИ - РОМЕН РОЛАН
117
2
 
7
 
! Отговори
Nerr преди 13 години
По-некадърно правителство от това не сме имали. Колкото по-скоро се уметат тия ъолкова по-добре. В бюджета догодина още 5 милярда държавен дълг. Жалки смешници.
116
1
 
6
 
! Отговори
Ху да фак преди 13 години
Егати некадърниците. Некадърниците от всички други партии взети заедно за 20 години са направили 10 м. а те за една година правят 5 !!!!!!! А ДО КРАЯ НА МАНДАТА ВИ ГОСПОДА????
115
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Министър Дянков най-добре ще прецени дали имаме нужда от заем, категоричен беше заместникът на Трайчо Трайков. .................................................................................Само като го прочетох това и ми настръхна косата.Дянков щял да прецени..........
114
1
 
4
 
! Отговори
ДИМИТРОВА преди 13 години
Добър ден Калино,дойдох да ти гледам панаира.Е оти ти не идваш ли сега от таме.Е що ще правя таме,они го свършиа.Браво г-н Дянков и баба знае така да бае.Вземаш,даваш и накрая друг плаща.Нема що ,ке търпиме до гробу.
113
1
 
4
 
! Отговори
g преди 13 години
Всичко по-малките градове и села фалира,теглете не му мислете това е бъдещето винаги в мизерия.
112
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
NEKA KAJA NA NEPROSVETENITE LUDE TUK,BOIKO DOIDE NA TOZI POST KA4EN OT AMERIKANSKI ILUMINATI .....PROSTO EDNO POSTAVENO LICE KATO VSI4KI NA TAZI POLITI4ESKA SCENA KOQTO E EDNA GOLQMA IZMISLICA DA VI HVARLQT PRAH V O4ITE.....IDVA NOVIQ SVETOVEN RED ,ZATOVA VSI4KI SME GLADNI SEGA IZ EVROPA I SVETA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
111
2
 
2
 
! Отговори
RADO преди 13 години
AMI DA,DQNKOV E PROSTO EDNA PIONKA NA ILUMINATITE OT USA,TE MU NAREJDAT DA NI VZEME DU6ITE...DOKOGA 6TE GO TARPIM TOZI MASON !!!!????
110
1
 
0
 
! Отговори
rado преди 13 години
MAI OTVARQ6 O4ITE NE NA KOGOTO TRQBVA,NQMA KOI DA TE RAZBERE OT TOVA STADO OVCE TUK V BG :)))) A PUK I NA INTELIGENTNI HORA KATO TEB I MEN NE IM E MQSTOTO TUK PRIQTELIU!!!!
109
0
 
5
 
! Отговори
МВФ се кефи преди 13 години
Ще изтегли, ще изтегли - МВФ дава хартийки и срещу тях заробва заемополучателя който след това изплаща заема с ресурси /ако има/ или с робски труд. Сценария е отработен !
108
0
 
19
 
! Отговори
Мишо преди 13 години
Много ми е неприятно, когато пишещтите тук мислят само за себе си и за технте деца! А за управниците и техните деца кой ще мисли?? Като свършиха парите за крадене, нормално е да се изтеглят нови- топли топли!
107
0
 
11
 
! Отговори
българино тъп преди 13 години
теглете а тези които гласуваха за вас нека плащат.
106
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЗАПИШЕТЕ СИ ГО В ПРАЗНИТЕ ЧУТУРИ!!!"Това го прогнозирах МИНАЛАТА ГОДИНА август!!!"Преговаряме с МВФ, резултатите ще са ясни през октомври"Ох баня ох кеф,селската баня голям кеф!!!1 ойро =3 лева"
105
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде кажете го вече де! То е ясно че ще теглите! Да му мисли мършата,която ще плаща:) Аз се изнасям и благодаря на Бога затова:) Ще си дойдем когато ГЕРБ падне от власт!
104
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ официално въвежда доплащане в болницитеЗа да излекува здравеопазването до 2015 г., ГЕРБ смята да натовари още финансово гражданите. В "Концепция за по-добро здравеопазване в България 2010 - 2015 г." е записано, че ще се въведе официално доплащане на разликата между цените на болниците и на здравната каса.Ето още едно хубаво нещо сътворено от ГЕРБ
103
4
 
2
 
! Отговори
VeNiX преди 13 години
абе няма ли да ги махат тия пари вече? валути, фондове, дългове... дългове към кого?! към рокфелер ли? към федералния резерв ли? към евреите ли? станали сме роби на някви хартийки! събуди се народе! на къде отиваш? обърнете се навътре към вас самите и събудете латентните си способности, ние сме повече от това което виждаме и знаем за себе си. нека да не похабяваме за глупости енергията, която ни е дадена за творене. телата и душите ни чисти ли са? готови ли сме за новия свят?
102
3
 
7
 
! Отговори
ужас преди 13 години
Четете и пишете . Ама нищо нормално. Търсете вина, плюйте и ругайте. Пишете в тунела. Светлината не е от светлото бъдеще. Срещу нас идва парен локомотив с прожектор. Дизели и електрички никой не изпраща срещу нас. А Вие си пишете, пишете и ругайте. А аз вече съм песимистичен песимист.