СДС: Борисов да смени здравния министър

Сините не искат екип, "подбран по кръстовищата в страната"
28 сеп 2010 13:33,
109
СДС: Борисов да смени здравния министър
СДС са недоволни от Анна-Мария Борисова Снимка: БГНЕС

СДС настоява премиерът Бойко Борисов да смени министъра на здравеопазването Анна-Мария Борисова и нейния екип, съобщи лидерът на партията Мартин Димитров.

"Искаме премиерът да назначи нов екип, който да не бъде подбран по кръстовищата в страната", настояват сините в позиция на Националния изпълнителен съвет на партията.

От СДС искат да бъдат освободени и ръководният екип на НЗОК, и заместник-министърът на финансите Владислав Горанов.

"Кредитът на доверие, който дадохме на проф. Борисова, вече е изчерпан", категорични са сините.

Според тях заради непознаване на здравната система се е стигнало до вземане на грешни решения – проблемът не е в броя на леглата в болниците, а в качеството, което осигуряват болниците.

Още по темата

Липсата на компетентност и воля за реформиране са сред другите причини за недоволството на СДС. Времевият график, разписан от министерството, се проваля, няма нито една мярка, реализирана в посока повишаване качеството на здравната помощ, подчертават още от СДС.

Според тях е цинизъм предложението пациентите да доплащат лечението си, при положение че съвестно са си плащали здравните вноски и средствата от тях стоят в БНБ и в оперативния й резерв. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
1
 
! Отговори
opala преди 13 години
da vi imam i logikata
104
0
 
1
 
! Отговори
До пост № 107 преди 13 години
Никът "Грешите" е мой. Не издребнявам. Това е факт. Проф. Анка го каза пред стотина журналисти. Че е наивно и тъпо няма никакъв спор. Напротив, тук си прав.Нищо лично към теб. Повтарям, това е факт.
103
1
 
2
 
! Отговори
до Грешите преди 13 години
Защо издребняваш? Нито на кръстовище,нито на разклон не може Мин.Председателя да си избере Министър. Просто е ултра наивно и тъпо.
102
0
 
1
 
! Отговори
Грешите преди 13 години
И Мартин Димитров и някои от участниците във форума грешат, като пишат "кръстовищата". Сещам се , след като беше избрана за министър още в първото си интервю Анка отговаряше на всички въпроси с "усмихвам се, усмихвам се...". Но на един от въпросите тя отговори , че Бойко я открил на един разклон ( не на кръстовище) във Великотръновско.
101
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какъв поитик, бе? Министър не е политик, това е експертна длъжност. Доган като е голям политик може ли да бъде министър на здравеопазването?
100
1
 
3
 
! Отговори
кавал преди 13 години
БАБО ЯГО КАЧВАЙ СЕ НА МЕТЛАТА И КЪШ ДА ТЕ НЯМААААА , САМО ЗА БОСТАНСКО ПЛАШИЛО СТАВАШ
99
0
 
3
 
! Отговори
комунист преди 13 години
Едно е да си професор,а съвсем друго да си политик.Съмнявам се,че Борисова ще разчисти Авгиевите обори на здравеопазването.
98
0
 
7
 
! Отговори
ь преди 13 години
Така е като се избират министри на кръстовища...
97
1
 
4
 
! Отговори
х преди 13 години
абе не е ли време някой да смени Боко и Цеко вече...аз не виждам и не осещам освен шано акциите си да правят нещо за държавата и народа !!!!
96
0
 
3
 
! Отговори
мИМИ преди 13 години
А КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО ЕВЕНТУАЛНО НОВИЯТ ЗДРАВЕН МИНИСТЪР НЕ Е ЛЕКАР А ИКОНОМИЧЕСКИ МЕНИДЖЪР ДА РЕЧЕМ СЪС ЗАМЕСТНИК МИНИСТРИ ЛЕКАРИ?
95
0
 
3
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
97, ДСБ иска смяна на Дянков, но не превди вота на комунистите. Така тъмносините се разграничават от тях.
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А какво ще кажеш за становището на ДСБ че не е време за искане на оставката на Дянков защото по време на искане на вот на недоверие не е нормално да се иска оставка на министър.И затова те твърдо застават зад министъра.
93
1
 
2
 
! Отговори
леннин преди 13 години
Напускам сдс веднага.
92
1
 
1
 
! Отговори
Geni преди 13 години
И тяхната реформа е уникална.
91
0
 
7
 
! Отговори
Матейко преди 13 години
Е, каква стана тя ? Двайсет и пет години си бачкам и си плащам всичко , а сега отново щото нема кадърни кадри да подредят системата ! Ми то ако се оправяха нещата само с реване , че пари нема и че все некой друг е виновен и за ради туй требе да одерат още една кожа от нас , то и аз и който да е друг може да стане министър и да продължава да си плачка !Аман и от оня вътрешнио ,как му беше името - физкултурник неккав и той ми омръзна !
90
0
 
7
 
! Отговори
аз преди 13 години
да да да махайте и финансовия и на труда и т.н. и т. н. в условия на криза ще строим ЛУВЪР....боже тези, не слизайки от мерцедесите се забравиха, само да не надминат ГЕЯ И ДОГАН в омразата на народа към тях...
89
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КАТО Я ГЛЕДАМ ТАЗИ *** ПЪЧА ОТ СНИМКАТА, СИ МИСЛЯ, ЧЕ ЗАВАЛИЙКАТА ИМА ДОСТА СЕРИОЗНИ ПСИХИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ.
88
0
 
2
 
! Отговори
x преди 13 години
da da se smeni i MINISTYR BOKO..........I TN.....
87
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
stom sinite gi e strah ot Baba Iaga, zna4i iako sa se raboleli gorkite
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
zdravnata ministyrka zdravoslovno se e razboliala ot zdrava bolest w glawata ot koeto perukata taki i se e nadignale 4e odma she zeme da litne naprao na vrht na pojarnikarskata kula w bankiaaa