СДС: Борисов да смени здравния министър

Сините не искат екип, "подбран по кръстовищата в страната"
28 сеп 2010 13:33,
109
СДС: Борисов да смени здравния министър
СДС са недоволни от Анна-Мария Борисова Снимка: БГНЕС

СДС настоява премиерът Бойко Борисов да смени министъра на здравеопазването Анна-Мария Борисова и нейния екип, съобщи лидерът на партията Мартин Димитров.

"Искаме премиерът да назначи нов екип, който да не бъде подбран по кръстовищата в страната", настояват сините в позиция на Националния изпълнителен съвет на партията.

От СДС искат да бъдат освободени и ръководният екип на НЗОК, и заместник-министърът на финансите Владислав Горанов.

"Кредитът на доверие, който дадохме на проф. Борисова, вече е изчерпан", категорични са сините.

Според тях заради непознаване на здравната система се е стигнало до вземане на грешни решения – проблемът не е в броя на леглата в болниците, а в качеството, което осигуряват болниците.

Още по темата

Липсата на компетентност и воля за реформиране са сред другите причини за недоволството на СДС. Времевият график, разписан от министерството, се проваля, няма нито една мярка, реализирана в посока повишаване качеството на здравната помощ, подчертават още от СДС.

Според тях е цинизъм предложението пациентите да доплащат лечението си, при положение че съвестно са си плащали здравните вноски и средствата от тях стоят в БНБ и в оперативния й резерв. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
20
 
3
 
! Отговори
ГЕРБер преди 13 години
А на тебе колко ти платиха Станишев и Доган да плюеш най-успешния български премиер?
64
3
 
21
 
! Отговори
килйм преди 13 години
ПЛАТЕНА МИДА ,ПЛАЗМОДИЙ ТОЛКОВА НИСКО МОЖЕ ЛИ ДА ПАДНЕ ЧОВЕК ЗА ДА ГОВОРИ ТАКИВА ХВАЛЕБСТВЕНИ ДУМИ ЗА ЕДИН МАФИОТ И КОМУНИСТ КАТО ПРЕСТЪПНИКА БОРИСОВ.
63
3
 
2
 
! Отговори
dino преди 13 години
az iskam komunista da doide mi stro6i zabite 6oto sego tqrsq i se nego napiram 6toli pokajetese mom4eta pederas4eta 4erveni davi pokaja kak se pada ot 6amar na vrat :D
62
20
 
3
 
! Отговори
ГЕРБер преди 13 години
Говориш глупости! Ако господин Борисов беше такъв, какъвто се опитваш да го изкараш, нямаше да е най-уважаваният български политик, както в ЕС, така и в САЩ.
61
1
 
1
 
! Отговори
дино преди 13 години
koi bqha sds nqkakva nova politi4eska grupalisa az nikoga nesam 4uval za tqh mn si vqrvat 4e nqkoi gi zima na seriozno otivaitesi u selo :)
60
2
 
11
 
! Отговори
ГТТТТТТТ преди 13 години
ТИ ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ЗАСЛУЖАВАШ БОРИСОВ КОМУНИСТА ДА ТИ СТРОШИ ЗЪБИТЕ И ДА СЕ СЪБУДИШ ОТ ДЪЛБОКИЯ СИ СЪН,АКО НЕ СИ КОМУНИСТИ ПО БАЩИНА И ПО ДЯДОВА ЛИНИЯ НЕ МОЖЕШ ДА ВЛЕЗЕШ В СИМИОНОВО БЕ КАРУЦАР СМАЧКАН,ИМА АВТОБИОГРАФИЯ И ПРОУЧВАНЕ НА РОДОСЛОВНО ДЪРВО,ТОЛКОВА СА МАЛКИ ДУШИЦИ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ И БОРИСОВ НЕ Е ГОСПОДИН,А Е ДРУГАР,ВСЕ ОЩЕ ПО ПАРТИЙНА КНИЖКА.
59
5
 
7
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
СДС за пореден път ще изпаднат в положение "кой ми *** в гащите"Току що обявиха по радиото, вотът на недоверие на червенушковците щял да бъде за политиката в здравеопазването! Да видим сега, как сините бастуни ще замазват положението! Уж искат оставката на здравната министърка, щото хаосът е пълен, пък после няма да подкрепят вота по същата тема?! С две думи, червенушковците пак ги надцакаха! Мартинеееееееее!!! Мноу си ***, мойто момче!!!! Ей за тва, вече сто пъти го пиша, ние дясномислещите вече НЯМА ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМЕ!!! Само някакви *** псевдополитици, които нямат грам мисъл, за политическа стратегия! Чудя се само, Костов защо не се намеси по категорично! Че и той има трески за дялане, ясно е! Ама поне е опитен! Не като тези....дето който не ги е хванал, той не ги е прекарал....
58
0
 
8
 
! Отговори
Яко преди 13 години
Браво, готин! Аргументацията ти кърти мивки...
57
18
 
2
 
! Отговори
ГЕРБер преди 13 години
Аз вярвам на господин Борисов, а не на разни комунисти-провокатори... Комунистите разпространяват слуха, че господин Борисов е бил мутра, а той цял живот се е борил с мутрите... Комунистите му лепнаха прозвището "тиква", а това е най-интелигентният държавен ръководител от създаването на България до сега.
56
0
 
4
 
! Отговори
!!! преди 13 години
Не мога да разбера защо спорите за това кое управление е най-добро,а не коментирате точно темата? Абстрахирайте се от симпатиите си и погледнете проблема,който е голям,и от който си пати народа ни!Партийните престрастия са друга тема! Смешно е да се защитава тоз и оня,а не лична позиция по темата!
55
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
махай я махни и дянков и ти се махай
54
2
 
8
 
! Отговори
do53 преди 13 години
ами татко му какво е работил и как се влиза в симеоново бе глупаво момче , по лесно беше *** да влезе ккк отколкото внук на фашист в симеоново.
53
1
 
12
 
! Отговори
бг! преди 13 години
Недопустимо е здравеопазването в БГ да стигне до това състояние-да не функционира! За него трябва да се отделя най-много внимание и средства. Не може да връщат болни или да карат хората да си заплащат консумативите! И не мога да си обясня защо изобщо са тея лични лекари,които именно управлението на СДС наложи? Пациентите нямат нужда да висят с часове пред кабинетите им за едно направление,което може и да не им дадът!Това е подигравка с народа!
52
13
 
4
 
! Отговори
ГЕРБер преди 13 години
Не е вярно. Комунистите са убили дядо му и победата на ГЕРБ на изборите господин Борисов посвети на убития си дядо.
51
0
 
4
 
! Отговори
Археолог преди 13 години
Точно така - открихме зъб от седмата му глава, кокълче от дванайстата му лява ръко и нокът от малкия пръст на петнайстия му десен крак...
50
1
 
11
 
! Отговори
ДО 48 преди 13 години
АМИ ТО ОТ ЛИДЕРА ТИ ПО ГОЛЯМ КОМУНИСТ НЯМА БЕ ЕДНОКЛЕТЪЧНО ОРГАНИЗЪМЧЕ.ОЩЕ ПАРТИЙНАТА КНИЖКА НА БОРИСОВ СТИ И СТИЯТ СПИСЪЦИТЕ С ЧЛЕНСКИ ВНОС КОЙТО Е ВНАСЯЛ ДРУГАРЯ БОРИСОВ.
49
1
 
7
 
! Отговори
Вярващ преди 13 години
За какво ни е изобщо да имаме здравеопазване? Нали открихме мощите на Йоан предтеча...
48
0
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
Все повече започвам да предполагам, че тези пари от здравните осигуровки са виртуални и затова не ги разблокирват т.е. според мен държавата осигурява държавните служители само на хартия, а не реално и затова няма какво да разблокира или ако има то не е в този размер, който ни убеждават. Дано не съм прав.
47
21
 
2
 
! Отговори
ГЕРБер преди 13 години
Тези, които са против ГЕРБ са комунисти... СДС - също...
46
2
 
15
 
! Отговори
КХГК преди 13 години
ТАЗ ГРОЗУТИЯ ДА СЕ ОЖЕНИ ЗА ДЯНКОВ И ДА СЕ РАЗБОЛЕЕ ОТ СПИН И ОТ СИФИЛИС.ДАНО И БОРИСОВ ДА ТОПНЕ ЧУШКАТА ТАМ.ДА СЕ ИЗПОЗАРАЗЯТ ВСИЧКИ.