Тренчев в писмо до Борисов: Дянков срива държавата

Синдикалният лидер иска отстраняването и на Нона Караджова
30 сеп 2010 13:40,
256
Тренчев в писмо до Борисов: Дянков срива държавата
Снимка: БГНЕС

"С нарастваща тревога следя главоломното срутване, граничещо с катастрофа, в системата на здравеопазването", се казва в отворено писмо на д-р Константин Тренчев до премиера Бойко Борисов.

"Вече не стои въпросът дали има или не здравна реформа – състоянието е такова, че под угроза е цялата българска нация. Независимо от екзотиката в идеите и намеренията на бившия здравен министър проф. Борисова, тя единствена от кабинета се осмели да назове основната причина за срива в здравеопазването – Симеон Денчев Дянков", отбелязва лидерът на КТ „Подкрепа.

Тренчев посочва, че здравеопазването е само първата жертва по пътя към тоталния срив на държавата, който ставал все по-реален с всеки ден престой във властта на Симеон Дянков.

Той припомня, че социалните партньори още през 2009 г. и в началото на 2010 г. са излезли с антикризисни мерки, потвърдени с решение на МС, но Симеон Дянков „си позволи да не ги изпълни и неглижира тези договорености“.

Така той лишил фиска от свеж финансов ресурс в размер на милиард и половина лева и рискувал финансовата стабилност на държавата.

"Ние от КТ "Подкрепа" твърдим, че цялата му политика е дълбоко погрешна. Вместо малък дефицит през септември 2009 г. и стимулиране на бизнеса и заетостта, той ни стовари свръхдефицит и висока задлъжнялост, преследвайки химерата Еврозона.
Вместо приличен ръст на доходите и повишаване на потреблението, налице е точно обратното – свито вътрешно потребление и умиращ вътрешен пазар.

Вместо приходи в хазната от висок оборот на акцизни стоки и от ДДС за сметка на вътрешния пазар, налице са ръст на контрабандата и жалки приходи в бюджета", констатира още Тренчев в писмото си до премиера.

"Тежките въпроси са: Къде и за какво е похарчен огромният фискален резерв, който имаше България; Защо реалните приходи в бюджета стават все по-малки; Защо въпреки наличния резерв на здравната каса г-н Дянков не може да даде нито една стотинка и обрича на разруха здравната система, а българския народ – на геноцид; Застрашен ли е валутният борд; Защо, без да се замисли, г-н Дянков увеличи и без това огромния дефицит в осигурителната система чрез намаление на вноските; Защо утвърденото ръководство на "Сребърния фонд" не поеме своите функции, а министърът на финансите си позволява да решава вместо него", казва още лидерът на „Подкрепа“.

"Трябва да си дадем ясна сметка, че заетостта е сериозно застрашена, не само от задлъжнялостта на бизнеса, причинена от Тройната коалиция и безхаберието на Вашия икономически екип, но и поради националното предателство, извършено от г-жа Меглена Кунева и нейния експерт по екология г-жа Нона Краджова", казва още д-р Тренчев.

При подписване на договора за присъединяване на България към ЕС те най-безотговорно са се съгласили за малък гратисен период – до 2010 г., за достигане на екологичните норми на Европа от българските фирми, а Румъния е договорила 2017 г.

"Това на практика обрича на тотална безработица редица моноиндустриални райони, като Бобов дол например. Напомням Ви, че точно екипът на МОСВ не можа да се справи с нормативната уредба по продажбите на вредните емисии и до момента България не е взела нито една стотинка от тях, вместо да даде 500 млн. за зелена икономика", напомня още Тренчев.

"КТ "Подкрепа" отчита Вашите лични огромни усилия за овладяване на тежката ситуация. Но въпреки това министри като Дянков и Караджова минират с безумните си действия всяко Ваше намерение. Ние от КТ "Подкрепа" обичаме България и сме уверени, че Вие, в името на нейното спасение и просперитет, ще вземете спешни мерки за отстраняването на тези, които Ви пречат да изпълните добрите си замисли", се казва още в писмото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още по темата: Константин Тренчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
0
 
0
 
! Отговори
Венци преди 13 години
Клъц- Ако не бяха продадени и разграбени държавните фирми, строени от няколко поколения хора нашите майки и бащи и продадени от шепа алчни управници, които оправеха живота си за наша сметка та сега да се редят като просяци пенсионерите пред банковите гишета които са на всяка крачка, молове маркети и други навсякаде се строят места за прибиране на пари от хората ,никой не строи места на които да изкарваме пари. И накрая добре, живейте вие кадърните и работливите,ние другите ще мрем...
249
2
 
0
 
! Отговори
Клъц преди 13 години
Ами нали затова казах, че си мързелив и некадърен, чакаш някой да ти даде, някой да те "оправи" с връзки или нещо по-така ако може без много усилия, ама с много пари.Аз на никого не чакам, сам си изкарвам парите и съм доволен
248
0
 
0
 
! Отговори
Венци преди 13 години
Клъц ,ти какво работиш и къде живееш,може би си в София, и топлиш някое бюро,за твоя информация в по малките градчета няма работа никаква, освен за сервитьор или барман и то с големи връзки, работата която дава бюрото по труда е на минимална заплата с която само тока и телефона не може да си платиш.
247
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Клъц При Станишев заплатата ми последните месеци стигна 2000 лв на месец, сега едва е около 900 сметни, сам каква ми е ползата от управлението на герб и от ниските данъци от които полза имат само олигарсите
246
3
 
1
 
! Отговори
Клъц преди 13 години
Ти като си стигнал до "просешка тояга", защо си мислиш, че всички сме такаи защо някой трябва да ти е виновен, като си мързелив и некадъреназ съм доволен от управлението и пак ГЕРБ ще подкрепя, защото се справя отлично в кризата, дори данъците не вдигна като в Гърция и Румънияспестяванията в банките растат, износа расте, заплатата ми стига...какво повече да искама мрънкащите като тебе, винаги ще са зле, щото са мързеливи, такъв е живота
245
2
 
1
 
! Отговори
недоволен преди 13 години
Брей лечителя на трупове доктор тренчев се обади хехехе пак ни зе за овце,тренчев в едно гърне пърдите сички айде нали си потомък на Георги димитров и никола вапцаров и сеа се вапца за демократ синдикалист
244
1
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
Ми как нема ни лъжат бе като им одите да гласувате отебете ги не ходете по урните им да се карате за тях естествено ще ви заплашат с дпс знаем ги тия кво дпс бе турция искат да я приемат у европа ако вота падне критично господарите от световното правителство им ще ги сменят за секунди за да няма тукаа на граниоцата ядове
243
1
 
2
 
! Отговори
Венци преди 13 години
Как може на избори всеки да говори много докато го изберат,а после като дойде почва да съкращава и уволнява и да намалява заплати и какво ли не на хората които са го избрали.
242
2
 
2
 
! Отговори
Венци преди 13 години
За пореден път ни излъгаха на изборите.Толкоз ме е яд, че гласувах за Бойко. Повече никога няма да гласувам.Тази политика ни доведе до просешка тояга, сега разбрахте ли каква е политиката на запада и световната банка към България - тотална разруха в всеки сектор.Който не е избягал от тук и е останал ще мре.
241
7
 
2
 
! Отговори
Розовия пантер преди 13 години
Тренчев откровено си мечтае за Гинес. Като най-дългосвиреща плоча, макар и счупена. Скоро ще надмине и Тато по несменяемост.
240
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
поредното комунистическо управление (на герб) се срива с всеки дентея хора не разбраха ли,че комунизма ,капитализма и феодализма са режими,които са се провалили в световната история и който ги следва,провала идва насреща
239
0
 
2
 
! Отговори
дворянин преди 13 години
До 204 Знаете ли , уважаеми господине ,какво е буков чвор в чамова дъска?
238
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В действителност правителството на ГЕРБ затяга коланите на нас редовите български граждани, а комунистическите крадци от прехода продължават да си живеят в охолство и разврат. След като бивш заместник министър прави публично изявление, че по негови изчисления само в САЩ след 1989г. са изнесени над 120 милиарда долара, ами нека Бойко Борисов и Цветан Цветанов да не ни занимават вече с разни хамстери, а да проверят изчисленията на колегата си. Нима мислите, че Бойко Борисов и Цветан Цветанов не знаят с какви пари внукът на Пеко Таков си е купил и застроил екзотичен остров от 100 декара? Не слушайте ББ и ЦЦ какво ви говорят, а вижте делата им и по тях съдете. Всеки може да допълни този постинг с името и придобивките на крадците от прехода и да го разпространява ежедневно и навсякъде. Нека червените олигарси знаят че, народът не е сляп и чака своя ден за разплата! 1.Напористата бесепарка Татяна Дончева се обзаведе с още един апартамент за 200 000 евро в кв.Бъкстон, София. 2.Младен Михалев -Маджо си купи ново имение в Швейцария с хеликоптерна площадка. 3.Емилия Масларова се сдоби с нов апартамент във Виена. 4.Ахмед Доган вдигна разкошна къща в Дубай. Палатът на стойност милиони, бил издигнат до самия океан и разполагал с частен плаж и огромни градини. 5.Румен Петков успял да спести няколко милиончета и да си купи супер луксозна къща в Барселона, Испания с няколко спални и кипро парк. 6/Цветелина Бориславова е изкупила ски курорт Пампорово. 7.Румен Гайтански-Вълка приватизира най-големия плаж Мария Луиза в Борисовата градина на София за 300 хиляди лева, а истинската стойност на имота е 300 милиона евро. Докато беше столичен кмет Бойко Борисов забрави да изпълни обещанието си да възстанови плажа на общината и да го отвори за посещения на софиянци. Вече 10 години плажът е затворен, а пред него спира само колата на червения олигарх Бугати Вайрон за 1.3 млн евро. 8.Не забравяйте червените новобогаташи Динко и Йордан Диневи, собственици на хотели, затворени жилищни комплекси у нас и в чужбина, както и на цели курорти, които се сдобиха с яхта Ferretti 830 за 10 милиона долара. Стените й са изрисувани от Виктория Вангелис, само спалното бельо в нея струва около 50 000 евро, а един халат 3500 евро.
237
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Червените крадци са бесни .........
236
1
 
1
 
! Отговори
za 226 преди 13 години
Ami viarno e, ama gledai kolko minusi sa ti turnali.............niakoi sa tuka na shtat
235
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
по скоро *** зет - не зная само кой му е направил децата, защото повече от видно е че не е по тая част
234
2
 
0
 
! Отговори
Do 234 преди 13 години
Hahaha, ama toj naistina ne e bulgarin, a americanec. Sorry za latinicata.
233
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков трябва не просто да си замине - той трябва да бъде съден за геноцид над БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. Той не е българин, а антибългарин. Човек мразещ и родната си майка. Как да го е грижа за някого ?
232
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всичко върви по план. Антибългарският план на задокеанските чифуто-масони. Дянков е тяхна марионетка. Тежко на българския народ, попаднал и под влиянието на Премиера-Тиква, който заради суетата си и фалшивите си рейтинги се скъсва да прави метани и наколенки на Новия Биг Брадър.
231
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И да го махне Дянков, той вече достатъчно поразии направи. Направо скапа всичко, до което се докосна. Страшна селекция е.Ефективен разрушител. Дори комунистите нямат такъв.