МВР шефът: Всичко е на кредит. Чист съм!

Няма да се обяснявам на един политически рекетьор, заяви Цветанов
Обновена: 18 окт 2010 09:53 | 18 окт 2010 09:35,
672
МВР шефът: Всичко е на кредит. Чист съм!
Снимка: БГНЕС

„Нямам нещо в моята биография, от което да се притеснявам“, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод обвиненията на лидера на РЗС Яне Янев, че е купил имоти по съмнителен начин.

На специална пресконференция Янев заяви, че семейството на Цветанов за периода 2007-2008 г. е придобило няколко имота, включително и два апартамента и два гаража в столичния квартал "Изток" на стойност 293 000 лева.

Депутатът също така обвини вътрешния министър, че е спонсориран от фирми от обръча на ДПС.

„Яне Янев е политически рекетьор и измамник, а в момента е посредник на Алексей Петров, който пък се опитва да си разчисти сметките заради ареста и обвинението, че е организирал престъпната група за изнудване и рекет“, отговори Цветанов на нападките пред bTV.

Той обясни, че първият имот е прехвърлен на съпругата му от нейните родители.

Второто жилище е прехвърлено на непълнолетната му дъщеря пак от тях. Третият и четвъртият са прехвърлени пък от неговите родители.

„Апартаментите ми от 2008 година са закупени с кредит, който ще изплащам за срок от 30 години по 900 лв. на месец. Няма един лев, който да съм платил кеш. Всичко, което е правено като преводи, е ясно. Използвал съм влогове, които са от 1995-96 година“, оправда се Цветанов.

Той каза още, че апартаментът, за който се твърди, че е с много ниска цена, е така, защото е закупен от негов близък семеен приятел в груб строеж – само с акт 14.

„Декларирал съм си имотите, когато станах заместник-кмет, депутат, когато станах министър“, коментира вицепремиерът.

„Нека бъдем обективни. Тази информация за имотите е много добре известна, защо Янев или Петров задават тези въпроси сега? По време на тези атаки срещу мен аз трябваше да се обяснявам през 2009 г., че страдам от някакво странно заболяване, след това трябваше да се обяснявам пред хората и пред съпругата ми, че не съм забременил девойка, след това трябваше да застана в подкрепа на съпругата си пред нейните родители за това, което беше писано за съпругата ми. Не мога да се обяснявам постоянно за всичко, което ще пишат тези недоброжелатели“, категоричен бе вътрешният министър.

Още по темата

На въпрос дали премиерът го подкрепя в спора с РЗС и с Алексей Петров, Цветанов заяви:

"Най-силната подкрепа, която получавам, е от моето семейство, следващата подкрепа е от премиера и следващата е от ГЕРБ и всички симпатизанти и членове. Имам категоричната им подкрепа". 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


672
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
563
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Rumen Piklivi ima vila za 600 000 evro v Ispania..........Shto li ne go razsledvat??
562
2
 
19
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 13 години
ЧИСТ престъпник си, *** долен
561
1
 
16
 
! Отговори
595 преди 13 години
Кви банки, кви 100% кви пет лева бе???? Кредитът за който ти говори пъпеша е 55 хил. евро по имуществената му декларация. Кво има повече да се коментира? Или то и банките дават кредити, ама ги пишат на занижени цени :). Просто комунистическия милиционер си е това - в тая партия ги учат само да гепят. Единствено е по-*** от другите, щото не знае и как да ги поскрие.
560
1
 
17
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Айде гербавите май са пътници :). Ако това, което им се случва тук последната седмица продължи месец, най-много два тия са политически трупове отвсякъде. Да напомним - А. Петров е на сводода, Лебешковски е на свобода, Цецо е доказан крадец, Доги е оправдан и си запазва двата милиона, днес чувам от ТВ-то замина и операция леярите - некой милиционер свил 300 кила злато (веществено доказателство) резултата - няма доказателства нема виновни :). Сего остава и Боковата декларация да лъсне :)
559
1
 
18
 
! Отговори
хит преди 13 години
по голяма мишка излезе от колкото изглеждаше..............
558
1
 
16
 
! Отговори
Idiot преди 13 години
Да оставим на страна цената на апартаментите която определено е нереална - но винаги сделките се изповядват на нереална цена за да се спестят данаци.Аз се чудя друго - как банка дава на акт 14 100% от цената на имота?Въобще как банка финансира 100% от пазарната цена - обикновено банките дават макс до 90% и то на оценка която те правят и която винаги е по-малка от пазарната по обясними причини.Въобще тезата на Цецко има много дупки.
557
0
 
13
 
! Отговори
до 589 преди 13 години
По това как за 18 години в МВР да натрупаме 26 години стаж....
556
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
- В сравнение с днешните велможи, вие много пъти сте казвал, че предишните изглеждат като бедни роднини...- Ами идете в района на бившите правителствени вили между Бояна и "Княжево" и ще се уверите сама. Целият район до "Бялата вода" е застроен със супермодерни и луксозни вили, а старите са така реновирани, че не можете да ги познаете. Вдигнати са луксозни огради, направени са басейни, надземни и подземни гаражи и нов спортен комплекс. Всичко това така се охранява, че никой не може да припари в
555
0
 
0
 
! Отговори
еиж че става преди 13 години
П.С Само че след като дадеш paste не трябва да се опитваш да редактираш или добавяш нищо в полето "коментар"
554
0
 
3
 
! Отговори
ето виж че става преди 13 години
- В сравнение с днешните велможи, вие много пъти сте казвал, че предишните изглеждат като бедни роднини...- Ами идете в района на бившите правителствени вили между Бояна и "Княжево" и ще се уверите сама. Целият район до "Бялата вода" е застроен със супермодерни и луксозни вили, а старите са така реновирани, че не можете да ги познаете. Вдигнати са луксозни огради, направени са басейни, надземни и подземни гаражи и нов спортен комплекс. Всичко това така се охранява, че никой не може да припари вътре.Там са вилите на Александър Лилов, на Милко Балев, на Станко Тодоров е наблизо...Тя е бивша на Огнян Дойнов. Но тези вили са в стил "късен социализъм" и вече не хващат окото, както беше някога. Сегашните богаташи са наели изключително добри архитекти и вече строят в един суперлуксозен италиански и испански стил. Царят и сестра му например успяха да продадат една разкошна градина с постройка, която някога беше детска градина. Около 20 дка приблизително - на ул. "Атанас Далчев".За около милион и 200 хиляди долара през 2001 г.Там се построи затворен комплекс в испански стил - със СПА център, с всички луксозни екстри. Свети, има охрана, вътре влизат луксозни джипове, но никой не казва кой живее там.Стойне Манолов, бившият бос от ЦСКА, построи прекрасен комплекс "Царско село" в Бояна, близо до Киноцентъра. Там отсяда националният отбор по футбол. Но как? Под наем. Там арестуваха повторно и Големия Маргин, ако си спомняте.Много е интересен фактът, че бившата министър Долорес Арсенова построи вила, известна с прозвището "Планетариума". Тя е с формата на космическа обсерватория с огромни размери. Намира се на ул. "Розариум" в Бояна. Арсенова твърди, че фактически парите били на мъжа й и всичко е законно, но строежът според специалисти възлиза на около минимум 2 млн. лева, заедно с прилежащата към постройката градина.През 1991-92 година аз много харесвах Наталия Симеонова. Тя водеше заедно с дъщерята на Хиндо Касимов и други три момчета едно много интересно предаване по Канал 1 - "Формула 5". Понеже живеех до телевизията тогава, я чаках да излезе, за да я видя, и дори съм я изпращал. Направи ми впечатление, че по онова време тя ходеше много често до едни офиси на ул. "Шипка" срещу 38-о основно училище "В. Априлов". Тези офиси принадлежаха на известния музикант Денис Ризов, който по-късно й стана съпруг. Аз не знаех тогава, че те имат връзка. След което той се свърза с израелски бизнесмени и построи на "Панчарево" затворения жилищен комплекс "Маунтин вю вилидж" по американски модел. Моя позната и мъжът й живеят там. Закупиха жилището през 2006 г. за около 800 хиляди лева. От тях знам обаче, че
553
0
 
1
 
! Отговори
ДО 586 преди 13 години
Пробвах, но не става, ако обичаш опитай ти това което казваш. Примерно копирай коментар 566 и го постни на ново, да видим дали при теб ще стане понеже при мен не се получава !!!
552
1
 
8
 
! Отговори
До 565 преди 13 години
Цв Цв е давал консултации ??? интересно по какво ....
551
2
 
13
 
! Отговори
az преди 13 години
Хубаво бе Цецко с кредит си пазарувал, ама как става номера с кредит от 55 хил. евро (това си декларирал) четири имота в Изток да напазаруваш? Че то тоя кредит дет ще го плащаш 30 г. е една трета от декларираната цена бе ( да не говорим че е една десета от пазарната). То бива, то може ама чак пък толкова :) Пък нещо и това с прехвърлянето на непълнолетната ти дъщеря не се връзва. Уж на дъщеря ти пък нот. акт на твое име? Абе Цеци непълнолетните не могат да се разпореждан, ама могат да получават.
550
0
 
6
 
! Отговори
1 БРОЙ преди 13 години
ами обесни на нас как се копувт толкова имоти бе, от каде пари май си крал яко ,мошеник излага ни да вземеш власта да доиш нас,а ти с 9 апартамента ееееееее писна ми и аз искам поне един не 9.ОСТАВКА ПОДАЙ ВЕДНАГА НЯМА ТЕ ЛИ СРАМ 9 БРОЯ ТО НЕ 2 ИЛИ 3 АМИ 9.ОСТАВКА
549
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Можеш да провериш по доста по лесен начин - намери някои голям коментар, маркирай текста, десен бутон на мишката избираш copy, после избираш добави коментар и в полето: коментар даваш paste
548
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цоцо си купил и трактор на кредит, ама я окъсал със вноските... цели 9 месеца го е крил в гаража на МВР, но накрая го разкриха и му отнеха трактора.....
547
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За адвокатите на ГЕРБ:В държавните учреждения бившите номенклатурни кадри на БСП, сложиха календари на ББ и ГЕРБ по стените на канцелариите си.Едно време Г.Димитров и Т.Живков стояха по стените им. Не ме интересуват "кирливите им апартаменти" както един тук пише.Интересува ме манталитета им-а той е комунистическо-милиционерки.Затова младите бягат и не искат да работят в България.Когато кандидатстваш за работа в ДАНС,сигурно ще изберат дъщерята на милиционера.Нищо че можеш да знаеш 2 западни езика и да си достатъчно образован за да знаеш че престъпници не се ловят по улиците, а по доходите.
546
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато фактите говорят, и Бойко Борисовците мълчат!
545
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Алексей ще разплаче майките на ББ и ЦЦ - и това е само началото. Тия пъзльовци си намериха майстора, въпреки че се опитаха да го елиминират, вкарвайки го без никакви доказателства за почти година в затвора. Развръзката предстои - чака ни интересна зима.
544
1
 
3
 
! Отговори
до 579 преди 13 години
хайде напиши го на WORD и го пейстни тук да видим как става този номер !!!!!