Шок и ужас с имотите на Цветанов!?

РЗС продължава с атаките си срещу вицепремиера
Обновена: 15 окт 2010 16:48 | 15 окт 2010 15:29,
1192
Шок и ужас с имотите на Цветанов!?
Емил Василев. Снимка: БГНЕС

Партията "Ред, законност, справедливост" обвини вътрешния министър Цветан Цветанов в търговия с влияние и поиска специална анкетна парламентарна комисия да разследва "шест недвижими имота с неясен произход на средствата и способите за придобиването им".

Мотив за искането е изнесена от РЗС информация, че семейството на Цветан Цветанов за периода 2007 и 2008 г. е придобило няколко имота, включително и два апартамента и два гаража в столичния квартал "Изток" на стойност 293 000 лева.

Имотите в кв. "Изток" са продадени на Цветанов от фирмата "Ти Ви Би" ООД, собственост на Тодор Бояджиев, който е съдружник със сина на депутата от ДПС Рамадан Аталай, заяви народният представител Емил Василев.

Според РЗС това е едно от доказателствата за обвързаността на вицепремиера с обръчите на Доган и част от тайната договорка между ГЕРБ и ДПС.

„През 2008 година имотното състояние на вътрешния министър шокиращо се е подобрило“, заяви депутатът от РЗС Емил Василев.

Той представи нотариални актове, справки от Службата по вписвания в София, както и две декларации от Сметната палата.

Още по темата

Хората на Янев обвиниха Цветанов в тройна лъжа:

– че семейството му притежава четири апартамента, прехвърлени от неговите и на съпругата му родители;
– че един от апартаментите му бил ново строителство със средства от банков кредит, който щял да погаси с продажба на стария си семеен апартамент;
– че цялото му имотно състояние е декларирано пред Сметната палата още като зам.-кмет на Столичната община.

„Цветанов лъже, защото семейството му притежава не 4, а 9 недвижими имота, 7 от които са придобити от покупко-продажба, и то не от родители“, заяви Емил Василев.

По думите му липсвали и подавани от него имотни декларации за 2007 година и 2008 година.

„Според фактите и документите, които притежават в централата на РЗС, през 2008 година имотното състояние на Цветан Цветанов нараства чувствително и това по никакъв начин не може да се обясни със скромната му заплата на държавен чиновник от средно ниво в МВР, нито впоследствие с доходите му на зам.-кмет на София“, посочиха от партията.

РЗС поиска при създаването на анкетната комисия, докато тече проверката й, премиерът Бойко Борисов да отстрани временно от поста му Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1192
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И аз имам четири апартамента-два тристайни, един четиристаен в София и едно студио във Варна, което е най-скъпото ми жилище. Съпругът ми е работил в МВР и получаваше голяма заплата, аз също съм с високичка заплата, а двата апартамента са купени с помощтта на моите и неговите родители.
2
 
3
 
! Отговори
Фен преди 13 години
Какви ги говори този Цвък.Цвък аз се пенсионирах след тридесетгодишен стаж служба в органите на МВР,като офицер от КП,нямам нито собствено жилище,нито друг имот.Родителите ми работят през целият си живот.Само ще отбележа,че моята маика на 26.10.2010 год. навърши 85 год. и вес още работикат озеленител към общината,но живем в една не мнго добра къща.На Цветаново ще му кажа само това, ние когато ходихме по *** махали неговия баща се возеше в хубав мерцедес с маракобесника Григор Шоповл.
1
 
12
 
! Отговори
някой си преди 13 години
Кой ще го разследва Цветанов - Красимир Стефанов? Ми нали и той е същия хубостник - купил си апартамент в пика на имотите - 2008 година по 141 евро квадрата - че те сега след две годишно спадане не спаднали под 200 евро, че тогава ли? Или пак си го е купил от "приятел", пък той после ще му прави "приятелски" услуги.Хей, на маймуни ни направихте бе - хвани единия - удари другия! Все един дол дренки сте!
2
 
9
 
! Отговори
Ани преди 13 години
Имам 3 дипломи за завършено висше образование.Родителите ми цял живот работиха като учители.Аз имам 31 години трудов стаж.Защо нямам 9 имота в София? Защо с директорска заплата едва си поддържам двете студентки?Защо не мога на месец да заделя 10 лв.за да си купя една хубава книга?Докато в главата ми кънти това ЗАЩО макар,че не ми е приятен-вярвам на Янев!
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Корумпираният Цветанов ще лови октоподи - как пък не!
4
 
3
 
! Отговори
Истината! преди 13 години
Иска ми се всички обвинения срещу Цветанов да отпаднат. Но, след като има такива, истина или не, задължително трябва да се разследват! Ако остане и най-малкото съмнение за прикриване на фактите и за противоречия в обясненията на министъра, край с народната любов към ГЕРБ. А жалко, след толкова надежди. След това вече никой и нищо не може да ни убеди, че държавата ни има европейско бъдеще. Потъваме не в третия, а в четвъртия свят.
4
 
3
 
! Отговори
D.Debelianoff преди 13 години
Na Cecko s nejnost!!!Kude si viarna ti ljubov narodna,kude si Cecko, ptica blagorodna,kak nejno,sladko lujesh ti,i moralut tvoi kat pesen tui kunti!!!I kolko dumi ti izkaza dnes kak bedno,tujno mu4il si se ti,kak GERB donesul e progres,i dulgi, tlusti gerbovski luji.Polegna ti na ramoto na Bokoverva ti momcheto izdulboko,a toi nali si e otvorko,6te si pla4e gorko! 6te pla4e skoro tujno, jalno.Nema da go ima na6eto mom4e,deto be gotov ot si4ko da se otre4e!
3
 
8
 
! Отговори
1121 преди 13 години
Разбирам те.Боли,че отново си излъган и търсиш великата конспирация.Конспирацията се нарича ГЕРБ, не търси на друго място, само си отвори очите и виж!
1
 
2
 
! Отговори
яааа преди 13 години
до1140Правите ли разлика между "обясни" и истината, която доказват документите?
7
 
7
 
! Отговори
Лъки преди 13 години
аууу и аз имам три апартамента и съм на 34 г, малее КАКЪВ" ШОК И УЖАС"
3
 
5
 
! Отговори
до sysley преди 13 години
а дали Яне има "топки", да дойде да проверя /може и без осветление/
0
 
2
 
! Отговори
ди преди 13 години
"Свестните у нас, смятат за луди" е цитат от Ботев.. но пък къде откривате свестни?? всеки по своемо е луд, а кои е казал, че "Лудите движат света"???
5
 
22
 
! Отговори
Следващият преди 13 години
Следващият за проверка - Борисов
0
 
19
 
! Отговори
Ивайло Балабанов преди 13 години
- Българско стихотворениеМомчета, знам, че вече ви дотегнаи хлябът сух, и голата ракия,и тежкото небе на тази беднастрана, в която няма прокопсия....Великите й царски идеалиднес вече са митичен архаизъм.България търгува със парцалиот раклата на своя комунизъм.България е гладна просякиня.С душа поциганена, необута,тя проси чуждоземна милостиняпо пътя между Лондон и Калкута.Честта е болна, съвеста пияна,а ореолите - алъш-веришии луд е, който плаче с Дебеляновпо някакави си белоцветни вишни.Със страшна сила днес от небесатависи един въпрос полуобесен:Кажете ми къде е свободатаот синята ни ноемврийска есен?Защо пирува с разни богаташии хитреци, дошли на власт и мода,с дрогясали бандюги и апаши...Защо е с тях? Защо не е с народа?момчета, знам, че е на халос туй, ческърбим за свобода и бели вишни.В земята на Васил Иванов Кунчевднес всички романтици са излишни.Но да запеем, дявол да го вземе,със мъжки глас във тази нощ безроднаи нека екне - като в турско време,"Къде си, вярна ти, любов народна?"
10
 
50
 
! Отговори
sysley преди 13 години
Може да е ***, но Яне има "топки" да се изправи с името си срещу Цветанов! Колцина дуднат скришом, но явно - си налягат парцалките!!!Ееее Стигнахме и до тук: мутра да е начело на държавата, *** да ни преподава мъжественост!Едва ли знаете, кой беше казал: "У нас свестните ги смятат за луди..."
5
 
18
 
! Отговори
Хайде де... преди 13 години
Вътрешният министър и вицепремиер Цветан Цветанов подробно обясни днес имотното си състояние. Имам шест апартамента, които са на мен и на семейството ми, за два от тях плащам кредит, заяви той пред Нова телевизия.Два от апартаментите са прехвърлени на голямата му дъщеря и на съпругата му от родителите й. Единият апартамент е закупен 60-те години, в който и до ден днешен живеят родителите на жена ми. Другият апартамент е закупен от родителите на жена ми, той е 66 квадрата, мисля, че толкова беше, той е прехвърлен отново на голямата ми дъщеря на нулева ставка. Третият апартамент, който е в Надежда, това е апартамент, в който живее майка ми и след тежко заболяване на баща ми, преди 13 години той почина от рак, аз имам 1/6 като наследство, което ми се полага от този апартамент, подробно разказа вътрешният министър.По думите му в четвъртия имот са живели неговите родители от 1973 година и в него самият Цветанов живее до ден днешен.Другите два апартамента са закупени преди три години, като сделката е направена на Акт 14. Другото, което е, този апартамент все още не е изцяло моя собственост, на моето семейство, защото ние плащаме кредит, който е по 900 лева, които аз всеки месец плащам от заплатата си и всичко това се осъществява по банков път към банката, от която съм изтеглил този кредит, подчерта Цветанов. И добави за двата последни апартамента: Това са апартаменти, които всичко, което се е случвало по тяхното закупуване, е минавало по банков път и просто там е напълно прозрачно за всеки един, който би могъл да си направи труда да го провери.
3
 
35
 
! Отговори
Маке преди 13 години
В зората на "ДЕМОКРАЦИЯТА" ни РАДОЙ РАЛИН написа, че И НА ЗАПАД, И УНАС ИМА ПЛУТОКРАЦИЯ, НО НА ЗАПАД ПЪРВО ЗАБОГАТЯВАТ И СЛЕД ТОВА СЕ ВКЛЮЧВАТ В УПРАВЛЕНИЕТО, А УНАС ПЪРВО СТАВАТ УПРАВЛЯВАЩИ И СЛЕД ТОВА ЗАБОГАТЯВАТ. Така че ЦВЕТАНЧО само потвърждава горното. С други думи НИЩО НОВО НА ТОЗИ СВЯТ.
4
 
45
 
! Отговори
Пак Немо преди 13 години
Колкото и да не може да се вярва на Яне Янев, изнесените от него данни са "достатъчни" прокуратурата мигновено да се самосезира! Като се напише някоя новина за магистрат в някой жълт вестник, прокуратурата веднага почва проверки, Хайде сега да проверим и вътрешния министър!
2
 
43
 
! Отговори
Немо преди 13 години
Всички медии изместват въпроса: доходите на семейството на министъра резонни ли са за закупуването на тези имоти!Това е интересно, а не дали са декларирани .
25
 
19
 
! Отговори
GB преди 13 години
Тоя *** Яне просто кърти мивки! СерГея направи сирищника за кашмер, а той седнал да издига трактора в политиката! Егати държавата! Тия задминаха и самия Бойко по нелепости!